reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja mam położna środowiskową do której chodzę na edukację przedporodowa. To taka skrócona szkoła rodzenia. Jest za free to chodzę a przynajmniej udziela dodatkowych informacji. Ale nie wiem czy będzie moją położna bo to zależy gdzie będę rodziła i gdzie będę mieszkała po porodzie.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki, dobrze wiedzieć ! Jakby mi się tak udało załatwic to bym już do szkoły rodzenia się nie zapisywała bo i tak musiałabym tam sama chodzić, małż pracuje całymi dniami.

reklama
Oj dziewczyny strasznie sceptycznie nastawione jesteście. Moja jest fajna i ja się cieszę ze przyjdzie do mnie po porodzie! Tylko mam nadzieję że jak się przeprowadze do innej dzielnicy to też przyjdzie! A mówiła że jeszcze przed porodem będziemy się bawić lalkami, czyli uczyc podnosić i kąpać maluszka! Jak dla mnie jest spoko. Mniej więcej w moim wieku i z poczuciem humoru więc się dopadujemy! :-)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Aga super ! Mam nadzieję, że tez na fajną trafię :)

Dziewczyny ale marudzicie, jakby wam żadna nie przysługiwała to byście narzekały :p Dobrze, że można skorzystać, a nóż pomoże, choćby nawet telefonicznie coś doradzi, bo pewnie w pierwszych tygodniach to matki są mocno spanikowane.

Tez nie trzeba korzystać z położnej. Rozumiem ze są obawy jak macie do wyboru jedna która przysługuje, a są o niej kiepskie opinie.

Tez nie trzeba korzystać z położnej. Rozumiem ze są obawy jak macie do wyboru jedna która przysługuje, a są o niej kiepskie opinie.
A mozna sobie wybrac kogokolwiek? bo znajoma jest polozna w szpitalu w ktorym chce rodzic i ona blisko mnie mieszka.. czy ona jakies specjalne dodatkowe kwalifikacje musi miec?

Aga6 ja sie doczytałam ze nie trzeba korzystać. Najlepiej spytać w ośrodku zdrowia czy u ginekologa jak to wyglada. Dzieki za podesłanie forum :)

Aga6 ja sie doczytałam ze nie trzeba korzystać. Najlepiej spytać w ośrodku zdrowia czy u ginekologa jak to wyglada. Dzieki za podesłanie forum :)
Juz poczytalam i kolezanki zapytalam. ogolnie to przychodzi taka kobitka z przychodni w ktorej zdecydujemy się "prowadzić" nasze maleństwo, chyba ze mamy kogos konkretnego kogo chcemy wybrac to wtedy to zglaszamy tylko nie wiem gdzie :d
Kojarzy mi sie cos ze jak przegladalam strone szpitala sw Zofii to tam przy rejestracji wypelnia sie papierek z danymi poloznej ktora ma sie nami zajac tylko nie dam sobie reki uciac :d

A wiecie moze jak wygladaja formalnosci po urodzeniu?

reklama
Do góry