reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Jak chodzi o wagę u mnie obecnie 81 przy 174 :( a było i pod 87- bez żadnej ciąży ;) moje zaniedbanie, siedzący tryb pracy, też korporacja - więc sporo stresu, nieregularne jedzenie...dużo by tłumaczyć. Teraz mam 81 kg i to jest za dużo :( nawet jak przytyje 10kg będzie ponad 90- chodząca ciężarówka normalnie. A patrząc po Mamie to rozstępów mogę mieć masę - obecnie smaruję olejami dla kobiet w ciąży z Rossmana (kupiłam do olejowania włosów ale ten olejek ma bardzo dobry naturalny skład, więc stosuję też do skóry), olejem kokosowym jak pamiętam, i mam balsam z Clareny...czy to coś da? Jak będę miała 100kg to pewnie nie haha :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja sie generalnie nie ważyłam od jakiegoś pół roku bo sie boje .. Zawsze ważyłam ok 57 a teraz na pewno z 64 przy wzroście 157 [emoji6] w poprzedniej ciazy na koniec miałam wagę 82 kg !!! Przytyłam ze 25 kg :( mam nadzieje ze teraz az tyle nie przytyje chociaż jedyne na co mam ochotę to wszystko niezdrowe [emoji58]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a kłuje Was cos tam w środku ? Mnie co jakis czas dziwnie ciągnie i czasami mnie ćmi jak na okres ale to tylko chwilowe i zaraz jest ok ...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie czasem tak nieprzyjemnie ciągnie po bokach i jak na okres ale ostatnio mniej..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bardziej bolą mnie plecy, czasem takie ciągnięcie okresowe ale nie tak silne- aż zastanawiam się czy brać no-spę ale przechodzi mi więc nie biorę. Ale dwa razy już miałam wielki stres- w nocy z niedzieli na poniedziałek i środy na czwartek- obudził mnie silny ból brzucha i pleców- taki mocny skurcz. W niedziele doczłapałam się do łazienki z tym bólem i uczuciem jakby hmmm parcia (iPad zmienił na prącia haha bo padnę ;) ). Jakby mi się na toaletę chciało. Pomyslałam, że ronię. Ale tylko siusiu i po kilku minutach jak wróciłam do łóżka ból minął. Ale był straszny. A ja zdezorientowana bo to 3 w nocy...w środę obudził mnie przed 6 ten sam ból, znowu toaleta, znowu obawa że zobaczę krew. I tylko siusiu, chwilkę potrzymał taki skurcz i przeszedł. Oczywiście odszukałam internet ze może to być normalne ale też może oznaczać duże problemy. Za tydzień po usg będę wiedziała więcej...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Kalolek, też miewam takie dziwne bóle, i uczucie jakby "parcia"... kilka razy byłam już w toalecie przez to uczucie, z duszą na ramieniu, że coś złego sie wydarzy, ale na szczęście narazie nic się nie dzieje.

Napisane na ASUS_Z00AD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 8 miesiąca. W tej też planuję zostać długo, tak do 7 miesiąca chyba. Zobaczy się jeszcze jak będę się czuć:)

Ja w ciąży przytyłam 23 kg, w końcu po 13 miesiącach wróciłam do wagi sprzed ciąży. No i kolejna ciąża:p ciekawe ile teraz nie przybędzie:)

Izus że się wtracę;) karmiąc maluszka nie musisz przechodzić na żadne diety:) to są mity:) możesz jeść wszystko i tylko obserwujesz malucha czy nie na alergii:)

Do góry