reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Agnieszka czyli masz odpowiedź dlaczego mleka coraz mniej. Butelka i mm wszystko zepsuło. W 3 miesiącu dziecko przechodzi skok rozwojowy i ma prawo przez kilka dni wisieć na piersi ant zamówić sobie więcej mleka:)
Ja tez karmilam tylko 4 miesiace,chociaż chciałam dluzej,ale jezeli dziecko denerwuje sie przy piersi,placze,ewidentnie widac,ze jest glodne. To nie ma co go meczyc,tylko lepiej podac mm.Ja odsysalam laktatorem,zeby zobaczyc ile mam pokarmu i bylo tyle co kot naplakal.

reklama
Mi w pierwszej ciazy podczas usg prenatalnego wyszlo, ze odkleja sie lozysko mimo,ze sie nie przemeczalam.Miesiac odpoczynku i bylo wszystko ok.Ale strach byl.

Ja przed ciąża chodziłam na aqua aerobik i teraz jak tylko mdłości odpuszcza to chce wrócić. Instruktorka do ciężarnych podchodzi indywidualnie, naprawdę super sprawa. Ja chodziłam na ul.Rozbrat więc jak masz ochotę to zapraszam.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ooooo jak będziecie się wybieraly dajcie znać, może też dołączę jeśli można;)
To że przebiegam przez ulice i mnie auto nie potrącił oznacza że nigdy nikogo nie potrąci? Odklejenie łożyska jest bardzo poważną sprawą. Polecam przeczytać. Nie mówię że należy leżeć i pachnieć, bo żyje normalnie i dla mnie jeżdżenie na rowerze i sprzątanie domu jest ok., ale segreguje zajęcia mniej- dla mnie - i bardziej ryzykowne. Każda ma swój rozum, warto jednak znać konsekwencje pewnych działań aby świadomie podejmować decyzję.

Przy oknie trochę machasz rękoma w górze, to nie to samo co sięganie po coś. Wymaga wysiłku

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie z horoskopu chińskiego wychodzi chłopiec i szczerze mam nadzieje, ze sie sprawdzi ^^ czasem "pocieszam sie", ze jął wyjdzie chłopiec to utwierdzi mnie to w przekonaniu, ze ojciec dziecka nie jest prawdziwym facetem, bo jak wiecie (oczywiście bez urazy dla nikogo, żartuje tylko) tylko prawdziwy facet potrafi zrobić dziurkę w dziurce xD

Ja tez karmilam tylko 4 miesiace,chociaż chciałam dluzej,ale jezeli dziecko denerwuje sie przy piersi,placze,ewidentnie widac,ze jest glodne. To nie ma co go meczyc,tylko lepiej podac mm.Ja odsysalam laktatorem,zeby zobaczyc ile mam pokarmu i bylo tyle co kot naplakal.
To tak jak u mnie już w ostatnim tygodniu. Mleka prawie nic. Piersi puste. A chciałam co najmniej do 6 miesiąca karmić

Dziewczyny a wierzycie w horoskop chinski plci? Ktores sie sprawdzil w pierwszej ciazy,bo mi tak :) teraz tez wychodzi mi dziewczynka :)
Mi się sprawdził chiński przy synku. Teraz horoskop pokazuje dziewczynkę. Okaże się później[emoji14]
Mnie z horoskopu chińskiego wychodzi chłopiec i szczerze mam nadzieje, ze sie sprawdzi ^^ czasem "pocieszam sie", ze jął wyjdzie chłopiec to utwierdzi mnie to w przekonaniu, ze ojciec dziecka nie jest prawdziwym facetem, bo jak wiecie (oczywiście bez urazy dla nikogo, żartuje tylko) tylko prawdziwy facet potrafi zrobić dziurkę w dziurce xD

Napisane na HTC Desire 610 w aplikacji Forum BabyBoom

Laurka dziecko ma prawo tak się zachowywać bo przechodzi skoki rozwojowe. Takie zachowanie jest normalne przy skokach i wystarczy to przetrwac. Dziecko płacze bo nie leci mu jak zawsze i ssaniem zamawia większą ilość mleka. Są różne techniki uspokajania, można karmić na stojąco i kolysac się itd. Pierś się zmienia nawet i 50 razy w takich sytuacjach i uspokaja dziecko między zmiana piersi. A laktator nigdy nie jest i nie będzie wyznacznikiem ilości mleka w piersiach. Znam nie jedną koleżankę ktora karmi po 2 lata a laktatorem nie odciągnie ani ml.
Jeśli chcesz karmić drugie jeszcze dłużej to chętnie służę pomocą i dobrą radą:)

Ja w 1szej ciazy myłam okna, ale mieszkaliśmy w mieszkaniu, wiec tych okien było mało, teraz mieszkamy w domu i mam pania do sprzatania wiec ona myje okna, firanki powiesiła mi firma która je szyła, taka mieli usługę, ale musze zapytać lekarza o to. Co do innych aktywności, to ja tam zyje normalnie, wczoraj nawet biegałam z dzieckiem i psem, dobrze sie czuje, nie mam plamien zadnych, jesli czuje, ze jest mi słabo to odpoczywam, a jesli czuje ze potrzebuje ruchu to sie ruszam i tyle.
1512 20 latek powinien jednak miec bardziej powazne podejscie do zycia, moze lepiej ze teraz odszedł, bo pozniej mogłby mieszac w zyciu maluszka, a dziecko potrzebuje przede wszystkim stabilizacji, a nie ze taka dzis jest, a jutro sie na was wypnie, ale rozumiem, ze teraz napewno Ci bardzo ciezko, mam nadzieje, ze masz wsparcie w rodzinie.

reklama
A ja znam osobiście dziewczynę ktora do 5mc pracowała bardzo ciężko, bo 'wg niej nie była w ciązy'... Moja pierwsza praca po studiach, głęboka wieś, gospodarstwo po PGR. Ta dziewczyna pchała wózki po 300-400kg, dźwigała wiadra, przez 3h potrafiła karty rozwieszać na takich wysokich linkach (mi się w głowie kręciło od tego), a że była niska po drabinkach skakała...masakra :) ja jej mówiłam, że ma iść do lekarza, że widać ze jest w ciązy, a ona nie i nie...takie dość specyficzne środowisko po podstawówce...(mam nadzieję, że nikogo nie obrażę!)...ciąże donosiła, ma zdrowego syna...kazdy z nas zna jakiś przypadek i to o niczym nie znaczy. Druga znajoma jeszcze wiosną jeździła na crossie (motor), w maju poród, dziś z 2mc synkiem pol Polski objechała...dobrze czy źle? Nie wiem...ja na motor już nie wsiadam...każda z nas decyduje wg siebie :) to jest najważniejsze w zgodzie ze sobą, samopoczuciem i swoimi poglądami :)

Ps. Jak kuzynka z patologii to się naogląda, co nie znaczy ze u każdej kobiety jest tak samo :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Oczywiście że nie, osobiście uważam jednak ze osoba która pracuje na oddziale i ma styczność z takimi przypadkami jest dla mnie bardziej przrkonywujacym przykładem.

Nigdzie nie napisałam że u każdej jest tak samo, wręcz zaznaczylam że informuje tylko że tak się zdarza.
Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Do góry