reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
a jakie masz wskazania? nie pamiętam już :( jak są wskazania to nie ma co, zdrowie mamusi jest przecież ważne !

U nas dzisiaj skręcenia mebelków, do końca tygodnia mamy nadzieję ogarnąć kącik dla młodej :)
ja niedowidze na jedno oko i mam cos tam z siatkówką..

Ja tez z cyklami miałam problem miałam az do 50 dni:/ tragedia była.

Jola pewnie ta tarczyca to cholerstwo jest. Ale spokojnie bedzie dobrze. Moja dzidzia miala prawie 1100 w 29 tygodniu.

Ja też miałam cykle po 60 dni i @ tylko dlatego, że wywoływane. Nie dawano mi szans na naturalne zajście. Zaczęłam brać lek na niedoczynność tarczycy i na nim zaszłam już w drugim cyklu :) wszystkim lekarzom szczeny opadły hehe :p

Ewcik i gin nie mówiła, że mało? Waga równomiernie rośnie. U nas rosła ok,a teraz za mało i w tym problem.

Wróciłam od endokrynologa. Tsh sporo spadło po zwiększeniu leku ale, że mieści się w normie to zostajemy przy tej dawce...

no chcialabym popatrzec na córę i pozwiedzac jeszcze swiat a oczy mi sie przydadzą do tego:p
no to w takim przypadku jasna sytuacja co do porodu :)

ja chodząc na tą SR jakoś się uspokoiłam w kwestii porodu, mężu wspiera, wspólnie damy radę :) , jedynie co może zaprzątać głowę to jakieś komplikacje w trakcie, na które się wpływu nie ma i których się nie przewidzi, ale trzeba być dobrej myśli :)

mamy już skręcone mebelki, ale w weekend będziemy je przestawiać chyba, bo nie do końca nam się układ podoba, ale same meble super :)

Paulyna, a jaka Ci wyszła krzywa? Ja mam cukrzycę ciążową, już drugą ciążę z rzędu, więc temat dość oswojony.

Dzieciaczek waży 1700 g wg usg. Jak wyszło, że mam mało wód płodowych, zostałam na obserwację i miałam siedzieć i pić, pić, pić. Po jakimś czasie znowu usg. Maluch siusiał, więc nie tu problem, ale ilość wód się nie zwiększyła (a podobno pełna wymiana wód zachodzi w ciągu 3 godzin). Lekarka sugeruje, że to może być niewydolność łożyska, ale daje mi czas do czwartku, mam w tym czasie pić i zobaczymy, co będzie. Martwię się, bo faktycznie dociera teraz do mnie, że może coś z tym łożyskiem nie tak. Do tej pory od samego początku brzuszek mojego synka był w górnej granicy normy (zresztą identycznie, jak jego brata). Teraz dodatkowo mam cukrzycę ciążową i nie zawsze udaje mi się utrzymać cukier w ryzach, więc na logikę brzuszek powinien nadal być okrągły, a tymczasem wczoraj na usg pierwszy raz wyszedł mniejszy o kilka dni, niż wynikałoby to z OM. Szczerze mnie to zaniepokoiło i nie wiem, co myśleć. U starszego brata brzuszek był okrągły przez całą ciążę, do tej pory rozwijalni się dość podobnie, jak sobie porównywałam wyniki usg z poszczególnych tygodni. A teraz główka jest duża, o 3 tygodnie większa, a brzuszek o kilka dni mniejszy, choć do tej pory był duży. Ech, oby do czwartku.

U mnie w 1 ciąży tez były rozbieżności rozmiarów ale młody urodził się zdrowy. Myślę, że u Ciebie tez tak będzie. Dużo wypoczywaj!

Wcale nie! 31 tc to juz lekarze sa spokojniejsi o wczesniaka jakby co. Gorzej jakby to byl 24-27 tc. Kolezanka rodzila 32 tc tylko chwile dali jej na wstrzymanie i podali leki na rozwiniecie sie pluc dziecka. Mala dogonila rowiesnikow a uroda ich wyprzedziła ;) 31 tc to juz spokojnie... kiedys nawet mowiono ze lepiej rodzic w 7 mies ciazy niz w 8 mies. Teraz to sie zmienilo i wolą by dzidzius jak najdluzej byl w brzuchu ale skas to sie wzielo ze lepiej 7 msc... badz spokojna bedzie dobrze chocby cos sie zadzialo... bedzie dobrze Katherinne
Prawda. Ze względu na układ nerwowy lepiej 7 miesiąc niż 8.
no i mam skierowanie na cesarke.. ciekawe czy mnie zakwalifikują jutro w szpitalu ;p
Powodzenia!
Witamy na pokładzie po krótkiej przerwie. Niestety antybiotyk spowodował troszkę zamieszania z moimi nieszczęsnymi jelitami, które zaczęły żyć własnym życiem (już i tak ciężkim przy rozpychającym się w brzuchu maluszkiem), ale sytuacja zdaje się już wracać do normy.
Nasz maluch szaleje na całego. Ciągle sprawdza ile ma jeszcze miejsca do dyspozycji :D
No i skończyły się przespane noce...
Po antybiotyku moje jelita chyba dwa tygodnie do siebie dochodziły :(

Dzień dobry.
Młody wyprawiony do przedszkola ja jeszcze leżę. Mąż zaraz jedzie i wróci dopiero wieczorem. Dzisiaj dzień sprzątania i prania zatem bo nikt po domu platac się nie będzie do 15 ;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jolka, Kat współczuję problemów z ciążą. Mam nadzieję, że wszystko skończy się szczęśliwie i doczekacie do terminu.

Aga pewnie, że lepiej dmuchać na zimne i umówić się na cc. Będziemy obie wspominać swoje cc. Daj znać na kiedy wyznacza Ci termin.

Apricort super że już lepiej z Tobą. Oby problemy jelitowe nie wróciły.

Paulyna hemoroidy paskudna rzecz. Miałam w drugiej ciąży.

Aniak ja jedno dziecko wywiozlam do babci 320 km od domu a drugie zaraz jedzie do teściowej wiec tez chata wolna, ale nie mam takich ambitnych planów jak Ty. Ja chyba pozostanę przy książce i ugotowaniu obiadu;-)

W Tesco do dziś jest promocja na pampers Premium Care 1 za 88sztuk 39,99 zł. A bepanthen za 19,99 zł 30g. Proszek i płyn lovi ale ceny nie pamiętam.

Ja wczoraj zamówiłam na smyk.com kilka ubranek dla Małej. Bluze, legginsy i czapeczki ale większe na 62. Bo moje dzieci małe się rodzą więc będzie miała na lato.

Jola ja sie nawet pytałam czy ona nie jest za mała. I on mi powiedział, ze wszystko jest w normie i ze bedzie po prostu mniejszym dzieckiem. Na siatkach centylowych spokojnie sie mieści i Twoje tez wiec spokojnie:)

reklama
Do góry