reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Mój tez jest bardziej aktywny po kąpieli i jak w ciągu dnia nie spi to idzie ok 19 i spi do 24 a potem chce sie bawić...dlatego staram sie uspac małego w ciągu dnia chociaż z różnymi rezultatami to wychodzi. Od 8 rano mały nie spi. Spał może z 10 minut a potem pobudka z płaczem.

Mój tez jest bardziej aktywny po kąpieli i jak w ciągu dnia nie spi to idzie ok 19 i spi do 24 a potem chce sie bawić...dlatego staram sie uspac małego w ciągu dnia chociaż z różnymi rezultatami to wychodzi. Od 8 rano mały nie spi. Spał może z 10 minut a potem pobudka z płaczem.
My dzisiaj pospalysmy do 10 :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Ania, jak Cię czytam to zastanawiam się, czy pomiędzy naszymi państwami jest aż taka różnica, czy Ty coś nie tak zrozumialas.

Ja niby w tym samym co Ania mieszkam a jak czytam to jakbym gdzie indziej mieszkała na jakimś Marsie czy cos.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

To prawda nie robia usg bioderek. Ale mojego sprawdzaly 3 różne osoby.
1szy raz w szpitalu (nie spodobały jej się małe paluszki u nog bo ma Ollie krzywe hah ale to po tacie takie śmieszne więc pytała czy mojemu to jakoś przeszkadzało powiedział że nie więc ok) później moja polozna i teraz ten health visitor czyli pediatra.

Ja jestem bardzo zainteresowana co i jak więc pytam wszystko co mnie nie pokoi i mi ona powiedziała że sprawdzają długość nóżek i ułożenie skóry na nogach. I jak jest ok to ok a jak coś niepokoi to wysyłają na usg. Mojego kolegi syn coś ich niepokoilo i mial to usg tutaj. Na szczęście wyszło ok.

A ciemiaczko to jak oglądają malca to chyba widać nie trzeba specjalnych badań robić hmm? Nawet nie wiem.

Jest trochę inaczej to wszystko więc dla niektórych to może być dziwne. Ale kurcze nie czuje się żeby opieka tutaj była lekcewazaca az tak. Jest Inna.. Ale czy gorsza.. myślę że cześć rzeczy można by było zmienić i przynieść z Polski ale cześć zostawić i wręcz tam wysłać.

To prawda nie robia usg bioderek. Ale mojego sprawdzaly 3 różne osoby.
1szy raz w szpitalu (nie spodobały jej się małe paluszki u nog bo ma Ollie krzywe hah ale to po tacie takie śmieszne więc pytała czy mojemu to jakoś przeszkadzało powiedział że nie więc ok) później moja polozna i teraz ten health visitor czyli pediatra.

Ja jestem bardzo zainteresowana co i jak więc pytam wszystko co mnie nie pokoi i mi ona powiedziała że sprawdzają długość nóżek i ułożenie skóry na nogach. I jak jest ok to ok a jak coś niepokoi to wysyłają na usg. Mojego kolegi syn coś ich niepokoilo i mial to usg tutaj. Na szczęście wyszło ok.

A ciemiaczko to jak oglądają malca to chyba widać nie trzeba specjalnych badań robić hmm? Nawet nie wiem.

Ciemiaczko pediatra sprawdza palcami jak zarasta :)

Dziewczyny jak sie u was objawial skok rowocowy? Mój mały dziś swiruje bardzo. Łapie cyca trochę pociąga i odrywa się z krzykiem i tak ciągle. Spać nie chce. Tylko chwile na spacerze spał. Juz nie mam pomysłów co mu jest.

To moja po kąpieli pada na dluzej:) kocha sie kapać, leży bez ruchu zadowolona:) pózniej robię jej spa- masaż, balsam, pazurki, włoski i te sprawy i szczęśliwe lecimy na jedzonko a pózniej spanko:)

Ja sie zgadzam z Babymamusia jakbyśmy powymieniali niektóre rzeczy związane ze służba zdrowia z UK to było by idealnie:)

reklama
Dziewczyny jak sie u was objawial skok rowocowy? Mój mały dziś swiruje bardzo. Łapie cyca trochę pociąga i odrywa się z krzykiem i tak ciągle. Spać nie chce. Tylko chwile na spacerze spał. Juz nie mam pomysłów co mu jest.

Jakby zepsuło się dziecko. Albo ktoś je podmienił. Wycie bez powodu, marudzenie, bez cycka źle, na cycku źle.

A co do odrywania się to sprawdź czy glutów nie ma - zakropl solą fizjologiczna i odciągnij katarkiem, fridą czy czym tam masz. U nas to okazało się przyczyną odrywania i płaczu, że się oderwie. Wydawało mi się, że nos czysty a odkurzacz nawyciągał glutków i ulżyło chłopakowi. Ale jak to skok to nie pomoże nic poza przeczekaniem.

Do góry