reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Jak leżałam na patologii w jednym z poznańskich szpitali to tez mi mierzyli obwód bioder. Mała urodziła sie 3980 ja jakis super szeroka w biodrach nie jestem raczej normalna ale obawiam sie ze 4500 nie dałabym rady

reklama
To ja się pewnie kwalifikuje do pn... Ponoc mam mały brzuszek bo miednica jest szeroka. Im bliżej terminu tym bardziej się boję rodzić, a wcześniej to myślałam, że spooookoo na lajcie :p :errr:

Dziewczyny, któraś z Was kiedyś pisała o wózku Roan Bass. Widziałyście go na żywo? Nie ma u mnie nigdzie w okolicy w żadnym sklepie a bez pomacania boję się zdecydować :/

Dziewczyny, któraś z Was kiedyś pisała o wózku Roan Bass. Widziałyście go na żywo? Nie ma u mnie nigdzie w okolicy w żadnym sklepie a bez pomacania boję się zdecydować :/

Ja i mamaNS chyba też. Dla mnie jest spoko, szukałam terenówki. Fajnie amortyzowany, lekko się prowadzi, przedłużana buda, spacerówka rozkłada się prawie idealnie na płasko. Mieści mi się do bagażnika (citroen cactus). Swoje waży więc jeśli masz w perspektywie wnoszenie go do mieszkania to chyba będzie ciężko. Może warto zapytać w okolicznych sklepach czy nie planują dostawy albo dla kogoś nie zamawiają żeby przetestować? Ewentualnie wyprawa do większego miasta na testy? Bo opis to jedno, a osobiste odczucia drugie.

Ja mam juz w domu roana bass soft i jedna z Fb tez juz go ma i jestesmy zadowolone:) ale kazdy musi wozek do sb dobrac:) wchodzac do sklepu twierdzilam ze inny biore[emoji12]

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Jestem z Warszawy, byłam w wielu sklepach i w każdym patrzyli na mnie jak na kosmitkę jak pytałam. Ja też szukam terenówki i dość dobrze wiem, czego potrzebuję, wózek może być ciężki i masywny, byle dobrze amortyzowany. Myślałam, że będę brała jedo fyn, z synem używałam gondoli, ale obejrzałam sobie spacerówkę i bardzo mnie rozczarowała. Sprawia wrażenie bardzo kiepsko zrobionej, jakby papierowej. Dla mnie spacerówka jest bardzo ważna, w mojej okolicy nie sprawdzą się żadne lżejsze i mniejsze, muszę mieć "czołg". Z synem miałam bebetto nico i byłam zadowolona, wygodnie się prowadził, dziecku też wygodnie, buda wielka, no ale jakość marna i po.dwóch latach użytkowania nie mam ochoty już z nim dalej współpracować, za wiele rzeczy się popsuło. Dlatego szukam dobrego zestawu gondola+spacerówka w rozsądnej cenie.

katherinne niemożliwe, że w Wawie go nie ma do obejrzenia, to popularny wózek. Poszukaj dobrze. Wygooglaj wszystkie dzieciowe sklepy i napisz do nich maila z pytaniem czy mają na stanie. Na 100% znajdziesz.

Hej witam sie z rana:)
Ja dzisiaj wizytuje, ale okulistę :)
Widze ze na tapecie wózki:) Noo cieżko wybór, strasznie dużo modeli do ogarniecia. Ale dacie radę. Tyle co ode mnie to rownież polecam obejrzeć na żywo, bo każdemu podoba sie co innego.

Dzień dobry :)
U mnie od wczoraj straszny ból w pachwinach i dole brzucha... wszystko napięte, gorzej się chodzi ech ech... oby to chwilowe było.

W czwartek zaczynamy szkołę rodzenia tą przełożoną z grudnia. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni :)

Piję kawkę i staram się zrelaksować, czekam na kopniaki młodej, bo jakaś cisza... :(
Hej witam sie z rana:)
Ja dzisiaj wizytuje, ale okulistę :)
Widze ze na tapecie wózki:) Noo cieżko wybór, strasznie dużo modeli do ogarniecia. Ale dacie radę. Tyle co ode mnie to rownież polecam obejrzeć na żywo, bo każdemu podoba sie co innego.
a ja się dalej nie zapisała do okulisty... chyba weekend to zrobię..

reklama
Dzień dobry, dziewczyny!
Meldujemy się po kolejnej kontroli. Z młodym wszystko dobrze - jak to powiedział gin "wypasiony chłopak" :D Wymiarami nadal nieco większy niż to wynika z tc, waga szacowana na ok. 1.6kg. Ułożenie główkowe podłużne. Nie chciał buźki pokazać, tylko cały czas chował się za pępowiną. I co chyba najważniejsze na teraz, to nie przejawia zainteresowania światem poza brzuchem, a szyjka w porządku. Poza tym przyplątała nam się infekcja, więc na 10dni mamy zapisany antybiotyk.

Do góry