reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja tez z cyklami miałam problem miałam az do 50 dni:/ tragedia była.

Jola pewnie ta tarczyca to cholerstwo jest. Ale spokojnie bedzie dobrze. Moja dzidzia miala prawie 1100 w 29 tygodniu.

reklama
Witamy na pokładzie po krótkiej przerwie. Niestety antybiotyk spowodował troszkę zamieszania z moimi nieszczęsnymi jelitami, które zaczęły żyć własnym życiem (już i tak ciężkim przy rozpychającym się w brzuchu maluszkiem), ale sytuacja zdaje się już wracać do normy.
Nasz maluch szaleje na całego. Ciągle sprawdza ile ma jeszcze miejsca do dyspozycji :D
No i skończyły się przespane noce...

Ja też miałam takie cykle, ale ja dostałam tylko termin z usg, nie mam z om....
Ja już po dzisiejszej wizycie i wszystko w porządku, żelazo ładnie wzrosło, mam przestać brać tabletki :)
No i moje (już nie takie) maleństwo podobno waży 2260 :surprised: Szok. Chociaż biorąc pod uwagę, że moja ginekolog totalnie nie potrafi obsługiwać usg i przy pierwszy podejściu wyszło jej że główka jest już na ponad 36 tydzień (!), to myślę że maluch może z 2 kg ważyć.

Ja też miałam takie cykle, ale ja dostałam tylko termin z usg, nie mam z om....
Ja już po dzisiejszej wizycie i wszystko w porządku, żelazo ładnie wzrosło, mam przestać brać tabletki :)
No i moje (już nie takie) maleństwo podobno waży 2260 :surprised: Szok. Chociaż biorąc pod uwagę, że moja ginekolog totalnie nie potrafi obsługiwać usg i przy pierwszy podejściu wyszło jej że główka jest już na ponad 36 tydzień (!), to myślę że maluch może z 2 kg ważyć.
a jak suplementowalas zelazo?
bo ja biore od 3 mca i co prawda nie spada ale nie rosnie w ogole ;/

a jak suplementowalas zelazo?
bo ja biore od 3 mca i co prawda nie spada ale nie rosnie w ogole ;/
Brałam Tardyferon 2 razy dziennie i gdzieś od połowy grudnia codziennie albo co dwa dni robiłam sobie sok z buraka, jabłka i marchwi bardzo smaczny ale zbrzydł mi niesamowicie.
Ale teraz jak tak patrze na te wyniki i o ile dobrze je odczytuje (żelazo to hemoglobina?) to w zasadzie na granicy jestem, było 11,0 a teraz mam 12,1.

Brałam Tardyferon 2 razy dziennie i gdzieś od połowy grudnia codziennie albo co dwa dni robiłam sobie sok z buraka, jabłka i marchwi bardzo smaczny ale zbrzydł mi niesamowicie.
Ale teraz jak tak patrze na te wyniki i o ile dobrze je odczytuje (żelazo to hemoglobina?) to w zasadzie na granicy jestem, było 11,0 a teraz mam 12,1.
ja mam 10,5/10,7.. a biore 2x tardyferon i 2x chela ferr med :/

Ja przez miesiąc brałam Tardyferon dół i okazało się że mam niskie żelazo bo źle się wchłania ten lek i lekarz zmienił mi na żelazo w płynie Innofer.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry