reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ja jutro idę do żony znajomego męża bo nasi mężowi w pracy do 5 rano...
A tak z innej beczki doradźcie mi jak walczyć z rozstępami...jeszcze dwa tyg nie miałam nic na brzuchu a teraz w dole podbrzuzsza zaczęły sie pojawiać po lewej stronie...jaki najlepiej balsam albo krem kupić

Ja smaruje takim z rossmanna ale nie wiem co u ciebie jest.smaruja tez dziewczyny palmersem czy olejkiem kokosowym chyba, Bio oil.

Dziewczyny szczesciwego Nowego roku!!! Zeby te dzieciaczki usiedzialy w nas do etapu donoszonej ciazy i lekko sie rodzilo:) ten rok bedzie dla nas juz inny:)u niektórych pierwsza dzidzia a u innych nastepna i kolejne slodkie wyzwanie:)

My zdecydowalismy sie na wynajm i podpisujemy w pon umowe juz. Tylko wrzystko poprzenosic i tyle.dzisiaj kupujemy lodowke i pralke bo zostawiamy te tu a pasi cos miec...

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Hejo ;) U mnie ciężka noc, bo coś mi zaszkodziło... ledwo żyję...

Ja na smarowanie brzucha i reszty stosuję naprzemiennie 4 preparaty nawilżające od początku ciąży. Na początku bio-oil, potem przerzuciłam się na olejek ze słodkich migdałów, Palmers balsam, masło do ciała z Nacomi dla ciężarnych i dostałam teraz balsamy z Pharmaceris, ale mam wrażenie, że one najmniej nawilżają...

Ja również życzę wszystkiego na Nowy Rok! Nasz rok to będzie :D :) Oby każda doczekała do terminu i dzieciaczki były zdrowe, żebyśmy nie miały rozstępów i dużo siły dla nas :D

Hejo ;) U mnie ciężka noc, bo coś mi zaszkodziło... ledwo żyję...

Ja na smarowanie brzucha i reszty stosuję naprzemiennie 4 preparaty nawilżające od początku ciąży. Na początku bio-oil, potem przerzuciłam się na olejek ze słodkich migdałów, Palmers balsam, masło do ciała z Nacomi dla ciężarnych i dostałam teraz balsamy z Pharmaceris, ale mam wrażenie, że one najmniej nawilżają...

Ja również życzę wszystkiego na Nowy Rok! Nasz rok to będzie :D :) Oby każda doczekała do terminu i dzieciaczki były zdrowe, żebyśmy nie miały rozstępów i dużo siły dla nas :D

Paula współczuję nocy...przeżywałam to w czwartek, zaczęło się w południe i męczyło dzień i noc. Żołądek mi wykręcało, do tego ból głowy, osłabienie i wymioty :(

Szczęśliwego Nowego Roku z naszymi Maluszkami :D To naprawdę będzie całkiem nowy rok hehe :D

Ja polecam palmers chociaz pewnie z rozstępami troche tak jest ze genetyka działa jak ma cos pęknąć to pęknie no ale lepiej sie smarować moze bedą mniej widoczne. Mi z córka nic nie wyskoczyło ale 2 razy dziennie smarowałam a teraz nie mam czasu na bardzo i zapominam ;) smaruje tylko raz ;)
Dziewczyny 2017 bedzie dla nas wyjątkowy !!! Szczęśliwego szybkiego rozwiązania dla każdej z nas. :)

Ja jutro idę do żony znajomego męża bo nasi mężowi w pracy do 5 rano...
A tak z innej beczki doradźcie mi jak walczyć z rozstępami...jeszcze dwa tyg nie miałam nic na brzuchu a teraz w dole podbrzuzsza zaczęły sie pojawiać po lewej stronie...jaki najlepiej balsam albo krem kupić
Aniu mowią że jak rozstepy sie zrobia to juz zostana ale moga byc mniej widoczne, bledsze. Ja stosuje ELANCYL balsam. Ma fajna konsystencje lubie go za to. Podobno ma dobry skład dlatego jest polecany (jest drogi ok 100zl 500ml) ale mowia ze wszystkim mozna nawilzac ze tylko o nawilzenie chodzi.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

Aniu ja smaruje oliwka Hipp. Potem może ten słynny Bio Oil kupie choć składem nie powala.
Głównie o nawilżanie chodzi. Po pierwszej ciąży miałam rozstępy ale też nie smarowalam się regularnie. Teraz się smaruje i nic nie ma

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co... 2017 rok to bedzie rok narodzin naszych dzieci :) Zaraz koncze 31 tc... mowia ze od 37 tc jest sie w "okresie" porodowym... to lada chwila... za chwile sie zacznie poród... Wiem że wiekszosc z Was nie ma terminu na poczatek marca ale te co mają odluczają już dni... jak ta ciąża szybko mija... huhu... oby wszystkie z nas mialy łatwy poród. Tego Wam i sobie życze :)

reklama
Właśnie ja juz odliczam bo w czwartek będzie 32 tydz i szczerze trochę mam stracha...juz sie nasze życie zmieniło ale wraz z pojawieniem sie maluszka zmieni sie o 360 stopni...im bliżej tym bardziej mam stracha...boje sie porodu tej dużej odpowiedzialności i czy dam sobie radę...boje sie ze przytyje po porodzie...boje sie czy będę dobra mama

Do góry