reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
O to powodzenia! Trzymam kciuki oby poszlo jak najlepiej :) pytałam, bo moja zaczyna w polowie wrzesnia i nie ukrywam,troche sie stresuje jak sie zaadoptuje w nowym miejscu,chociaż jest bardzo kontaktowa i lubi sie bawic z dziecmi,wiec powinno byc ok.
Już Już zaprowadzony;) Oglądał się za mną ,ale nie płakał. Mam nadzieję że będzie ok, telefon ciągle noszę blisko jakby co ;) Umówiłam się wstępnie na godz 13 że go odbiorę. Chyba bardziej się stresuję od niego ;)
lilija bardzo dobre pytanie ! sama jestem ciekawa czy jest choc odrobinę lżej :)

lilija to ja mam tylko 20 km i we Wrocławiu jestem bardzo często, bo i obwodnica można wszędzie szybko dojechać.... zwłaszcza do galerii czy pasażu na wyprzedaże....czekam na półmetek ciąży i zaczynam zakupki
OOo a ja wybieram się do Wrocławia za 2 tyg na weekend , moze polacisz mi fajne miejsca jakie warto zobaczyć :) Ja za to mam spory kawałek , ok 5,5 godz jazdy samochodem.

Hej hej :) ja juz dzis po spacerku z psem, ogarnęłam troche w domu i teraz odpoczywam i czekam na męża, wraca od lekarza [emoji45] potem mam zamiar czytać książkę :) a na obiad dzis mamy wczorajsza pizzę wiec gotować nie musze [emoji16]

OOo a ja wybieram się do Wrocławia za 2 tyg na weekend , moze polacisz mi fajne miejsca jakie warto zobaczyć :) Ja za to mam spory kawałek , ok 5,5 godz jazdy samochodem.
Pewnie, wróciła śnie zoo z afrykanarium-piękna sprawa, blisko bo po przeciwnej stronie hala stulecia, iglica , pergola i tam właśnie jest fontanna multimedialna-pokazy najpiękniejsze wieczorami...., ogrod japonski, rynek, katedra, Ostrów tumski-piękny zwłaszcza wieczorem nie koniecznie późnym.....Sky Tower, taras widokowy.... spacerując po Wrocławiu szukaj krasnali [emoji6] serio.... dla mnie Wrocław jest najpiękniejszy, ma coś w sobie [emoji4] najlepiej pogoogluj co gdzie i czym zeby czasu nie tracic na korki czy szukanie parkingów ale warto przyjechać do Wrocławia.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Też przyłączam się do pytania czy drugi poród jest lżejszy czy może gorszy.

Ja korzystam z chwili wolnego bo mąż z moim małym łobuzem pojechali do rodziców. Już ogarnęłam w domu i mam chwilkę wolnego bo zaraz pranie trzeba będzie wieszać.

Wizyta jutro. Przelozylam z 9 sierpnia bo już nie mogłam się doczekać i dodatkowo chyba jakaś infekcje mam bo piecze. Wyniki z laboratorium odbieram jutro. I później na 19.15 wizyta. Trzymajcie kciuki :)

A ja to jestem cielepa taka ze szok. Pojechałam na pobranie krwi. Juz bylam czwarts w kolejce jak sobie przypomniałam ze nie wzięłam pojemniczka z moczem z domu. Musiałam sie wracać do domu. I jal przyjechalam to bylam już chyba 24 w kolejce. Hehe [emoji1][emoji4]

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Ja tez miałam cc, nie wiem jak poród naturalny, podobno jest łatwiejszy, ale druga cc jest podobno gorsza i dluzej dochodzi sie do siebie. Ja bym wolala rodzic naturalnie, niby 3 lata juz beda, ale najpewniej i tak bede miec cc, jakos na razie o tym nie mysle, jeszcze duzo czasu, zreszta wszystko da sie przezyc, najwazniejsze, zeby z dzieckiem było dobrze, a ja jakos sobie poradze.

reklama
Miałam straszny pierwszy poród i tak panicznie boje sie znowu to przeżyć ze zanim zaszłam w druga ciąże partner obiecał mi ze jeśli bede chciała to bede miała cesarkę . Lekarz powiedział ze nie ma problemu jeśli bede chciała . Ja wiem ze nie jest to super rozwiazanie ale po tym co przeszłam z Karimem przy porodzie strasznie sie boje kolejnego . 19 godzin wyłam z bólu , nie dostałam nic przeciwbólowego , nie dostałam oxy a powinnam bo nie szło mi rozwarcie . Nie dostałam bo ktg na mnie nie działało i nikt mi nie wierzy ze rodzę , a jak juz uwierzyli to było ponad 6 cm i nie mogłam juz nic przeciwbólowego dostać . I byłam juz po 12 godzinach męki , ryku i chodzenia po pokoju .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mialam 1 porod naturalny, długi i bez znieczulenia.
2 była cc nieplanowana, znieczulenie ogólne.
Po naturalnym minęło wszystko jak urodziłam.
Po cc jeszcze tydzień płakałam, 3 tyg nie byłam w stanie sama się podnieść a do teraz mam łzy w oczach na samą myśl...a minęło 6 miesięcy ;(

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry