reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Agnieszka jakto ci zanikł?
Zaczęło się od tego że jak mały miał jakos troche ponad 3 zaczęłam mu raz w nocy podawać modyfikowane bo na piersi wytrzymywal mi tak 2 maksimum 3 godziny. I później już czułam że mam coraz mniej pokarmu. Bo jak musiałam gdzieś wyjechać i zostawić małego z tatą to odciagalam laktatorem i robiłam to na dwa razy bo za jednym osiągnięciem było mało.

reklama
Agnieszka zależy ile tych okien .... Ja w domu robie wszystko, okien nie myłam bo mi sie nie chce ale po jednym ogarnę bo brudne są. Odkurzam chociaż lekarz zakazał.. Nie wiem co z tym odkurzaniem w sumie jest nie tak, on tez nie wiedział.

Razem mam 6 okien. Też myślałam żeby po jednym dziennie myć. Firan sama bym nie wieszala. A co odkurzania to ja niby odkurzam ale robię to "na raty". Idę dzisiaj do ginekologa to się zapytam jak z tym myciem okien czy można czy nie.

Agnieszka jak 6 okien to bym umyła tylko na raty wlasnie. Polecam kupić kercherka do mycia okien jesli nie masz, duzo szybciej sie myje, w zasadzie 5 min jedno okno z dwóch stron, nawet balkonowe ;p
Ja cały czas sie zastanawiam nad jazda na rowerze czy mozna czy nie, pisalyscie tu ze nie, ale musze dopytac lekarza, mam ochote pojezdzic sobie troszke, nawet nie daleko

Dziewczyny, a ja nie mam sił na nic...Dobrze ze mąż jest w domu i się córka zajmuje...ja leżę tylko i wymiotuje :-( wczoraj byłam u lekarza po leki ale chyba słabo mi pomagają...wiec chyba będzie mnie czekać szpital [emoji27]

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Agnieszka jak 6 okien to bym umyła tylko na raty wlasnie. Polecam kupić kercherka do mycia okien jesli nie masz, duzo szybciej sie myje, w zasadzie 5 min jedno okno z dwóch stron, nawet balkonowe ;p
Ja cały czas sie zastanawiam nad jazda na rowerze czy mozna czy nie, pisalyscie tu ze nie, ale musze dopytac lekarza, mam ochote pojezdzic sobie troszke, nawet nie daleko
Zobaczę co mi powie dzisiaj lekarz. Co do rowera to też bym pojezdzila ale z rowerem wole nie ryzykować

I ta chwila, kiedy pijąc herbatę z cytryną i przeglądając strony z blogami w pracy, dzwoni klient a ja zamiast odebrać wysyłam sms'a : jestem na spotkaniu, oddzwonię ;)
Ugh niedobra zła i podła ;)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
No obym nie była twoją klientka, :-D daj znać jaka branża hahahaha

KulkaMI , super, gratuluję!

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Można.rowerem, chyba że się.jeździ słabo i gleba co chwila. Ale każdy lekarz powie inaczej.
Co do.okien to nie wolno z uwagi na podnoszenie rąk. Nie wolno wysoko podnosić rąk bo się może łożysko odkleic.
W terminie porodu każda z.nas będzie myła codziennie wszystkie.okna, podłogę na kolanach ze szmatką, odkurzala i nagle nasi partnerzy "zrobią" się tak seksowni, że nie będziemy mogły się im oprzeć ;-)

Dziewczyny, a ja myję okna, odkurzam, zakupy robię i noszę...na rowerze też jeździłam (motor odpuściłam), generalnie staram się funkcjonować jak bez ciąży (o ile siły i brak mdłości pozwalają). Wiadomo,że nie wolno sie forsować, ale mój gin mówił, żeby żyć normalnie :) jak nie ma plamień, czy zagrożonej ciąży, to zwykle funkcjonowanie nie powinno nam zaszkodzić...tak myślę :)

No dobra, ale jak sięgam w kuchni do szafek tez ręce podnoszę...jak włosy myję pod prysznicem to łapki w gore...przecież nikt okien nie myje co tydzień, można na raty wysiłek rozłożyć...a przecież Mamy w ciąży co chwilkę podnoszą swoje dzieci, wózek noszą i to jest dopiero wysiłek, i jakoś nie ronią...rozumiem zagrożone ciąże ale nie popadajmy w paranoję...

reklama
No obym nie była twoją klientka, :-D daj znać jaka branża hahahaha

KulkaMI , super, gratuluję!

Raczej nie ;) chyba ? :D ale sprawę już załatwiłam, dostawa z jutra na dziś mimo braku transportu sprawy niemożliwie od ręki , cuda kilka godzin :) serio powinnam popracować :)!

Do góry