reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Właśnie czekamy sobie w przychodni na wizytę kontrolną. Jakoś tak się bardziej stresuje, bo młody od dwóch dni zrobił się podejrzanie leniwy i mało się rusza.. Oby to była tylko kwestia pogody i niskiego ciśnienia. Mnie się nic nie chce, to może jemu też?
Macie usg ? Daj znac jak po wizycie. Nie martw się, moja dzidzia cały zeszły tydzień szalała, a przez weekend ledwo co dawała o sobie znac. Widać tak to już jest, na niepogodę śpią całymi dniami :)

reklama
Dogadacie sie Ania :)) ja dzisiaj jakoś brak humoru mam wiec podczytuje Was co by Wam jeszcze nastrój sie nie udzielił :/

Tak, mieliśmy usg. Wszystko dobrze: serduszko pracuje, wymiary odpowiednie do tc. A mały złożył się w scyzoryk :) I dr powiedział, że maluszek wcale nie musi non stop uprawiać kick boxing, ale drobne ruchy też wykonuje, a że ma na razie dużo miejsca, to nie zawsze będę je odczuwać. Więc na razie mam się niczym nie martwić.

Tylko ze czasem mam juz dosyc...dzis wielce odkąd wstał nie odzywa sie...chyba ciche dni nam sie szykują...czasem nawet nie wiem co mu w głowie siedzi i to może na moje szczęście...ja sie jedynie boje ze tak będzie dłużej to sie jeszcze pozabijamy...jakby mi sie ten przylot do pl przydał aby sobie w końcu odpocząć...

Tylko ze czasem mam juz dosyc...dzis wielce odkąd wstał nie odzywa sie...chyba ciche dni nam sie szykują...czasem nawet nie wiem co mu w głowie siedzi i to może na moje szczęście...ja sie jedynie boje ze tak będzie dłużej to sie jeszcze pozabijamy...jakby mi sie ten przylot do pl przydał aby sobie w końcu odpocząć...

Za niedługo urodzi się Dzidziuś, będziesz tak zaczarowana, że zapomnisz o przykrych sytuacjach z mężem :)

U mnie było tak ze juz zeszli sie lekarze do ostatniej fazy dwa razy parłam a potem skurcze sie zatrzymały na dłuższa chwile i nikt mnie nie popędzał nie gmyral mi nigdzie ;) zeby cos sie ruszyło po prostu stali i czekali w rękawiczkach z łapami podniesionymi do gory ;) położne juz w fartuchach a tu stop ;) śmiali sie żartowali i wg mnie nie było w tym nic niestosownego bo troche rozluźnili atmosferę potem czułam ze idzie skurcz no to oni wszyscy na raz " dawaj dawaj zaraz bedzie mała na świecie " :)
Wiec naprawdę trafiłam dobrze a co do zmiany dyżury to u mnie tez tak było ze zaczęło sie o 4 nad ranem o 6 powinna byc zmiana to chwyciłam ta położna za rękę i mowię do niej błagalnym głosem " niech mnie Pani nie zostawia " ona sie tylko uśmiechnęła i mowi zostało nam naprawdę niewiele przecież Pani teraz nie zostawię tez chce zobaczyć mała " ;) ostatecznie urodziłam o 7:05 godzinę po jej skończonym dyżurze ona odbierała poród a inne z tego drugiego dyżury były tez przy mnie.

Także widzisz zależy na jakich ludzi sie trafi :/ czasami brak słów. Rodzic po ludzku tylko tyle .

Fajnie trafiłaś! Tylko pozazdrościć! [emoji4]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dopiero 23 tydz I 4 dni 17 mam z piciem glukozy kolejne usg 12 grudnia a innych badan to mi Nie robia...jak bede u poloznej to najpierw z nia pogadam Potem z mama I zobaczymy Nie nastawiam sie na razie na cc bo jak Nie bedzie wyjscia i to bedzie lepsze to wtedy...a poki co u mnie jest faza na klotnie z moim malzonkiem...dlatego ten przyjazd na swieta na 2 tygodnie bylby ratunkiem aby odpoczac i nabrać dystansu...teraz sie dosyć często kłócimy a może jakbyśmy zatęsknili za sobą byłoby inaczej...próbuje z nim gadać normalnie ale ten bez krzyku nie jest w stanie nic zrobić...ehhh...oby to sie skończyło szybko bo inaczej to zwariuje...
Ania, spokojnie nie daj się hormonom! Ja ostatnio płacze z byle powodu! Ale wiem ze to przez hormony! Może wytłumacz to swojemu mężowi tak na spokojnie?

reklama
Tak, mieliśmy usg. Wszystko dobrze: serduszko pracuje, wymiary odpowiednie do tc. A mały złożył się w scyzoryk :) I dr powiedział, że maluszek wcale nie musi non stop uprawiać kick boxing, ale drobne ruchy też wykonuje, a że ma na razie dużo miejsca, to nie zawsze będę je odczuwać. Więc na razie mam się niczym nie martwić.
Super ze wszystko jest w porzadku! [emoji4] a jak z płcią?

Do góry