reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Laurka dziecko ma prawo tak się zachowywać bo przechodzi skoki rozwojowe. Takie zachowanie jest normalne przy skokach i wystarczy to przetrwac. Dziecko płacze bo nie leci mu jak zawsze i ssaniem zamawia większą ilość mleka. Są różne techniki uspokajania, można karmić na stojąco i kolysac się itd. Pierś się zmienia nawet i 50 razy w takich sytuacjach i uspokaja dziecko między zmiana piersi. A laktator nigdy nie jest i nie będzie wyznacznikiem ilości mleka w piersiach. Znam nie jedną koleżankę ktora karmi po 2 lata a laktatorem nie odciągnie ani ml.
Jeśli chcesz karmić drugie jeszcze dłużej to chętnie służę pomocą i dobrą radą:)
ja się przypomnę w okresie karmienia. bo bardzo chce karmić drugie dziecko jak najdłużej.

reklama
Truskawka89, mam mega wsparcie u rodziców, ale chłopak chce byc przy tym dziecku, chce sie nim opiekować, tylko ma kompletnie gdzieś mnie :I
to zrób tak jak on, olej go, jesteś młodą dziewczyną całe życie przed Tobą poznasz kogoś wartego siebie i Twojego dziecka. a wtedy on będzie stał obok i żałował... :)

to zrób tak jak on, olej go, jesteś młodą dziewczyną całe życie przed Tobą poznasz kogoś wartego siebie i Twojego dziecka. a wtedy on będzie stał obok i żałował... :)
Próbowałam już, nawet dzis rozmawiałam z nim o tym (nie chce właśnie tak nagle z dnia na dzień przestać sie odzywać, bo wiem jak to boli) ale chyba nie potrafię tego zrobić, za bardzo go kocham, choć wiem ze w przyszłości na pewno znajdę sobie kogoś dobrego

Mi sie sprawdził chiński horoskop wychodziła córka i jest corka, teraz mam nadzieje sie nie sprawdzi i bedzie synek bo tez corka wychodzi. A tak w ogóle to widze w tym horoskopie nie mam szans na syna przez najbliższe kilka lat buuuu

Horoskop chinski u mnie się nie sprawdził . Mój synuś wg niego to córeczka. Teraz pokazuje syna . Zobaczymy czy tym razem się sprawdzi czy nie.

Okno - właśnie umyłam. Stwierdziłam że od jednego tarasowego okna nic mi nie będzie. Umyłam. Położyłam Karima spać i teraz odpoczywam sobie. Resztę zrobi jutro pani od sprzatania ;)

1512 - mój parnter jak zaszlam w ciążę z karimkiem miał 21 lat. To była nasza świadoma decyzja, on od zawsze był bardzo dojrzały. Pracuje zeby nas utrzymać , żeby niczego nam nie brakowało, żebym ja nie musiała chodzić do pracy. A przy małym zajmuje się na równi ze mną od urodzenia. Nie spotyka się z kolegami, cały swój czas poświęca tylko dla nas . Więc wiek tutaj nie ma znaczenia.

Karmienie piersią- zawsze byłam anty nastawiona. Nigdy mi się to nie podobało, zawsze mnie to obrzydzało. Próbowałam jeden dzień przy karimie, nic nie leciało. Odstawiłam z ulgą ;) więc od urodzenia moje dziecko jest na mm , nike choruje , gdzie koleżanka karmiła do 1,5 roku a dziecko wiecznie chore, wiecznie coś. widzę po forum kwietnikówek że dzieci na mm dużo zdrowsze niż po kp, szybciej chodzą, mówią i są silniejsze ;) więc ja zostaję przy mm. To jest każdego osobista decyzja i nie rozumiem nagonki na matki nie karmiące cyckiem. Mi sie nie podoba kp i nie naśmiewam się z tych matek ani nie wytykam ich palcem. więc i mnie niech nie wytykają. Nie chcę tutaj nikogo obrażać , napisałam moje zdanie ;)

A skąd jestes? Też mam luxmed, i chodzę tam tylko po skierowana na badania.[emoji14]ale muszę sprawdzić bo podobno jak się jest w ciąży to wystarcza nawet zewnętrzne skierowana

W Warszawie jest kilku sensownych lekarzy wa luxmedzie tylko terminy bardzo odległe..

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Z Łodzi. Jedyna sensowna ginekolog z LM ma terminy na październik dopiero ;) Ale swojego lekarza mam ok poza grupa i tylko o badania w cenie pakietu mi chodzi.

W horoskop chiński ani żaden inny nie wierze, ale w to, że plemnik determinuje płeć dziecka owszem ;)

Co do KP to chciałabym ze 3-4 miesiące, ale raczej nie dłużej. A co z tego wyjdzie to życie zweryfikuje ;)

O tak, pani do sprzątania wspaniała instytucja :) U mnie właśnie dziś szaleje po kilku tygodniach urlopowej przerwy, a ja na mieście załatwiam sprawy. Właśnie kwitnę w poczekalni u lekarza medycyny pracy..

reklama
A ja córkę karmiłam rok, wydaje mi sie ze to czy dziecko choruje czy nie nie zalezy od karmienia mm czy piersią. Moja nie choruje w ogóle, ale kolezanki dzieci oboje były karmione do 2 lat i chore non stop takze to nie na znaczenia. Teraz tez zamierzam karmić do roku, nie dłużej. Mam na Fb dziewczynę która prowadzi blog i ona karmiła córeczkę do 3,5 roku !!!!

Do góry