reklama
A'gusia
Fanka BB :)
Witajcie Marcoweczki w Nowym Roku!!! Życzę Wam z całego serca żeby ten rok był piękny i spokojny! Pozbawiony niepotrzebnych stresów a pełen miłości! Oczywiście lekkich porodów i zdrowych dzieciaczkow!!! [emoji11][emoji11][emoji11]
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
alexhi
Ja tez sie zastanawialam co z zzo.. mam duzy prog bolu. Przy przyjeciu do szpitala skurcze nie byly bolesne i nie wiedzialam co robic, mialam 4 cm rozwarcia. Chodzialm ze skurczami caly wczesniejszy dzien, zakupy gotowanie pranie zrobilam jednak badania zeby miec mozliwosc skorzystania ze znieczulenia. A po 3 godzinach je dostalam Bol sie nie zmniejsZyl za to urodzilam 45 minut pozniej. Teraz nie bede sie zastanawiac, biore znieczulenie na wstepie moze tym razem zadziala
Justyna5789
Ja wybywam do lekarza, robilam co mogłam niestety nie udało się uniknąć. Katar, kichanie i jeszcze kaszel doszedł
wszystkozajete
Moderatorka
Jolka nie ma żadnych specjalnych badan. Jeśli dziecko jest zdrowe, ułożone główkowo, nie jest wielkim ponad 4 kg klocuszkiem w mamie 150cm i nie masz żadnych przeciwskazań do porodu naturalnego (typu wady serca, ryzyko odklejenia się siatkówki itp) to wskazany jest poród siłami natury. Z resztą tak sobie to matka natura wymyśliła i sprawdza się od tysięcy lat bez żadnych badań
Czasami badają miednicę czy nie jest za wąska, czy da się urodzić sn.
Ja miałam takie badanie na porodówce przed pierwszym porodem bo miałam wąskie biodra i generalnie nawet w 40tc byłam bardzo szczupła a syn wg usg miał ok 4kg ( i urodził się 3950g). To wygląda jak wielki metalowy cyrkiel i chyba się nazywa cyrkiel położniczy. Położna przykładała te końcówki to kości biodrowych i chyba kości łonowej, powiedziała że jest ok.
Wzrost nie ma tu nic do rzeczy bo ja mam 180cm.
Przy drugim porodzie nie miałam tego badania. Może dlatego że to był 2 poród, może ze względu na to że szacowana waga to było 2,5kg, a może dlatego że to zależy od szpitala.
Ja miałam takie badanie na porodówce przed pierwszym porodem bo miałam wąskie biodra i generalnie nawet w 40tc byłam bardzo szczupła a syn wg usg miał ok 4kg ( i urodził się 3950g). To wygląda jak wielki metalowy cyrkiel i chyba się nazywa cyrkiel położniczy. Położna przykładała te końcówki to kości biodrowych i chyba kości łonowej, powiedziała że jest ok.
Wzrost nie ma tu nic do rzeczy bo ja mam 180cm.
Przy drugim porodzie nie miałam tego badania. Może dlatego że to był 2 poród, może ze względu na to że szacowana waga to było 2,5kg, a może dlatego że to zależy od szpitala.
Jolka112
No właśnie bo kiedyś znajoma coś wspominała, że zrobili jej pod koniec ciąży jakieś badanie na wydolność czegoś tam...nie pamiętam...i wyszło, że nie jest w stanie urodzić naturalnie. Ale to może ten przypadek o którym pisze Wszystkozajete, ona ma 155 cm, a młody jak się urodził to miał 60 cm
reklama