reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja te chodzę prywatnie do tego u którego prowadziłam ciąże z córka. Kiedyś 150 zł płaciłam a teraz 100 bez względu na to czy to zwykła wizyta czy wypadnie prenatalne czy połówkowe.
I te jest spoko dr pożartować można pogadać idę na luzie bez spinki ze to ginekolog. Badania tez robię prywatnie ale to pierwsze duzo dostałam od rodzinnego i tylko 100 zł płaciłam a teraz co 2 m mam krew mocz i teraz akurat tsh wiec tragedii nie ma

reklama
Ja pappa robilam bo baba od usg chciala bo to u niej standard,ani wiek ani historia rodziny nie wskazywala na to ze trzeba

f2w3d5qpw0s0yqcb.png

A test Pappa robiłaś bo były jakieś niepokojące wyniki usg prenaralnego czy tak dla siebie? Pytam z ciekawości.
Wiesz mój gin mi powiedział że jeśli mam możliwość to żebym zrobiła tak dla spokoju. A ten u którego się zapisałam na prenatalne też zaproponował że w pakiecie z pappa będą bardziej rzetelne więc zrobiliśmy.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tam sie bardzo cieszę ze miałam i jedno i drugie zrobione. Pomimo ze jestem kompletnie poza grupa ryzyka zawsze w człowieku jakaś obawa zostaje. A to mnie trochę uspokoiło. Nie powiem bo cały czas jestem jakaś spanikowana wystarczy ze mój ginekolog inaczej popatrzy to już pytam czy wszystko ok. Zwariowała baba :p

reklama
Przyznam że samo usg genetyczne mnie stresowalo i odetchnelam z ulga jak dowiedzialam sie ze nie bedziemy robic badan prenatalnych z krwi bo usg wypadlo dobrze. Ale zanim sie dowiedzialam że moj gin w taki sposob podchodzi do badan prenatalnych poczytalam duzo na ten temat i tym bardziej nie mialam ochoty ich robic. Nie rzadko zdarza sie że wyniki sa niepokojące a dziecko rodzi sie jednak zdrowe. Nie lubie badan ktore nie daja 100% informacji tylko podejrzenie. Jak sie nie denerwowac w ciazy slyszac takie podejrzenie?

Do góry