reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

To faktycznie dziwnie:/ a prywatnie chodzisz? Czy NFZ nasz kochany?
Mój lekarz na wszystko zwraca uwagę az ja mam wrażenie, ze przesadza:p

reklama
Na NFZ niestety. Tylko na te 3 ważne usg chodziłam prywatnie...

Na NFZ to norma. Mój udany lekarz na wszystko macha ręką, wtedy na te twardnienie brzucha też. Powiedział, że mi się wydaje, że mam skurcze...dobrze, że zadzwoniłam do gin, która mnie prowadzi dodatkowo prywatnie, przyjęła mnie za free, zobaczyła, że jest krwiak na łożysku (stąd te bóle i twardnienie) i od razu szpital.

Justyna dobrze, że dmuchasz na zimne. Jak lekarz to oleje to może w laboratorium byś się dowiedziała, czy robią takie testy.

A u mnie na nfz super od samego pocZątku i narzekac nie moge.juz13wizyt mialam a tylko 2razy nie zrobil mi usg i sluchal dyrektorem. Oglada zawsze wszystko na fotelu nawet na nogi zwraca uwage bardzo czynie puchna nawet troszke i badan mi juz tyle zlecil ze masakra.jak cos my powiem to odrazu badania zeby sie upewnic. A na watrobe dal mi nawet 2razy blisko sb bo niby dobre wyniki a jednak chcial sie daleh upewnic. W sunie zalezy na kogo sie trafi.ja chodze do niego od lat i nie zrezygnowalam z niego.

Jak masz uczulenie to nie wiem czy w ogole teraz zrobią ci badanie??
Mozna?

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy po czym poznać czy juz sie zbliża poród jeśli sie nie ma żadnych z podstawowych objawów... mały dziś mi tak nisko siedzi ze czuje go przy jajnikach i wierci sie strasznie...nie wiem czy dzwonić do położnej i iść aby mi sprawdzili czy czasem mały juz sie nie wybiera do nas... dodam ze właśnie zaczął mi sie 36 tydz i nie mam pewności co do ułożenia małego...

Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy po czym poznać czy juz sie zbliża poród jeśli sie nie ma żadnych z podstawowych objawów... mały dziś mi tak nisko siedzi ze czuje go przy jajnikach i wierci sie strasznie...nie wiem czy dzwonić do położnej i iść aby mi sprawdzili czy czasem mały juz sie nie wybiera do nas... dodam ze właśnie zaczął mi sie 36 tydz i nie mam pewności co do ułożenia małego...

Jeśli nie ma objawów to poród się nie zbliża.

A u mnie na nfz super od samego pocZątku i narzekac nie moge.juz13wizyt mialam a tylko 2razy nie zrobil mi usg i sluchal dyrektorem. Oglada zawsze wszystko na fotelu nawet na nogi zwraca uwage bardzo czynie puchna nawet troszke i badan mi juz tyle zlecil ze masakra.jak cos my powiem to odrazu badania zeby sie upewnic. A na watrobe dal mi nawet 2razy blisko sb bo niby dobre wyniki a jednak chcial sie daleh upewnic. W sunie zalezy na kogo sie trafi.ja chodze do niego od lat i nie zrezygnowalam z niego.

Jak masz uczulenie to nie wiem czy w ogole teraz zrobią ci badanie??
Mozna?
U mnie jeśli chodzi o USG i badania to też jest ok bo ciągle mnóstwo badań zleca i USG ze zdjęciem mam co miesiąc, inna sprawa że ona nie do końca potrafi obslugiwac to USG . Opuchlizne tez zawsze sprawdza, pyta jak się czuje itd ale coś tak ponad standard to już ciężko jest..
Właśnie też mi się wydaje ze późno na takie badanie, we wtorek jeszcze zapytam, zobacze co mi powie.

Ostatnia edycja:
Roznie można trafić. Szkoda ze sie nie interesuje.
Dzień dobry dziewczyny. Ja już pobiegalam z psem bo inaczej tego nazwać nie mogę. Teraz odpoczywam:)
Wczoraj byłam na SR-kąpiel noworodka. Pokazywali co do kąpieli, nie polecali firm kosmetycznych, tylko żeby wybierać jak najmniej chemii. Jak chwytać takiego maluszk, super ogólnie:) jedynie czego nie polecała położna to gruszki do noska i tych aspiratorow do odkurzacza.

Roznie można trafić. Szkoda ze sie nie interesuje.
Dzień dobry dziewczyny. Ja już pobiegalam z psem bo inaczej tego nazwać nie mogę. Teraz odpoczywam:)
Wczoraj byłam na SR-kąpiel noworodka. Pokazywali co do kąpieli, nie polecali firm kosmetycznych, tylko żeby wybierać jak najmniej chemii. Jak chwytać takiego maluszk, super ogólnie:) jedynie czego nie polecała położna to gruszki do noska i tych aspiratorow do odkurzacza.
A co u Ciebie polecali do noska?

reklama
Do góry