reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczyny a co z suplementami po porodzie ? Czy trzeba jakoś coś uzupełniać?
Bo ja nic nie biorę i nie wiem czy trzeba jakieś witaminki przy karmieniu ? Jak to u was wygląda?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Normalnie od srody mnie nie bylo i tyle stron do czytania ze szok.zaczyna sie dziac to i wiecej inf sie pojawaia.czas mialam zajety pisaniem pracy mgr i wyslalam promotorowi 4/5rozdzialow(jakos65str) i jutro planuje napisac ostatni i mu wyslac i zobaczymy co odpisze bo musze wrzucic najpozniej w srode do antyplagiatu...i oddac to...eh tak tydzien by sie jeszcze przydal na spokojnie.za pozno sie wzielam za to[emoji12] mam nadzieje ze uda sie zlozyc...

Marlena witam:)to 3kobitka w drodze:)wesolo:)a tatus bedzie mial duzo pilnowanie:) imie Nina mi sie podoba:)

Mnie nic nie boli(tylko brzuch twardy mi sie robi jak chodze)ale poza tym to nic.jakos mam w glowie ze zaczne rodzic 41+ no to jeszcze sb polaze dlugo jak dzisiaj 35+3hehe no nic[emoji12] jakos w sumie nie chce narazie ale tez do 41+nie chcialabym lazic.zobaczymy.

My dzisiaj imieniny u tesciow i jeszcze zaraz jedziemy im cos kupic bo nic nie mamy...nie bardzo mi sie tam chce.jechac ale moze cos wszamam dobrego.

Znowu bd miala mega do nadrabiania pewnie jak zasiade jutro nad ta praca mgr bo tyle piszecie ze.pozniej nie ma jak nadrabiac i mi sie zbiera[emoji23][emoji23]

U mnie w tym tyg w koncu ma byc przewijak dostarczony do sklepu to ustawimy ostatecznie kacik dzidziola. Sie nie moge doczekac:)bedzie tylko z przygotowan imienia brakowalo na scianie ale to z wiadomych przyczyn zamowie ze szpitala dopiero[emoji12]

Ania wiecej optymizmu i mniej przejmowaniasie wszystkim to zycie bedzie przyjemniejsze.

Justyna to chyba rodzi bo cisza jak widze![emoji3]

Witaminy bede zazywala te co teraz bo sa przeznaczone dla kobiet karmiacych i zmieni sie tylko dawka.euthyroxu bo bylam u endo i kazala od porodu polowe mniej i 6tyg po wizyta bo nie mialam roblemu z tarczyca przed ciaza i ona mowi ze.potez nie bd miala zobaczymy jak sytuacja 6tyg po.mam nadzieje ze bedzie jak dawniej.

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Jejku ja nic nie biorę już od jakiegoś czasu.. nie wiem czy dobrze czy nie.
Hmm.. niby wyniki w normie. Jakby coś brakowało to chyba by mi powiedzieli.. ja nie wiem.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Na 100% by powiedzieli. Te same witaminy można brać co w ciąży jeżeli planujesz karmić piersią. Dobrze by było żebyś sie zaopatrzyła w jakieś witaminki dla Ciebie i bobasa lepiej. Moze pogadaj z położna co tam macie:)

Babymamusia za wczoraj to piątkę możemy sobie przybić bo ja humor miałam ze bez kija nie podchodź. Dzisiaj troszkę lepiej.

Dziewczyny to moze my miec dzis I jutro wysyp maluszkow:)
W nocy spalam dwie godziny skurcze mialam co 25 minut.Treraz mam na zmiane jak Kleinekatia-raz slabsze raz mocniejsze slabiej wyczowalne przy chodzeniu I siedzeniu na lezaco daja mocniej o sobie znac ale przeciez nie moge caly czas lezec bo oszaleje.
Dodam, ze jestem 3 dni po terminie wyznaczonym z USG

dziewczyny dla maluszków kupcie witaminę D 400 dla siebie tabletki które zawierają DHA no i do porodu polecam cały czas stosowanie kwasu foliwego

Spałam pol godziny obudzil mnie skurcz. Przestaly byc regularne co 20 minut. Sa co 26, 30, 12.. roznie... mimo ze skurcze sa nieregularne czuje ze rodzenie trwa. Śluz znow z krwia.. Nie chce mi sie chodzic wole siedziec w lozku... niby powinno sie chodzic nie? Kiedy mi ciezko...

reklama
To widzę ze sie zaczyna dziać dziś u nas... Super...powodzenia dziewczyny... ja zamierzam zakupić witaminy dla karmiących, a teraz to brałam witaminy do czasu ataku kołki nerkowej, od tego czasu nie biorę, a kwas foliowy położna mi powiedziała ze bierze sie max do któregoś tyg ciąży, nie przez cała ciąże...o ile mnie pamięć nie zawodzi to do 12 tyg ale nie jestem pewna...ja zakupiłam witaminy z omega 3 ale tez od przeszło tyg nie biorę nic

Do góry