reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Justyna bardzo możliwe, ze już niedługo:) a co sie dziwisz wszyscy chcą wiedzieć czy już maleństwo bedzie, nie mogą sie pewnie doczekać :) ja bym chyba dzwonila zeby wiedziała co i jak i żeby pokierowała.

Mama90 u mnie śnieg pada:/

reklama
Dzwonilabym do położnej Justynka;) bo tak niejasno napisałam. I dawaj znac co u Ciebie w miarę oczywiście możliwości. Są sprawy ważniejsze;)

Justyna nie wiem ale ja na Twoim miejscu skoro tak dlugo mam skurcze chyba codziennie bylabym na IP sprawdzic rozwarcie. Pierwsza faza porodu nie moze trwac w nieskonczonosc bo Ci sil zabraknie na II faze. Moze bedzie trzeba wykonac cc. Spokojnie ale pod kontrola.

U mnie noc spokojna, bez skurczy. Sluz nadal z krwia - czekamy :)
Wczoraj powiedzialam rodzicom i siostrze ze cos sie zaczyna ale zeby mnie nie wypytywali sama powiem. I dzis z rana jyz siostra zapytala. Zwrocilam jej uwage mysle ze juz nie bedzie dopytywac. Mnie to wkurza choc rozumiem ich to mimo wszystko mnie to wkurza :)

Ania termin porodu to 2 tyg przed terminem i 2 tyg po terminie. Albo skurcze wywolaja jak ich nie bedzie albo zrobia cc. Nie masz co gdybac bo nie przewidzisz. Nie wiem skad u Ciebie te mysli. Ja plamie skurczy brak - nie mysle o tym ze ich nie bedzie tylko ciekawi mnie KIEDY beda :)

Justyna i Kleinekatia, a jak byście te skurcze opisały? Czytam, że to ma być jakieś twardnienie i napinanie się brzucha.
Czy to jest takie uczucie jakby się dzidzia wypinała i naciągała brzuch? Bo ja takie coś mam i się zastanawiam czy to są niby te skurcze przepowiadające?

Wczoraj pierwszy raz brzuch mnie dosyć mocno bolał tak jak na @, powtarzało się to co 30-50 minut.
Nie panikuję, że zaraz urodzę ale fajnie by było np już za tydzień :p
Do tego uczucie kłucia/rozdzierania w szyjce.

Wam też tak niedobrze ostatnio? Ja mam codziennie jakieś dziwne mdłości do tego rano zawsze biegunka mimo brania żelaza. Chyba organizm się oczyszcza.

Ależ emocje :D

Dziewczyny trzymamy kciuki ale fajnie macie, że to już :D

Jolka ja tez nie jestem pewna czy to co mam czasem to skurcze ale chyba tak - uczucie bólu tak jak na okres co u mnie trwa np 30 sekund. Twardnienie brzucha to mam czesto ale bez tych bóli jak na okres. Twardnienie to chyba inne skurcze to te przepowiadajace/ gimnastyka macicy ;)

Mnie od kilku dni tez mdli ale przechodzi a od 2 dni biegunka a tez biore żelazo :)

Mi tez jakoś tak niedobrze ostatnimi dniami. A biegunki nie mam ale mam uczucie prawie ciagle ze mi sie chce, a tak na prawde to nie. Chyba mi uciska cos synek.

Chyba nikogo nie zdziwi jak powiem że znowu spalam [emoji23] dluuugooo spalam [emoji23][emoji108][emoji85]

Ja to tylko czuje jak dziecko się prezy (raczki nozki mmm kochany) i jego glowke nisko. Czasem mnie skurcz złapie ale jest on nieregularny czasem 30min czasem 15 czasem 5 i poprostu czuje go jakby mi jajniki sciskalo (identycznie miałam podczas okresu).

Wiec u mnie jeszcze poczekamy. [emoji108][emoji109] mam nadzieję że nie dłużej niż do terminu (10.03) .. już chce małego mieć przy sobie [emoji170]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jolka ja tez nie jestem pewna czy to co mam czasem to skurcze ale chyba tak - uczucie bólu tak jak na okres co u mnie trwa np 30 sekund. Twardnienie brzucha to mam czesto ale bez tych bóli jak na okres. Twardnienie to chyba inne skurcze to te przepowiadajace/ gimnastyka macicy ;)

Mnie od kilku dni tez mdli ale przechodzi a od 2 dni biegunka a tez biore żelazo :)

Hej, mowia ze biegunka tez moze sie zaliczac do oznakow zblizajacego sie porodu ;) oczywiscie o ile nie zatrulas sie czyms.

Do góry