reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Jak chodzi o wagę u mnie obecnie 81 przy 174 :( a było i pod 87- bez żadnej ciąży ;) moje zaniedbanie, siedzący tryb pracy, też korporacja - więc sporo stresu, nieregularne jedzenie...dużo by tłumaczyć. Teraz mam 81 kg i to jest za dużo :( nawet jak przytyje 10kg będzie ponad 90- chodząca ciężarówka normalnie. A patrząc po Mamie to rozstępów mogę mieć masę - obecnie smaruję olejami dla kobiet w ciąży z Rossmana (kupiłam do olejowania włosów ale ten olejek ma bardzo dobry naturalny skład, więc stosuję też do skóry), olejem kokosowym jak pamiętam, i mam balsam z Clareny...czy to coś da? Jak będę miała 100kg to pewnie nie haha :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja sie generalnie nie ważyłam od jakiegoś pół roku bo sie boje .. Zawsze ważyłam ok 57 a teraz na pewno z 64 przy wzroście 157 [emoji6] w poprzedniej ciazy na koniec miałam wagę 82 kg !!! Przytyłam ze 25 kg :( mam nadzieje ze teraz az tyle nie przytyje chociaż jedyne na co mam ochotę to wszystko niezdrowe [emoji58]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a kłuje Was cos tam w środku ? Mnie co jakis czas dziwnie ciągnie i czasami mnie ćmi jak na okres ale to tylko chwilowe i zaraz jest ok ...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie czasem tak nieprzyjemnie ciągnie po bokach i jak na okres ale ostatnio mniej..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bardziej bolą mnie plecy, czasem takie ciągnięcie okresowe ale nie tak silne- aż zastanawiam się czy brać no-spę ale przechodzi mi więc nie biorę. Ale dwa razy już miałam wielki stres- w nocy z niedzieli na poniedziałek i środy na czwartek- obudził mnie silny ból brzucha i pleców- taki mocny skurcz. W niedziele doczłapałam się do łazienki z tym bólem i uczuciem jakby hmmm parcia (iPad zmienił na prącia haha bo padnę ;) ). Jakby mi się na toaletę chciało. Pomyslałam, że ronię. Ale tylko siusiu i po kilku minutach jak wróciłam do łóżka ból minął. Ale był straszny. A ja zdezorientowana bo to 3 w nocy...w środę obudził mnie przed 6 ten sam ból, znowu toaleta, znowu obawa że zobaczę krew. I tylko siusiu, chwilkę potrzymał taki skurcz i przeszedł. Oczywiście odszukałam internet ze może to być normalne ale też może oznaczać duże problemy. Za tydzień po usg będę wiedziała więcej...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Kalolek, też miewam takie dziwne bóle, i uczucie jakby "parcia"... kilka razy byłam już w toalecie przez to uczucie, z duszą na ramieniu, że coś złego sie wydarzy, ale na szczęście narazie nic się nie dzieje.

Napisane na ASUS_Z00AD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 8 miesiąca. W tej też planuję zostać długo, tak do 7 miesiąca chyba. Zobaczy się jeszcze jak będę się czuć:)

Ja w ciąży przytyłam 23 kg, w końcu po 13 miesiącach wróciłam do wagi sprzed ciąży. No i kolejna ciąża:p ciekawe ile teraz nie przybędzie:)

Izus że się wtracę;) karmiąc maluszka nie musisz przechodzić na żadne diety:) to są mity:) możesz jeść wszystko i tylko obserwujesz malucha czy nie na alergii:)

Do góry