reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
niestety tak ;)
ale przed porodem na pewno żadnych nie chcę, dlatego żadnych dodatkowych nie wybieram położnych itp. do sąsiadki przychodziła taka z długimi, brudnymi paznokciami bleee
Heheheheh matko boska baba jaga jakaś, u mojej kolezanki co tetraz urodziła była położna 3minuty [emoji12] mówie do niej to trzeba było ją poprosić o posptrzątanie chociaż [emoji13]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

To wszystko to pic na wodę :/ co to niby ma dać? przychodzi obca kobita bez entuzjazmu, jak za kare i mowi Ci co masz robic.. ale opieka poporodowa jest... Panstwo sie moze pochwalic :/

To wszystko to pic na wodę :/ co to niby ma dać? przychodzi obca kobita bez entuzjazmu, jak za kare i mowi Ci co masz robic.. ale opieka poporodowa jest... Panstwo sie moze pochwalic :/
No dlatego mi specjalnie na tym nie zależy :/

Dzień dobry :) u nas słoneczko, śniadanko i jedziemy na spacer nad jeziorko z piesem :)

Nie ma co generalizować, możesz na fajną położna trafić. Nie każdy idzie do szkoły rodzenia i ma wprawę w obsłudze noworodka, a położna pokaże i doradzi już w praktyce "na żywym obiekcie" a nie w teorii. Wiadomo, że można na buraka trafić, ale to w każdej "branży" może się zdarzyć, co nie znaczy, że nie istnieją położne "z powołania".

Jestem pewna, ze takie położne istnieją. Niestety przeważnie trafiamy na te mniej zaangażowane :/ u mnie to samo. Koleżance nie zauważyła zakażenia w ranie po cesarskim cięciu, stwierdziła ze pięknie sie goi oraz ze pępek dziecka zle sie goi:/
Nie wiem czy ta wizyta jest obowiązkowa.

Oj dziewczyny strasznie sceptycznie nastawione jesteście. Moja jest fajna i ja się cieszę ze przyjdzie do mnie po porodzie! Tylko mam nadzieję że jak się przeprowadze do innej dzielnicy to też przyjdzie! A mówiła że jeszcze przed porodem będziemy się bawić lalkami, czyli uczyc podnosić i kąpać maluszka! Jak dla mnie jest spoko. Mniej więcej w moim wieku i z poczuciem humoru więc się dopadujemy! :-)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No polozna najlepiej mie polecona bo sie nie wiadomo na kogo trafi. Ja sobie wybralam ciotke to w ogole super jak dla mnie:) przynajmniej bedzie przy 1kąpieli w domu itd:) a jak sie cieszyla jak kopniaki slyszala u mnie hehe.
Kolezanka wybrala sobie jakas inna i byla zadowolona. Zalezy na kogo trafi dlatego dobre ze sobie wybrac mozemy.

My sie zbieramy na dzien otwaty do szpitala:)

Do góry