reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Czasem pracy i ludzi ma sie serdecznie dosc... Wiadomo po jakims czasie bedzie brakować spotkań z ludźmi, wyjścia z domu. Ja z córeczka siedziałam do 3 lat w domu pod koniec to juz depresja, teraz marzy mi sie wyspać, ugotować normalny obiad, zadbać o dom i przede wszystkim o córeczkę dla której przez prace nie mam az tyle czasu co kiedys.. Ja liczę na zwolnienie od samego poczatku, jednak rodzina, moje dzieci sa ważniejsze od innych spraw i potrzeb innych (np urlopów wspołpracowników). Obecnie jestem sama w pracy i siedzę po 9 godzin, kolejnego urlopu kolezanki nie przecierpię...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ja sadze dokladnie tak.samo mam juz dosc pracy chce w koncu zajac sie domem a nie taka gonitwa... od pn ide na urlop 12.07 mam gina i od razu biore l4 z tym ze u mnie to tez z powodu mojej choroby, nie bede miala przynajmniej problemu z dostaniem l4.
a czuje sie poki co dobrze z tym ze u mnie to dopiero 2dni spoznienia.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam takie samo zdanie jak Wy :) dla mnie ciąża to czas kiedy w 100% mogę się poświęcić rodzinie, spędzać full czasu z synkiem ... to jest dla mnie najważniejsze, tym bardziej że w ciąży z synkiem nie miałam takiego luksusu i do 10 grudnia chodziłam do szkoły, 17 grudnia miałam cesarkę a 1 marca byłam z powrotem w szkole :) dlatego teraz planuje wreszcie odpocząć i się zresetować :) ja jestem teraz na opiece bo mój mały ma ospę i 7 lipca idę do ginekologa na usg i też od razu biorę l4 :)

Mnie lekarz ostatnio pytał czy nie chce zwolnienia ale ja nie pracuje wiec nie potrzebuje . Do ginekologa chodzę prywatnie do tego samego co w pierwszej ciazy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja chciałabym pracować tak długo jak się da, bo duża część mojej pensji to prowizja. Zobaczymy jak będzie...

U mnie tak samo...mam też swoją bazę klienta, którego będę musiała powoli zdawać koleżankom które będą mnie zastępowały- żeby mieć do czego wrócić po ciąży. Żeby zacząć procedurę zdawania klientów muszę powiedzieć w pracy, a nie powiem przed 12 tygodniem :) 1.5 roku nam przeleci szybko, ale muszę myśleć tez o pracy niestety. Na szczęście mogę sobie sama (w miarę) regulować tryb pracy i tu zwalniam,na szczęście jest też sezon urlopowy to uniknę wyjazdów służbowych których normalnie mam sporo...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

wiadomo wszystko zalezy od pracy ja jestem kierownikiem restauracji wiec zapierdziel konkretny mam szczegolnie w wakacje a to jest duza restauracja .. duze imprezy i w ogole mam pod soba 10 dziewczyn ktore musze ogarnac za duzo stresu a druga sprawa ze to jest zbyt wyczerpujaca praca zarowno psychicznie jak i fizycznie...

u mnie wilczy apetyt sie uaktywnia w ciazy z synkiem tez tak mialam.

Dziewczyny a czy któraś z nas miała już usg? Jeśli tak, to który tydzień był? Ja chyba będę spokojna dopiero jak na usg zobaczę, że wszystko jest ok.

Ja się odchudzałem (z niezbyt efektownym skutkiem -6kg)- nie super dieta tylko próbowałam racjonalnie jeść...marzę żeby teraz to utrzymać. I tak mam nadwagę - minimum 5kg (a najlepiej 10kg) i jak przytyję jeszcze to o mamo...pilnuje częstych posiłków, warzyw ale boję się że będę jak smok. Dziewczyny- a smarujecie / będziecie się smarowały czymś na rozstępy? Kiedy zacząć?

reklama
wiadomo wszystko zalezy od pracy ja jestem kierownikiem restauracji wiec zapierdziel konkretny mam szczegolnie w wakacje a to jest duza restauracja .. duze imprezy i w ogole mam pod soba 10 dziewczyn ktore musze ogarnac za duzo stresu a druga sprawa ze to jest zbyt wyczerpujaca praca zarowno psychicznie jak i fizycznie...

u mnie wilczy apetyt sie uaktywnia w ciazy z synkiem tez tak mialam.

Kiedyś też pracowałam w restauracji- nie zadzroszczę. Wysiłek, stres, dużo biegania i jeszcze godziny pracy...

Do góry