reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczyny a czy któraś z nas miała już usg? Jeśli tak, to który tydzień był? Ja chyba będę spokojna dopiero jak na usg zobaczę, że wszystko jest ok.

Ja planuje usg przyszły piątek. Dziś chciałam iść na betę ale mąż mówi- co Ci da to badanie? No hmmm będę wiedziała, czy ciąża rozwija się prawidłowo. On na to: ok, ale jak się nie rozwija? W piątek masz ginekologa, usg, dobrze się czujesz. Może warto poczekać?

Ma rację? Bo wiecie, mam 6tydzień (nie wiem jak niektóre kalendarze liczą że 7)... Nawet jak nie jest ok to i tak z tym nic bez lekarza nie zrobię. Nie ma serca nie ma ratowania ciąży...? Jak myślicie?

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
kalolek ja bety nie robie w 1 ciazy tez nie robilam szkoda nerwow.Do lekarza ide 12.07 czyli jesli dobrze licze w 6tc..wczesniej chyba nie ma.sensu.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już miałam usg. Chciałam sprawdzić czy to nie jest ciąża pozamaciczna. Ale wszystko dobrze w dobrym miejscu zarodek. CO do smarowania w ciązy to ja smarowała się palmersem i niby był super bo do ostatniego tygodnia przed porodem nie miałam ani jednego rozstępu. Ale tydzień przed porodem tak wywaliły że mam cały brzuch w rozstępach.
Jeśli chodzi o wagę to moja też zalicza się do nadwagi. Przed ciążą 65 kg przy 173cm . do porodu miałam 94 kg. teraz w styczniu zaczęlam się odchudzać to schudłam do 81 kg. ale mity że to co się przytyje w ciazy leci raz dwa są nieprwdwą. ja miałam do stycznia nadal 92 kg. więc masakra!!! boje się strasznie bo teraz jak znowu 30 przybędzie to już będzie tragedia.

Ja planuje usg przyszły piątek. Dziś chciałam iść na betę ale mąż mówi- co Ci da to badanie? No hmmm będę wiedziała, czy ciąża rozwija się prawidłowo. On na to: ok, ale jak się nie rozwija? W piątek masz ginekologa, usg, dobrze się czujesz. Może warto poczekać?

Ma rację? Bo wiecie, mam 6tydzień (nie wiem jak niektóre kalendarze liczą że 7)... Nawet jak nie jest ok to i tak z tym nic bez lekarza nie zrobię. Nie ma serca nie ma ratowania ciąży...? Jak myślicie?

U mnie dziś dopiero zaczyna się 5 tydzień... A usg też w piątek. Jutro jadę na krew na czczo i betę powtórzę, bo miałam niska tylko 77.

Ja się odchudzałem (z niezbyt efektownym skutkiem -6kg)- nie super dieta tylko próbowałam racjonalnie jeść...marzę żeby teraz to utrzymać. I tak mam nadwagę - minimum 5kg (a najlepiej 10kg) i jak przytyję jeszcze to o mamo...pilnuje częstych posiłków, warzyw ale boję się że będę jak smok. Dziewczyny- a smarujecie / będziecie się smarowały czymś na rozstępy? Kiedy zacząć?

W poprzedniej ciąży smarowalam się, ale zmieniałam kremy. Rozstępów nie miałam i nie wiem czy to zasługa kremów, tego że przytyłam tylko 8 kg czy poprostu taka skóra. Teraz jestem starsza to i skóra inna, bede się smarować, zobaczymy z jakim efektem...

Izuś85 mamy tego samego dnia wizytę 07.07 [emoji1]

Ja w pierwszej ciazy smarowałam sie kremami przeróżnymi niestety jakies 3 tyg przed porodem zrobiły mi sie rozstępy na brzuchu [emoji20] No cóż trudno.

Co do pracy ja cieżko nie mam jestem kasjerem lotniczym, ale jednak trzeba rano wstać i byc a tak mi sie chce w ciagu dnia spac ze cieżko wysiedzieć, wracam jestem mega padnięta i juz koniec dnia ..

Zakupilam sobie dzis spodnie ciążowe [emoji38]zakładam ze wszystko bedzie dobrze i na jesień beda jak znalazł [emoji1]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Również mam wizytę 7.07 ! :-) co do kremow to smarowałam brzuch i nie mam ani jednego rozstępu chociaz nie wiem czy to zasługa kremu czy genów .... zobaczymy co bedzie teraz. W pierwszej ciazy zaczynałam od 52 kg i przytyłam w ciąży 15 kg a dwa miesiące po porodze ważyłam mniej niz przed ciążą bo 49 kg :-) teraz juz chyba nie bedzie tak pięknie ...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Izuś85 mamy tego samego dnia wizytę 07.07 [emoji1]

Ja w pierwszej ciazy smarowałam sie kremami przeróżnymi niestety jakies 3 tyg przed porodem zrobiły mi sie rozstępy na brzuchu [emoji20] No cóż trudno.

Co do pracy ja cieżko nie mam jestem kasjerem lotniczym, ale jednak trzeba rano wstać i byc a tak mi sie chce w ciagu dnia spac ze cieżko wysiedzieć, wracam jestem mega padnięta i juz koniec dnia ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Suoer, ja jeszcze w tygodniu na pewno wybiorę się do gin, która poprzednia ciążę mi prowadziła. Chyba wogole będę chodziła na NFZ i dodatkowo do Medicover, bo mam pakiet z pracy a od nadmiaru głowa nie boli, bede spokojniejsza.
A pracuje w korporacji, więc też nerwów kupa, więc długo męczyć się nie będę. Ale teraz na zwolnieniu, później na urlop jedziemy, więc wypoczne :)

Również mam wizytę 7.07 ! :-) co do kremow to smarowałam brzuch i nie mam ani jednego rozstępu chociaz nie wiem czy to zasługa kremu czy genów .... zobaczymy co bedzie teraz. W pierwszej ciazy zaczynałam od 52 kg i przytyłam w ciąży 15 kg a dwa miesiące po porodze ważyłam mniej niz przed ciążą bo 49 kg :-) teraz juz chyba nie bedzie tak pięknie ...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Ale będzie dzień nowin! :)

reklama
Do góry