reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Czarrownica jeśli stracilas pracę będąc już w ciąży, nawet gdy o tym jeszcze nie wiedział aż, to możesz iść do sądu pracy i pracodawca nie może Cię zwolnić. Oczywiście jeśli to był etat. Nie zagwarantuje Ci to że po powrocie z urlopu będziesz nadal miała pracę ale przynajmniej byłyby pieniążki z zusu. Tak na marginesie.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ustawa jest taka ze trzeba zajść w ciążę 10 tygodni przed zakonczeniem umowy, aby ją przedłużyć. Na początku się przejmowalam ale ważniejsze że udało się zrobić bobaska. Od jakiegoś czasu staram się cieszyć tym co mam zamiast narzekać. Odchowam maluszka i na pewno jakaś pracę znajdę [emoji5]

reklama
Paulyna dacie rade :) ju cos masz ja pamietam z córka po 20 tc zaczęłam kupować i co m-C przeznaczałam na ten cel 200 zł. Duzo i mało ale zdążyliśmy ze wszystkim poza tym ludzie bedą tyle rzeczy do malucha przynosić ze zobaczysz. A jak mnie pytali co chce to mowilam ze ciuszki albo chusteczki, dostaliśmy tyle pampersow ze pierwsze kupiłam dopiero jak młoda skończyła 6 m. Troche miałam troche mama mi kupiła na promocji gdzieś ktoś przyniósł na prezent i cała szafę miałam zawalona.

Spokojna głowa !

Mały mi tez szaleje najbardziej czuje jak leżę ale coraz cześciej tez jak siedzę to mnie boksuje po pęcherzu mam wrażenie ze to jego ulubione zajecie od kilku dni ;)

U mnie laski remont w domu. Kulka rzeczy+nowe łóżko dla małej i generalny remont naszej sypialni. Jesteśmy gdzieś w połowie ale mam dość niby maz maluje itd ale ciagle cos trzeba sprzątać przestawiać układać opróżniać, ehhhbyke do końca. W ogóle mam remont sypialni a mamy syf w całej chacie. My mamy mieszkanie dwupoziomowe wiec schody łazienka sa tak zafajdane ze jak uda mi sie to zakończyć to chyba padnę trupem.

Bawelna frotte czytalam

f2w3d5qpqa2v2bbt.png

Teraz na babyono kupuje muślinowe pieluszki,pojemniki na pokarm (chcialam identyczne kupic z wanienka ale z kodem rabatowym tam wychodzi taniej a darmowa wysylka),paleczki do uszu bo taniej niz w gemini[emoji12] niewiele ale grosz do grosza:)) i kocyki sie oplaca tez z tego co widzialam

f2w3d5qpqa2v2bbt.png

A no i ten zesta do pazurow tez chyba sie tan oplaca z tego co widze. Ja mam ten sam. Ten w metalowym pudeleczku z lusterkiem,szczoteczki do wlosow

f2w3d5qpqa2v2bbt.png

Ustawa jest taka ze trzeba zajść w ciążę 10 tygodni przed zakonczeniem umowy, aby ją przedłużyć. Na początku się przejmowalam ale ważniejsze że udało się zrobić bobaska. Od jakiegoś czasu staram się cieszyć tym co mam zamiast narzekać. Odchowam maluszka i na pewno jakaś pracę znajdę [emoji5]
Ale to ci sie skonczyla umowa i nie zostala przedlyzona?

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

niestety nic od nikogo, u brata teraz się synek urodził i wszystko przejęli...

ciuszki już mam w większości, ale właśnie meble, wózek, nosidełko + baza, materac do łóżeczka, pościele, prześcieradła, ręczniki... no jest tego tak dużo, a gdzie jeszcze pielęgnacja :( naszło mnie tak dzisiaj, że nas chyba nie stać na dziecko :( boję się co będzie dalej ech

Nie martw się! Ja tak przy pierwszym miałam ;)
Wózek używany odkupiliśmy, niestety rozpadł się, teraz szukam nowego. Ale nie mam zamiaru szaleć i wydawać tysięcy ;) kuzynka całkiem fajny za jakieś 800-kilka zł.kupiła, da mi namiar na sklep.
Łóżeczko kupowałam na allegro (nie przeżyło przeprowadzki)... i tak co miesiąc coś kupowałam, począwszy od lutego (a termin miałam na maj), po troszku. Dacie radę :)

reklama
Tak skończyła się tydzień wcześniej, i kierownik niezgodzil się przedłużyć jak mu powiedziałam o ciąży bo bal się kontroli z zusu. Bo już trzy dziewczyny na zwolnieniu były... i dlatego też nieprzedluzyli mi umowy bo nie miał kto zarabiać na gabinet więc i asysty nietrzymali.

Do góry