reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Nadal jestem w domu siedziałam tak ze skurczami co 10 min do 3 w nocy.. stwierdziłam że się położę i jakoś zasypiałam z przerwami choć nie tak częstymi.. Rano wstałam i cały czas mam taki nieprzyjemny i ciągły ból krzyża i brzucha.. Sama nie wiem co się dzieje.. Dzisiaj wizyta u gin jak dotrwam, mam nadzieje że coś ruszyło.. Coś czuję że bez ingerencji się nie obejdzie.. Idę zaraz poleżeć w wannie i zobaczymy..

oar8xzkrhgscy4jp.png

Hej :)

Na mnie pełnia kompletnie nie zadziałała :p Przespałam noc idealnie, ale Ranigast Max mi pomaga, bo wrócił refluks konkretny i już musiałam się poratować inaczej.
Skurczy brak, wczoraj ogromny ból podbrzusza i kłucie w kroczu :p i to na tyle...
Mała jeszcze sobie tam posiedzi coś czuję ;)

Dziś wizyta u ginekologa, zobaczymy co powie... czy szyjka coś ruszyła... obawiam się, że niestety nie :p Także za chwilę idę działać z maszynką do golenia i lusterkiem :D

Hej :)

Na mnie pełnia kompletnie nie zadziałała :p Przespałam noc idealnie, ale Ranigast Max mi pomaga, bo wrócił refluks konkretny i już musiałam się poratować inaczej.
Skurczy brak, wczoraj ogromny ból podbrzusza i kłucie w kroczu :p i to na tyle...
Mała jeszcze sobie tam posiedzi coś czuję ;)

Dziś wizyta u ginekologa, zobaczymy co powie... czy szyjka coś ruszyła... obawiam się, że niestety nie :p Także za chwilę idę działać z maszynką do golenia i lusterkiem :D
My mamy chyba wyznaczony termin na ten sam dzien.. no i u mnie nic sie nie dzieje. Skurczy przepowiadajacych nie mam w ogole, ale w pierwszej ciazy tez ich nie mialam. Czasami cos tam zakluje, ogolnie nic konkretnego.
Czuje ze przenosze do kwietnia i bede ostatnia ;)

My mamy chyba wyznaczony termin na ten sam dzien.. no i u mnie nic sie nie dzieje. Skurczy przepowiadajacych nie mam w ogole, ale w pierwszej ciazy tez ich nie mialam. Czasami cos tam zakluje, ogolnie nic konkretnego.
Moja mama nie miała w 3 ciążach skurczy przepowiadających, nie czuła rozwierania szyjki, za każdym razem na porodówce już rozwarcie 6-8 cm :D bardzo chciałabym iść w jej ślady :p
a rodziła w 39-40 tygodniach... termin z om mam na 24 marca :) nie chciałabym przenosić przy cukrzycy ciążowej... bo boję się dziecka ponad 4 kg przy porodzie sn :D

Ja mam termin na 28 marca a zwolnienie wystawił mi do 4 kwietnia więc jak się nic nie zacznie to też mogę w kwietniu urodzić. Chociaż 20 marca mam KTG i szybka ocenę wagi płodu. Też się boje takie duże dziecko rodzic tym bardziej, że mam wąska miednice. Dzis strasznie się wystrsszylam i nie wiem co robić. Na papierze zauważyłam trochę jasnej krwi a moja położna nie odbiera i teraz nie wiem.

reklama
Moja mama nie miała w 3 ciążach skurczy przepowiadających, nie czuła rozwierania szyjki, za każdym razem na porodówce już rozwarcie 6-8 cm :D bardzo chciałabym iść w jej ślady :p
a rodziła w 39-40 tygodniach... termin z om mam na 24 marca :) nie chciałabym przenosić przy cukrzycy ciążowej... bo boję się dziecka ponad 4 kg przy porodzie sn :D
Z om 21 a z usg mam 24 marca.

Tez przyjechalam na porodowke z 5cm rozwarcia ;) caly dzien lekkie bole na okres, ale nawet nie zaliczylabym tego jako skurcz... nie zwracalam na nie wiekszej uwagi i dopiero jak odeszly mi wody to pomyslalam ze to jednak bede rodzic.

Trzymam kciuki za wczesniejszy porod bo z takim klocuszkiem to faktycznie moze byc ciezko:)
A ja jeszcze poodpoczywam te dwa tygodnie :)

Do góry