reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Witam nowa mamę:) ja bym Olgę wybrała z tego co Wam sie podoba.

Dziwna ta laska z tak małym brzuchem:/ rozumiem mieć mały brzuszek, chuda dziewczyna, małe dziecko, mało wód płodowych. Ale coś takiego? No nie wiem. Oby zdrowa dzidzia sie urodziła.
Z tego co czytam po komentarzach to będzie miała ok. 2.5kg-3kg i jest zdrowa. Hmm.. A wody to nie wiem gdzie ma. Ale rzeczywiście.. taki brzuszek to miałam w 15tyg.. A nie w 37.

reklama
Zastanawiam się... W 1 ciąży przed porodemporodem ze dwa tygodnie miałam bolesne skurcze, głównie nocami. I czop mi kilka dni odchodził. Urodziłam w 37+6 tc. Teraz mam 37+1. Żadnych bolesnych skurczy, nic, co by zwiastowało poród. Myślicie, że po prostu do porodu jeszcze daleko? Czy ten poród może być zupełnie inny i złapać mnie z zaskoczenia? Ma któraś z Was doświadczenie z dwoma porodami i porównanie?

Ja bym chyba osobiscie wybrala imie Olga, ale mysle ze jak juz zobaczysz coreczke to zdecydujesz sama. Ja tez jestem bardzo niezdecydowana do wszystkiego.

Ja dzis ostatnie potrzebne zakupy(komoda,materac, kilka ubranek)
Potem na spacer pojechaliśmy, u nas cały dzien słońce pięknie swieci, obiad i do domku :) bardzo fajne mam samopoczucie dzis.

Katherinne ja za to miałam tak ze przy pierwszym zero skurczy przepowiadających, zaczął mnie brzuch bolec w 40tyd3dni i okazało sie ze rodze. Teraz druga ciąża mam od miesiąca przepowiadajace czasem dość bolesne. Wiec chyba jakiejś reguły nie ma.

Hej mamamarlena ! A mi się podoba imię Eliza i tak chyba dam córce na drugie :)

Co do brzucha tej dziewczyny, żebra jej widać więc sądzę, że była przeraźliwie chuda przed ciążą.
A może większość ciąży nie mogła jeść bo wymiotowała? Bywa i tak. A może faktycznie mało jadła ale skoro dziecko zdrowe to super. Nie ma co oceniać. Chwali się brzuchem bo pewnie się cieszy dzieckiem.

Macie rację niech zostanie Olga

Ja już mam wszystko gotowe na przyjście małej księżniczki czekanie jest odbijające..

Dzisiaj cały dzień walczyłam z szafą.. przekładałam, układałam a teraz padam.. Na koniec zaliczę kąpiel z pianką bo później nie będę miała czasu na takie przyjemności

Ja dzisiaj miałam okropny humorek wszystko mnie irytowalo.. do tego oparzylam się wyciągając obiad z piekarnika i wywaliłam herbatę.. myślałam że coś mnie strzeli normalnie.. później wzięłam kąpiel dla uspokojenia i relaksu.. wanna nie byla wygodna jakby ktos ja zmniejszyl na złość (ale nie.. to ja uroslam [emoji23][emoji13]) prawie się wywaliłam wychodząc z niej.. depilacja.. tam.. mam "lustrzyce" więc na pamięć i tez lepiej byłoby bez brzucha dostać do kostek to jeszcze mi bateria pod koniec się rozładowala.. miałam wy**bać to przez okno. [emoji57][emoji57][emoji57] robię maseczkę i mam nadzieję że jutro będzie udany dzień [emoji120][emoji120][emoji120] dobranoc [emoji8]

Edit. Zapomniałam dodać że przed zrobieniem obiadu mój rozwalił bagietke jak przekrajal co mnie z niewiadomych powodów zirytowalo chciałam odkurzyc i bateria padła w reczym odkurzaczu.. musiałam mała zmiotka się schylac..
Małe rzeczy ale dziś kumulacja. [emoji21][emoji21][emoji21]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj miałam okropny humorek wszystko mnie irytowalo.. do tego oparzylam się wyciągając obiad z piekarnika i wywaliłam herbatę.. myślałam że coś mnie strzeli normalnie.. później wzięłam kąpiel dla uspokojenia i relaksu.. wanna nie byla wygodna jakby ktos ja zmniejszyl na złość (ale nie.. to ja uroslam [emoji23][emoji13]) prawie się wywaliłam wychodząc z niej.. depilacja.. tam.. mam "lustrzyce" więc na pamięć i tez lepiej byłoby bez brzucha dostać do kostek to jeszcze mi bateria pod koniec się rozładowala.. miałam wy**bać to przez okno. [emoji57][emoji57][emoji57] robię maseczkę i mam nadzieję że jutro będzie udany dzień [emoji120][emoji120][emoji120] dobranoc [emoji8]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Czasem sie zdarzają takie dni...ja dziś rano miałam smaka na śledzie matjasy w śmietanie te gotowe No i zjadłam jedna kromkę z nimi i tak cały dzień mam smak śledzi w gardle ze aż mi nie dobrze jest...musiałam sobie teraz mięty zrobić bo tak mi nie dobrze ze szkoda gadać...

Teraz juz napewno wiem co to skurcze... od 1:20 mam je co 20 minut i prysznic ich nie oslabil. Tz po prysznicu poki co byl jeden ale juz czekam na kolejny... rzeczywiscie oddychanie do brzucha w chwili skurczu pomaga zmniejsza bol o jakies 30-40%. A to dopiero poczatek?! Uuuuu ...no coz moze to dzis ten dzien... :errr:

Teraz juz napewno wiem co to skurcze... od 1:20 mam je co 20 minut i prysznic ich nie oslabil. Tz po prysznicu poki co byl jeden ale juz czekam na kolejny... rzeczywiscie oddychanie do brzucha w chwili skurczu pomaga zmniejsza bol o jakies 30-40%. A to dopiero poczatek?! Uuuuu ...no coz moze to dzis ten dzien... :errr:
Mi za co dziś nad ranem mały postanowił pouciskac przeponę i nie jestem w stanie leżeć i spać...do tego krzyż dokucza strasznie,u mnie po skurczach anu widu ani słychu...

reklama
Mysle ze sie zaczyna :)
Ja wczoraj chyba za duzo chodzilam. Mialam skurcze na wieczor bolesne ale na szczescie przeszly. Nie wyspalam sie, nie wiem co dzis ze soba mam zrobic.

Do góry