reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Paulyna niedoluj sie. Zacznij powoli kupować a będzie później łatwiej, na ciuszkach można kupić dużo fajnych rzeczy. Na olx jest mnóstwo ogłoszeń więc też można upatrzec za niewielkie pieniadze. Ja też się dolowalam bo straciłam pracę tydzień przed zrobieniem testu. Ale staram się powoli kompletowac tak żeby wydatki rozłożyć na kazdy miesiąc I jakoś to będzie, ważne aby mieć najpotrzebniejsze rzeczy na początek.
Czarrownica jeśli stracilas pracę będąc już w ciąży, nawet gdy o tym jeszcze nie wiedział aż, to możesz iść do sądu pracy i pracodawca nie może Cię zwolnić. Oczywiście jeśli to był etat. Nie zagwarantuje Ci to że po powrocie z urlopu będziesz nadal miała pracę ale przynajmniej byłyby pieniążki z zusu. Tak na marginesie.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja z mebli tylko łóżeczko kupuje. Komodę i regał miałam stary wiec przemalowałam i już jak nowe. Największy wydatek to wózek No i fotelik :/

Paulyna, Kochana nie martw się! Odnośnie auta - przynajmniej macie! Używany wózek to też nie jest tragedia! Ja też będę szukać używanego - szkoda mi kasy na nowy z którego mały i tak niebawem wyrośnie! I na pewno jeszcze parę innych mam też będzie szukać używanych wózków, mebli czy ciuszkow! A teraz już nie ma co się zastanawiać nad tym czy nas stać czy nie stać na dziecko! Ono i tak będzie nas kochać niezależnie od tego jako będzie miało wózek!

Ja tez to chciałam, ale zobaczyłam u sąsiadki i w cholerę by mi to miejsca zajęło. Zdecydowałam sie na wanienkę z przewijakiem tez takie 2w1 troszku tańsze od komody ale jest jakieś rozwiązanie.

No tak, jakoś uda się to pogodzić wszystko :( Jakoś inaczej sobie to wyobrażałam wszystko nie wiem... chyba mam dzisiaj dzień narzekania po prostu :(

Paulyna styknie jakos rozlozyc i bedzie ok:) kiepsko bo grudniu duzo sie wydaje ale damy rade. Ubranka w ciuszku za grosze a piekne wiec duzo kasy zostaje.
Posciel to w sumie na upartego samo przescieradlo na poczatek:)ja kupila 2reczniczki i szukalam gdzie sa najtaniej i do tego darmowa wysylka.
Ja chyba kupie jutro ten fotelik nowy bo boje sie ze mi przepadnie a 200zl w kieszeni zostaje na baze juz...
Damy rade. Mamy jeszcze 4miesiace:) w kazdym miesiacu cos innego. A moze na posciel czy cos sie chrzestny czy ktos pokusi? Ja juz przed narodzinami Wiku kupilam kolyske im bo sobie bratowa to wymyslila

f2w3d5qpqa2v2bbt.png

A powiem Ci jeszcze, ze w obecnym momencie nie mamy nawet miejsca na rzeczy dla dziecka! Nawet nie możemy nic kupić bo nie ma gdzie tego trzymać. Nie mówiąc o tym żeby szykować pokoik dla dziecka. Ale staram się o tym nie myśleć żeby się nie dolowac. Jakoś przecież damy radę! I Wy też!

Chyba złapał Cie podły nastrój przy tej pogodzie. Pamiętaj ze takiemu niemowlaczkowi niewiele potrzeba, tylko ogrom miłości. Wiele wydatków można wogole uniknąć bo są to rzeczy zbędne, a na reszcie zaoszczędzić kupując właśnie używane, a wcale nie gorsze. Dacie radę!!!

reklama
Do góry