reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Moj gin (ten co normalnie pracuje na Polnej) prywatnie kasuje 180zl (od tego roku bo maja nowy gabinet wczesniej kasowal 150). Na kazdej wizycie nie ciazowej (raz w roku) bada palpacyjnie i robi usg macicy, jajnikow, piersi (piersi czasem badał dlonia ale zwykle tez usg). Do tego cytologia.

Wizyta ciążowa (raz na 4 tyg jak nic sie nie dzieje) to badanie paplacyjne na fotelu ginekologicznym po czym usg na lezance -dopochwowe do pomiaru szyjki i czy sa naczynia przodujace a potem przezbrzuszne -ocena plodu. Koszt zawsze ten sam a usg genetyczne i polowkowe to normalna wizyta tylko doktor pilnuje jaki to tydzien ciazy czy mozna juz je wykonac.
Na badanie krwi prenatalne nie kieruje jesli nie widzi zadnych zmian u plodu podczas usg.

Ja chodzę do gina prywatnie już od wielu lat do tego samego. W pierwszej ciąży zanim trafiłam do idealnego byłam u 3 i jak znalazłam tego wymarzonego to się to trzymam. Prace za wizytę 130zl. W tym usg ale nie co wizytę ale mie robi co wizyte i cytologia. Badania robię prywatn. Prenatalne robił on, a na polowkowe skierował do innego. Ponoć to usg od 150 do 200zl. Nie wiem od czego będzie zależeć. Nie chcemy 3d.

Ja też chodzę prywatnie. Wizyta kosztuje 100 zl, usg 100zł. Do lekarza mam niestety 60 km, ale zawsze jest pod tel. Pani doktor jest bardzo kontaktowa, pracuje w szpitalu w którym chce rodzic. No i została polecona przez koleżanki które z nią urodziły już kolejne dzieciaczki.

Ja nie mam problemu żeby się zapisać na wizytę. Na każdej jestem od razu zapisywana na następna. Wszystkie badania i mocz i pełna morfologie mam za darmo. Gdybym się czuła kiepsko albo gdyby były jakieś problemy to bym pewnie chodziła prywatnie a tak to nie czuje potrzeby.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

No każdy robi tak, jak woli itd. ;) nie widzę w tym problemu, skoro nie mam sprawdzonego lekarza na nfz, a prywatnie tak, to po co mam szukać na siłę jakiegoś na nfz ;) takie jest moje podejście. Ten zna moją historię, wie o przepuklinie, wie jaki zawód wykonuje i nie robi mi problemu chociażby ze zwolnieniem ;)

Ja przed ciążą wiedziałam, że będę prywatnie chodzić ;) Na nfz zapisy dalekie i mam złe doświadczenia, poza tym w mojej przychodni nie ma ginekologa na nfz, a jeździć daleko też by mi się nie chciało. A mój ginekolog ma gabinet na osiedlu obok to spacerkiem można :)
Inna sprawa mieć sprawdzonego ginekologa na nfz, nie jakiegoś konowała co łaskę robi, że nam jakiś informacji udzieli itd. Z resztą ja w ogóle nie cierpię lekarzy :p ostatnie moje przeboje były z chirurgiem, który łaskę robił, że mnie zbadał itd. Na sam koniec się na mnie obraził, bo mu powiedziałam, że jest nie miły ;)

Tez chodze prywatnie. Bo na wizyte w szpitalu u starego wrednego ramola to bym czekala 3 miechy a i sprzet ma kiepski. Moj gin to spoko facet na wizyte ide na luzie i pozartowac mozna i wszystko co chce to sie dowiem. Ciaze z synem tez mi prowadzil. Za wizyte 150 zl bez wzgledu czy to polowkowe czy inne badania robi :) szkoda tylko ze wyniki i badania trzeba robic na wlasna kieszen a nie nfz

reklama
Tez chodze prywatnie. Bo na wizyte w szpitalu u starego wrednego ramola to bym czekala 3 miechy a i sprzet ma kiepski. Moj gin to spoko facet na wizyte ide na luzie i pozartowac mozna i wszystko co chce to sie dowiem. Ciaze z synem tez mi prowadzil. Za wizyte 150 zl bez wzgledu czy to polowkowe czy inne badania robi :) szkoda tylko ze wyniki i badania trzeba robic na wlasna kieszen a nie nfz
Mój akurat prenatalnych i połówkowych nie robi to na minus :/
Badania też robię prywatnie, ale tylko te jedne były kosztowne. Teraz morfologia, mocz i przeciwciała muszę zrobić, może w środę pójdę :)

Do góry