reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Aniu ja jak czytam Twoje wpisy to mi Ciebie szkoda. Uważam, że skoro tak jest jak piszesz to warto by było się spróbować dogadać a jak się nie uda to może odpocząć od siebie. Może wtedy zatesknilibyscie za sobą i by się wszystko ułożył o. W żadnym związku nie jest idealnie. U mnie też były wzloty i upadki ale przez 9 lat małżeństwa jakoś udał o nam się dogadać. A ze chłop mowi ze coś zrobi a nie robi to klasyka. Mój jak wyrzuci śmieci to sukces. A jak odkurzy to zachowuje się jakby dokonał rzeczy wielkich i wszystkim opowiada jak to mi pomaga. Tacy są faceci. Pomysł co Ty mogłabyś zrobić dla tego związku, pogadaj z nim. Postaw sprawę jasno. A słowa, że ma dość waszego związku świadczą o tym, że mąź jest egoistą. Jest nieodpowiedzialny i nie zdaje sobie sprawy ze tym może zaszkodzić dziecko. Bo Twoje nerwy szkodzą dziecku. A co do wzrostu. To ja też malutka 150 i też mi ciężko. Łącze się w bólu. Ale damy rade! A i jeszcze jedno faceta trzeba chwalić. Jak Ci zrobił tą kolację nawet o 22 i ciezkostrawna to itak doceń bo później tym bardziej nic nie zrobi. Mój mi kiedyś nasmażył skrzydełek z indyka ( fuujjj) i jeszcze się podtrulam nimi ale intencje się liczyły.

Apricort wagą zawsze troszkę spada więc tym się nie martw. A przy karmieniu piersią najważniejsza jest cierpliwość.

Justyna ja bym na pewno na stòł z takim brzuchem nie weszła. Wcześniej bym się zasapala.

Co do seksu to u Nas różnie. Rzadziej jest z tego względu że ja chodzę już obolała a mąż ma nadgodziny więc wieczorami pada. Mi teraz przy seksie ciasno i sucho więc nie jest tak przyjemnie jak przed ciąża. Co do seksu po połogu to po CC trzeba chyba dłużej czekać niż po sn. Ja po pierwszej ciąży byłam tak padnięty ze długo seksu nie był o. Dziecko dawało w kość. Po drugiej to jak przestałam krwawi to próbowaliśmy i z każdym stosunkiem był o przyjemniej. Po ciąży zawsze jest sucho i trzeba wspomagać się źelami.

reklama
Apricort - ale fajnie ze juz masz dzieciaczka kolo siebie :) do kogo jest podobny? :) mnie ciekawi jak to bedzie z mlekiem ze nagle piersi zaczna produkowac mleko jak to zobacze to chyba poczuje sie jakbym ufo zobaczyla "ooo mleko z cycka istnieje naprawde!" :D ;)
Mam takie samo odczucie. Czasem siedzę i się przyglądam i sobie myślę jak to możliwe że tu będzie coś wyplywac jak nawet dziurki nie widzę [emoji23][emoji23][emoji23] hahaha

Ania jakby mi tak baba w kółko jęczała to też bym miała dość...weź się wku*w, nawrzeszcz na niego, stanowczo przedstaw swoje potrzeby. Widać potrzebuje wstrząsu, a lament i płacz nie robi już na nim wrażenia. Mój też tak ma. Jak czasem rozmawiamy o naszym związku itp to mówi " ja lubię jak mi się powie co mam robić, musisz mieć swoje zdanie i wiedzieć czego chcesz, jak cię będę wkurzał to powiedz mi weź się zamknij i ogarnij, a nie idź płakać" :p

Hej :)

Zbieram się do laboratorium.

No dla mnie słowa "mam dość tego związku" są jak policzek :( i niestety z opisu Ani wychodzi, że jej mąż jest egoista (chocby w sprawach lozkowych).
Ale fakt, może jak na niego nawrzeszczysz to się opamięta ;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jak wygląda sprawa rozstępów w ciąży?
Ostatnio znajoma dodała zdjęcie brzucha po ciazy.. to nie uwierzycie.. ona zgrabna jak ta lala.. brzuch jej wrócił do płaskiego w szybkim tempie ale rozstepy.. okropne. Dodała to zdjęcie bo pokazała produkt który używała. Więc już mam w razie w na niego odlozone [emoji23] zastanawia mnie tylko to czy jak nie mam teraz nic to też może mi się pojawić po czy raczej już nie ?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak wygląda sprawa rozstępów w ciąży?
Ostatnio znajoma dodała zdjęcie brzucha po ciazy.. to nie uwierzycie.. ona zgrabna jak ta lala.. brzuch jej wrócił do płaskiego w szybkim tempie ale rozstepy.. okropne. Dodała to zdjęcie bo pokazała produkt który używała. Więc już mam w razie w na niego odlozone [emoji23] zastanawia mnie tylko to czy jak nie mam teraz nic to też może mi się pojawić po czy raczej już nie ?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
ponoc to genetyka.. jak maja Ci sie zrobic to i tak sie zrobią ;)
ja sie moze raz na tydzien czyms posmaruje i tfu tfu nie mam rozstepow a kolezanka ktora 2x dziennie sie smarowala na tym etapie ciazy cala popekana byla

reklama
Ja oliwką się smaruję gdzieś od 3 miesiąca ciąży. Pojawiły się z lewej strony nad biodrem, tam gdzie oliwką się nie smarowałam. Ale mój obwód to już 104 cm także coraz bardziej się ich obawiam.

Do góry