reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ewciiik cesarka? To mnie zostawisz jednak sama[emoji21]buuu bo cesarke zwykle wczesniej robia zeby sie sam od siebie porod nie zaczął. Ja sie boje porodu..nie wiem ja sie tam dziecko miesci! Masakra jakas! Ale uparcie twierdzę ze rodze bez znieczulenia hehe

f2w3d5qpkjfaqhdl.png

reklama
Drogie mamusiaki ;) u nas też 29.03 . Imię wybrane Aleksander , tatuś twierdzi że imię ma moc hehehe jak to mężczyźni... co do sportu wydaje mi się że fajnym rozwiązaniem jest piłka , mamy tyle ćwiczeń dostępnych w Internecie że można spokojnie wyginac śmiało ciało w domu i bez konieczności jazdy przez pół miasta. pozdrawiamy buziaki cudaki i miłej niedzieli:laugh2:

Nie wiem..zawsze mowilam ze bez i cierpie sama od sb na meeeega migreny i jakby po tym mialo mnie jeszcze zlapac to chyba kipne juz calkiem..tak mi sie w glowie ułożyło dawno..i ta rurka ktora tam zostaje..nie wiem..zobaczymy co bede mowila jak bede miala to 3-4 cm rozwarcia[emoji1]

f2w3d5qpkjfaqhdl.png

Ja mam termin na 22 marca więc przy końcówce.
Co do porodu to ja będę mieć cc i się cieszę bo jak rodziłam piasek w nerkach to masakra. Wolę 100% cc. Ale ja z tych co wyjątkowo dobrze cc znoszę. Po 4-6 godz wstawiłam już i bez znieczulenia funkcjonowałam.
Ja bym chciała zaraz po porodzie wyjść ze szpitala a nie 4 doby spędzić w domu najlepiej.
Ja nie chodzę na żadne ćwiczenia. Nie mam czasu i sil przede wszystkim.

Wszystko zajęte będziesz nasza przodowniczka
Mama NS nie koniecznie wcześniej idzie się na cc. Mi kazał lekarz przyjeżdżać jak zaczną się skurcze. Tyle że u mnie nigdy do nich nie dochodziło.
Aleks współczuję upałów. U Nas chłodno ale ja w ciąży zdecydowanie taką pogodę wolę.

Ja mam niby 25.03 z om, a tak to i 22 i 23 wychodził ;)

Nasza mała ma juz swoje pory szaleństw :) dzisiaj tatuś załapał sie na mocnego kopniaczka w rękę :D ale sie cieszył :) Ja tez spokojniejsza,ze w końcu czuje te ruchy ach :) i teraz będę czekać aż mocniej widoczne bedą i je uwiecznię :D
A mój wczoraj dostał kopniaka w policzek ale się cieszył hehe bo przytulal brzuszek i gadał z synkiem [emoji16] i nagle kopniak i to taki konkretny [emoji39]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie pierwszy poród wiec jeszcze nie wiem jak zniosę. Ale ja już z góry założyłam ze nie poradzę sobie z tym wszystkim przy naturalnym porodzie stad cc.

U mnie pierwszy poród wiec jeszcze nie wiem jak zniosę. Ale ja już z góry założyłam ze nie poradzę sobie z tym wszystkim przy naturalnym porodzie stad cc.

I lekarz Ci wystawi zaświadczenie z fałszywymi wskazaniami do cc skoro nie masz prawdziwych? To dziwne trochę. Ja też pierworódka, ale uważam (o ile nie ma wskazań do cc), że poród naturalny jest lepszy i dla dziecka i dla matki. Wrzucałam chyba nawet kiedyś tu artykuł o za i przeciw przy obu sposobach. Miałaś kiedyś jakąś operacje i potrafisz przewidzieć jak zniosłabyś cc i dochodziła do siebie?

reklama
Oczywiście ze nie wiem jak to zniosę. Nie mam wskazań do cc i dlatego wybieram prywatna klinikę. To jest każdego indywidualny wybór tak uważam.

Do góry