reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Widziałam ze pisałaś gdzieś o 8.07 [emoji38]

Z moim myśleniem tak samo ... Szczególnie w pracy już czasem niewiem jak mam sie tłumaczyć, obym tylko kogoś przypadkiem nie wysłała na drugi koniec świata [emoji38][emoji38][emoji38]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
:) to by było, ale ja wczoraj też odpalilam laptopa służbowego. Odczytałam @ i zamknęłam, przerosło mnie... :)

Cześć dziewczyny :)
Dołączam do grona marcówek :) Wszystkim na wstępie gratuluję i zdrowych dzieciątek życzę.
Termin według om mam na 5.03. Ja mam długie 35-40 dniowe cykle. Ostatnia miesiączka 18.05. Czyli wychodzi 7 tydzień. Z 1 bety 3 tydzień od zapłodnienia 15.09- czyli tak jak mi się wydawało. Następna beta (48h) już pokazała 4 tydzień. Pewnie dzidzia goni :)
Byłam u lekarza 14.06 i mówił, że już jestem ok 2 dni po owu. Co by się zgadzało z moimi opserwacjami, aplikacjami i temperaturami. Myśmy odkładali, więc odczekałam prawie 2 dni. W nocy z 15/16 pewni, że juz jestem niepłodna szaleliśmy. Nie było ani nóg u góry, ani innych akcji. Ja zawsze po lece do łazienki się myć... Nic mi nie było, puki mąż po prawie 3 tygodniach nie powiedział " że mi się wydaje, że Ty w ciąży jesteś". Ja kontrolnie robiłam test 25.06 negatyw - byłam sobie na plaży. Spaliłam się i pojawiły mi się duże plamy na nogach. Myślę sobie pewnie letrox, który zaczełam brać od 14.06. Zapisałm mi wtedy mój gin-endo. Dalej mąż chodził i gadał... zrobiłam kolejny test. Negatyw, po godzinie pozytyw. Nie wziełam go nawet pod uwagę. Dnia 29.06 poszłam na betę. powinnam była dostać okres już 25.06.... wynik 41,4. Szok i radość. Kolejna beta 1.07 -128 :)
Mąż chodzi ucieszony, ja jakoś spokojnie to przyjęłam mimo, że zaczęłam prace 4 msc temu. Uwielbiam ta pracę i liczę, że będę miała do czego wracać.
Mam 26 lat. Za 3 tygodnie mamy 1 rocznicę ślubu.
Myślicie, że już mogę iść do gina? Czy w przyszłym tygodniu?

P.S Brak jakichkolwiek objawów. poza lekkim ćmieniem brzucha. Nie zmieniły mi się smaki, zapachy, nie odrzuca mnie od zapachu fajek i alkoholu, nie ma wilczego apetytu, ani jego braku. Oby tak zostało. No... sikam trochę częściej :)

Cześć dziewczyny :)
Dołączam do grona marcówek :) Wszystkim na wstępie gratuluję i zdrowych dzieciątek życzę.
Termin według om mam na 5.03. Ja mam długie 35-40 dniowe cykle. Ostatnia miesiączka 18.05. Czyli wychodzi 7 tydzień. Z 1 bety 3 tydzień od zapłodnienia 15.09- czyli tak jak mi się wydawało. Następna beta (48h) już pokazała 4 tydzień. Pewnie dzidzia goni :)
Byłam u lekarza 14.06 i mówił, że już jestem ok 2 dni po owu. Co by się zgadzało z moimi opserwacjami, aplikacjami i temperaturami. Myśmy odkładali, więc odczekałam prawie 2 dni. W nocy z 15/16 pewni, że juz jestem niepłodna szaleliśmy. Nie było ani nóg u góry, ani innych akcji. Ja zawsze po lece do łazienki się myć... Nic mi nie było, puki mąż po prawie 3 tygodniach nie powiedział " że mi się wydaje, że Ty w ciąży jesteś". Ja kontrolnie robiłam test 25.06 negatyw - byłam sobie na plaży. Spaliłam się i pojawiły mi się duże plamy na nogach. Myślę sobie pewnie letrox, który zaczełam brać od 14.06. Zapisałm mi wtedy mój gin-endo. Dalej mąż chodził i gadał... zrobiłam kolejny test. Negatyw, po godzinie pozytyw. Nie wziełam go nawet pod uwagę. Dnia 29.06 poszłam na betę. powinnam była dostać okres już 25.06.... wynik 41,4. Szok i radość. Kolejna beta 1.07 -128 :)
Mąż chodzi ucieszony, ja jakoś spokojnie to przyjęłam mimo, że zaczęłam prace 4 msc temu. Uwielbiam ta pracę i liczę, że będę miała do czego wracać.
Mam 26 lat. Za 3 tygodnie mamy 1 rocznicę ślubu.
Myślicie, że już mogę iść do gina? Czy w przyszłym tygodniu?

P.S Brak jakichkolwiek objawów. poza lekkim ćmieniem brzucha. Nie zmieniły mi się smaki, zapachy, nie odrzuca mnie od zapachu fajek i alkoholu, nie ma wilczego apetytu, ani jego braku. Oby tak zostało. No... sikam trochę częściej :)
Super! Gratuluję! :)
Myślę, że najlepiej iść do gina za ok. 2 tygodnie, wtedy powinno być serduszko. :)

mydestiny gratulacje !! :)
ppo ogarniam listę na bieżąco :) więcej nowych informacji nie mam :)
eveee ja dzisiaj mam powera jak nigdy ! :) o godzinie 9 miałam już całe mieszkanie ogarnięte ! :)

Dziewczyny ma już któraś z Was nudności i wymioty ?

Ostatnia edycja:
Mi jest niedobrze rano i strasznie mi burczy w brzuchu z głodu ! Ale nie wymiotuje . To samo miałam w pierwszej ciazy z synkiem . Wiec cos mi sie wydaje ze drugi syn bedzie :)

Właśnie jakie macie teraz objawy ? jest gorzej czy lepiej ? mi się wydaje, ze troszke lepiej, piersi nadal bolą ale brzuch przestał ćmić. Jedyne co to chce mi się ciągle spać, jestem jakby na kacu, rano jestem głodna i nie bardzo mam ochote na słodkie ( ja zawsze miałam ochote na słodkie ) . W pierwszej ciąży już nie pamiętam jak było ale chyba taką kulminację kiepskiego samopoczucia miałam koło 8 tygodnia? Oby chłopiec, oby chłopiec ;)

Mi jest niedobrze rano i strasznie mi burczy w brzuchu z głodu ! Ale nie wymiotuje . To samo miałam w pierwszej ciazy z synkiem . Wiec cos mi sie wydaje ze drugi syn bedzie :)

Ja w pierwszej ciąży z synkiem na tym etapie ciąży już miałam mdłości i wymioty a teraz nic .... może to i dobrze ale martwię się trochę ... za to cały czas mam ochotę coś zjeść ale nie wiem co i tak chodzę i szukam xD hahaha

Swoją drogą MoniaKari jeśli chcesz być na naszej liście marcówek to daj znać, bo nie mam Twoich danych :)

reklama
U mnie troszkę sutki się zaczęły robić bolesne ale tylko wtedy, gdy przystawiam małą. Takto nadal żadnych innych objawów

Do góry