Ja tez karmilam tylko 4 miesiace,chociaż chciałam dluzej,ale jezeli dziecko denerwuje sie przy piersi,placze,ewidentnie widac,ze jest glodne. To nie ma co go meczyc,tylko lepiej podac mm.Ja odsysalam laktatorem,zeby zobaczyc ile mam pokarmu i bylo tyle co kot naplakal.Agnieszka czyli masz odpowiedź dlaczego mleka coraz mniej. Butelka i mm wszystko zepsuło. W 3 miesiącu dziecko przechodzi skok rozwojowy i ma prawo przez kilka dni wisieć na piersi ant zamówić sobie więcej mleka![]()
reklama
misiunia27
Fanka BB :)
Ooooo jak będziecie się wybieraly dajcie znać, może też dołączę jeśli możnaJa przed ciąża chodziłam na aqua aerobik i teraz jak tylko mdłości odpuszcza to chce wrócić. Instruktorka do ciężarnych podchodzi indywidualnie, naprawdę super sprawa. Ja chodziłam na ul.Rozbrat więc jak masz ochotę to zapraszam.
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
To że przebiegam przez ulice i mnie auto nie potrącił oznacza że nigdy nikogo nie potrąci? Odklejenie łożyska jest bardzo poważną sprawą. Polecam przeczytać. Nie mówię że należy leżeć i pachnieć, bo żyje normalnie i dla mnie jeżdżenie na rowerze i sprzątanie domu jest ok., ale segreguje zajęcia mniej- dla mnie - i bardziej ryzykowne. Każda ma swój rozum, warto jednak znać konsekwencje pewnych działań aby świadomie podejmować decyzję.
Przy oknie trochę machasz rękoma w górze, to nie to samo co sięganie po coś. Wymaga wysiłku
Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie z horoskopu chińskiego wychodzi chłopiec i szczerze mam nadzieje, ze sie sprawdzi ^^ czasem "pocieszam sie", ze jął wyjdzie chłopiec to utwierdzi mnie to w przekonaniu, ze ojciec dziecka nie jest prawdziwym facetem, bo jak wiecie (oczywiście bez urazy dla nikogo, żartuje tylko) tylko prawdziwy facet potrafi zrobić dziurkę w dziurce xD
Agnieszka91
To tak jak u mnie już w ostatnim tygodniu. Mleka prawie nic. Piersi puste. A chciałam co najmniej do 6 miesiąca karmićJa tez karmilam tylko 4 miesiace,chociaż chciałam dluzej,ale jezeli dziecko denerwuje sie przy piersi,placze,ewidentnie widac,ze jest glodne. To nie ma co go meczyc,tylko lepiej podac mm.Ja odsysalam laktatorem,zeby zobaczyc ile mam pokarmu i bylo tyle co kot naplakal.
Mama2raz
Mi się sprawdził chiński przy synku. Teraz horoskop pokazuje dziewczynkę. Okaże się później[emoji14]Dziewczyny a wierzycie w horoskop chinski plci? Ktores sie sprawdzil w pierwszej ciazy,bo mi takteraz tez wychodzi mi dziewczynka
![]()
Mnie z horoskopu chińskiego wychodzi chłopiec i szczerze mam nadzieje, ze sie sprawdzi ^^ czasem "pocieszam sie", ze jął wyjdzie chłopiec to utwierdzi mnie to w przekonaniu, ze ojciec dziecka nie jest prawdziwym facetem, bo jak wiecie (oczywiście bez urazy dla nikogo, żartuje tylko) tylko prawdziwy facet potrafi zrobić dziurkę w dziurce xD
Napisane na HTC Desire 610 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez karmilam tylko 4 miesiace,chociaż chciałam dluzej,ale jezeli dziecko denerwuje sie przy piersi,placze,ewidentnie widac,ze jest glodne. To nie ma co go meczyc,tylko lepiej podac mm.Ja odsysalam laktatorem,zeby zobaczyc ile mam pokarmu i bylo tyle co kot naplakal.
Laurka dziecko ma prawo tak się zachowywać bo przechodzi skoki rozwojowe. Takie zachowanie jest normalne przy skokach i wystarczy to przetrwac. Dziecko płacze bo nie leci mu jak zawsze i ssaniem zamawia większą ilość mleka. Są różne techniki uspokajania, można karmić na stojąco i kolysac się itd. Pierś się zmienia nawet i 50 razy w takich sytuacjach i uspokaja dziecko między zmiana piersi. A laktator nigdy nie jest i nie będzie wyznacznikiem ilości mleka w piersiach. Znam nie jedną koleżankę ktora karmi po 2 lata a laktatorem nie odciągnie ani ml.
Jeśli chcesz karmić drugie jeszcze dłużej to chętnie służę pomocą i dobrą radą
D
Deleted member 134305
Gość
Ja w 1szej ciazy myłam okna, ale mieszkaliśmy w mieszkaniu, wiec tych okien było mało, teraz mieszkamy w domu i mam pania do sprzatania wiec ona myje okna, firanki powiesiła mi firma która je szyła, taka mieli usługę, ale musze zapytać lekarza o to. Co do innych aktywności, to ja tam zyje normalnie, wczoraj nawet biegałam z dzieckiem i psem, dobrze sie czuje, nie mam plamien zadnych, jesli czuje, ze jest mi słabo to odpoczywam, a jesli czuje ze potrzebuje ruchu to sie ruszam i tyle.
1512 20 latek powinien jednak miec bardziej powazne podejscie do zycia, moze lepiej ze teraz odszedł, bo pozniej mogłby mieszac w zyciu maluszka, a dziecko potrzebuje przede wszystkim stabilizacji, a nie ze taka dzis jest, a jutro sie na was wypnie, ale rozumiem, ze teraz napewno Ci bardzo ciezko, mam nadzieje, ze masz wsparcie w rodzinie.
1512 20 latek powinien jednak miec bardziej powazne podejscie do zycia, moze lepiej ze teraz odszedł, bo pozniej mogłby mieszac w zyciu maluszka, a dziecko potrzebuje przede wszystkim stabilizacji, a nie ze taka dzis jest, a jutro sie na was wypnie, ale rozumiem, ze teraz napewno Ci bardzo ciezko, mam nadzieje, ze masz wsparcie w rodzinie.
reklama
lilija
Oczywiście że nie, osobiście uważam jednak ze osoba która pracuje na oddziale i ma styczność z takimi przypadkami jest dla mnie bardziej przrkonywujacym przykładem.A ja znam osobiście dziewczynę ktora do 5mc pracowała bardzo ciężko, bo 'wg niej nie była w ciązy'... Moja pierwsza praca po studiach, głęboka wieś, gospodarstwo po PGR. Ta dziewczyna pchała wózki po 300-400kg, dźwigała wiadra, przez 3h potrafiła karty rozwieszać na takich wysokich linkach (mi się w głowie kręciło od tego), a że była niska po drabinkach skakała...masakraja jej mówiłam, że ma iść do lekarza, że widać ze jest w ciązy, a ona nie i nie...takie dość specyficzne środowisko po podstawówce...(mam nadzieję, że nikogo nie obrażę!)...ciąże donosiła, ma zdrowego syna...kazdy z nas zna jakiś przypadek i to o niczym nie znaczy. Druga znajoma jeszcze wiosną jeździła na crossie (motor), w maju poród, dziś z 2mc synkiem pol Polski objechała...dobrze czy źle? Nie wiem...ja na motor już nie wsiadam...każda z nas decyduje wg siebie
to jest najważniejsze w zgodzie ze sobą, samopoczuciem i swoimi poglądami
Ps. Jak kuzynka z patologii to się naogląda, co nie znaczy ze u każdej kobiety jest tak samo
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Nigdzie nie napisałam że u każdej jest tak samo, wręcz zaznaczylam że informuje tylko że tak się zdarza.
Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka