reklama
babymamusia
Fanka BB :)
Ja to w ogóle jakaś zielona jestem bo w UK mi nic nie mówią. Trochę lipa bo bym chciała więcej wiedzieć. Ale trochę się przyzwyczaiłam do tego systemu. Tutaj jest 2 USG:
1. na początku tam około 14 tyg
2. 20tyg TYLE..
3. 32tyg Jest w przypadku jak coś na 2gim było nie tak (Ja miałam łożysko przednie na 2gim skanie więc miałam dodatkowo to trzecie USG)
Ciążę prowadzi mi położna a odbywa się to w przychodni. I wizyta wygląda tak że.. na każdą musze przynieść siusiu i słuchamy bicia serduszka i na każdej mi pobiera krew. Ona wysyła to do lab i jak coś jest źle to wysyłają mi list żebym przyszła na jakąś wizytę do szpitala (nie zdażyło mi się). A jak przychodzi do niej to jest ok. Ona po prostu na kolejnej wizycie wpina te karteczki w moja karte i tyle.
Jedyne co słysze to: "no wyniki krew dobrze, serduszko bije prawidłowo. Dziecko zdrowe. Teraz mi jeszcze mierzy brzuch.. i tyle.. siema do domu."
Wydaje mi się że bezstresowo.. Ale są oczywiście wady i zalety..
Następną wizytę mam w domu. I będziemy omawiać poród (Tak mnie poinformowała ostatnio)
1. na początku tam około 14 tyg
2. 20tyg TYLE..
3. 32tyg Jest w przypadku jak coś na 2gim było nie tak (Ja miałam łożysko przednie na 2gim skanie więc miałam dodatkowo to trzecie USG)
Ciążę prowadzi mi położna a odbywa się to w przychodni. I wizyta wygląda tak że.. na każdą musze przynieść siusiu i słuchamy bicia serduszka i na każdej mi pobiera krew. Ona wysyła to do lab i jak coś jest źle to wysyłają mi list żebym przyszła na jakąś wizytę do szpitala (nie zdażyło mi się). A jak przychodzi do niej to jest ok. Ona po prostu na kolejnej wizycie wpina te karteczki w moja karte i tyle.
Jedyne co słysze to: "no wyniki krew dobrze, serduszko bije prawidłowo. Dziecko zdrowe. Teraz mi jeszcze mierzy brzuch.. i tyle.. siema do domu."
Wydaje mi się że bezstresowo.. Ale są oczywiście wady i zalety..
Następną wizytę mam w domu. I będziemy omawiać poród (Tak mnie poinformowała ostatnio)
babymamusia
Ale tak bym chciała wiedzieć jak duże jest dziecko i kiedy ile miało.. Czy coś w tym złego.. Czy mam wszystkie witaminy na odpowiednim poziomie.. Kuźwa cytologii nie miałam robionej chyba z 4 lata ... średniowiecze. Także Justynko łączę się w bólu..
(swoja droga jak mozna byc lekarzem albo polozna i nie wiedziec czy cos mozna pic czy nie... kurde specjalistka od 7 bolesci.. Zapytałabym szybko wujka Google a sie nie kompromitowała że nie wiem na jej miejscu)
(swoja droga jak mozna byc lekarzem albo polozna i nie wiedziec czy cos mozna pic czy nie... kurde specjalistka od 7 bolesci.. Zapytałabym szybko wujka Google a sie nie kompromitowała że nie wiem na jej miejscu)
mamakasia82
Początkująca w BB
Babymamusia ja tez z Anglii jutro mam wizyte u poloznej ,nawet przed chwilka rozmawialam z mezem ze bedzie rutynowo cisnienie , mocz, sprawdzenie serduszka I do domu u mnie te wizyty trwaja ok 10 min ...
kochana gratulacje <3Dzięki Wam dziewczyny za wsparcie. Przydało się.
Marcinek już jest z nami. Więcej jutro, bo dziś już padam.
to rzeczywiście nie wiele się dowiedziałaś.. dziwna :/ heomoglobina odpowiada za żelazo, ja mam cały czas 11,8 , hematokryt jakoś niżej 34, ale mówi, że jest okej...Dziewczyny załamała mnie dzisiaj ta moja ginekolog.
moja szyja już się skróciła do 2,5 cm, ale dalej twarda, krocze mnie też pobolewa cały czas, najgorzej w nocy jak idę siku i nad ranem, jak się zasiedzę, jak chodzę to jakoś jest
no, ale mała strasznie główką napiera mi już i cały czas uczucie pełnego pęcherza mam...
mi po ostatnich suchotach zwiększyła sięDziewczyny zwiekszyla Wam sie ilosc sluzu?
anik.
Mama Krzysia :)
Ja przez mojego nie płacze ale nie powiem, potrafi mnie czasami zagotować. Tak było z remontem. Zabierał się do tego jak pies do jeża wiec w końcu nie wyrobiłam i musiał dzwonić po chłopaka. Z jego zapałem po pracy plus brak czasu to może bym miała 5 płytek przyklejonych [emoji14] a.tak juz sprzątamy powoliIle razy płakałyscie przez męża w ciazy? To normalnie sie zdarza czy tylko u tych mniej czułych? Zawsze wydawalo mi sie ze w ciazy mezowi zalezy by zona nie plakala. Ja chyba plakalam z 5x w tym dzisiaj. Kolezanki szwagier tez doprowadzal do łez swoja ciezarna zone ale to byl rozpieszczony najmlodszy synalek mamusi.
Widze że dzieci sie juz u nas rodza.. gratulacje Apricot :***
Faceci to wiadomo... luzniejsze podejście mają do życia, na wszystko mają czas
Dzisiaj spytałam czy mam robić i mrozic jakieś jedzenie ale powiedział, że damy sobie rade będziemy gotować na zmianę czy coś. Wiec w sumie ok, przy Krzysiu tez sobie poradzilismy
A co do śluzu - tak. Nawet bardzo się zwiększyła. Ale pamiętam przy synku było to samo, ciekło tak, że nie wiedziałam czy to śluz czy wody się sacza.
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Kleinekatia
Tez mi przeszlo przez mysl czy to nadal sluz czy wody plodowe ale wyglada jak wczesniej tylko jest go wiecej...
No tak... czyli remont i zapal facetow to norma
No tak... czyli remont i zapal facetow to norma
mama_NS
Zwariowalabym w sumie nic nie wiedzac [emoji12]to w standardzie na nfz u nas sa3usg nawet. Ja na nfz a wizyt podstawowych mialam 13i gora 2razy bez uzg ale chyba raz w ogole. Do tego 2razy na tych usg specjalbych i raz w szpitalu i z 1raz u innego jak mojego nie bylo. Teraz w czwartek mam nadzieje ze mi zrobi bo ciekawa jestem wagi i tego czy odwrocilo sie glowa w dol znowu. Chociaz taka wiercipieta z tego dziecka ostatnio ze jeszcze milion razy moze zmienic pozycje...
reklama
anik.
Mama Krzysia :)
Ja do wycierania krocza po porodzie biorę ręczniki papierowe super się sprawdzają