reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja Wam powiem, że naprawdę spokojnie przezywam ta ciążę. Oczywiście trochę się denerwuje ze nie czuje ruchów tak jak Wy, albo ze brzuch jest taki mały i ze dzidzia może nie ma miejsca ale przecież gdyby się coś działo to bym czuła ból. Każda ciąża jest inna i uważam że nie ma co panikowac! Bałam się przed pierwszym usg ze nie będzie serduszka ale mój gin kazał przyjść w 9 tc a i tak okazało się że zamiast 9+2 było 10! A kazał przyjść później żeby już serduszko było. Takie ma podejście i jak dla mnie jest ok! Wiadomo przed prenatalnymi też sie trochę matrwilismy i dopiero jak się okazało ze jest wszystko w porzadku to powiedzieliśmy rodzince, ale teraz jestem ogólnie spokojna! [emoji4]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też chodzę prywatnie. Za wizytę płacę 110 na której mam ważenie, ciśnienie, fotel, i zazwyczaj iść bo dr zawsze chce zobaczyć dzidzia. Usg polowkowe i prenatalne 170 zł. Pierwsza ciążę też prowadziłam u tej samej Pani dr. Fakt ze musze dojechac do drugiego miasta 30 km bo sie przeprowadzilam. O dziwo pamiętała mnie po 6 latach [emoji1]

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Ja też chodzę prywatnie. Za wizytę płacę 110 na której mam ważenie, ciśnienie, fotel, i zazwyczaj iść bo dr zawsze chce zobaczyć dzidzia. Usg polowkowe i prenatalne 170 zł. Pierwsza ciążę też prowadziłam u tej samej Pani dr. Fakt ze musze dojechac do drugiego miasta 30 km bo sie przeprowadzilam. O dziwo pamiętała mnie po 6 latach [emoji1]

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Ciekawe po czym poznała [emoji6]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

Dzoaska [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] no ciemawe po czym[emoji23][emoji23][emoji23]

f2w3d5qpw0s0yqcb.png

Dziewczyny moj ginekolog mowil ze do szpitala jedzie sie na izbe przyjec jak boli podbrzusze i boli coraz mocniej i twardnieje brzuch.
Nie moge zasnac bo boli mnie brzuch (bardziej niżej, nad wzgorkiem łonowym) raz mocniej raz slabiej na chwile wcale i tak w kolko... brzuch twardy lub sredniotwardy. Teraz po drugiej nospie chyba mieknie. To nie jest silny bol ale ból.
Nie wiem co robic... czekac az przejdzie a jak przejdzie to zapomniec czy leciec sprawdzic do ginekologa... mężus uwaza że za szybko i za bardzo panikuje...

Cala noc nieprzespana. Jak zasnelam to w ciagu godziny budzil mnie ten ból. Troche mniej go czuje w pozycji półleżącej.
Napisalam do mojego ginekologa smsa jeszcze nie odpisal ciekawe czy odpisze... jak ból bedzie taki caly czas nie silniejszy to mysle pojechac do niego na nieplanową wizyte sprawdzic czy wszystko ok. W necie straszą odklejajacym sie łożyskiem... oby nie.. Izba przyjec mnie "odstrasza" troche takim faktem ze trafie tam na przypadkowego lekarza a i usg maja gorsze na izbie. Nie wiem czy ich opinia że wszystko ok by mnie uspokoiła.
Dzieki A'gusia :***

Ja jak boli juz mocno to zazywam nospe i jak pomaga nospa to nie ide nigdzie. Teraz cala noc kazdy ruch sprawial mi bol. Tak poza tym nic,ale jak chcialam sie przekrecic to stekalam jak stara baba....przy kichnieciu tez bol.

f2w3d5qprur5xj0w.png

reklama
Podobno w "cywilizowanych" krajach testy genetyczne są standardem niezależnie od wieku i historii ciężarnej. A u nas tak jak widać - zależy to od lekarza.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
no mi gin zaproponował te testy, a że mam 29 lat skończone i pierwsze dziecko to wystraszyłam się, że coś mi sugeruje, więc Go pytam czy są jakieś przesłanki, że powinnam się martwić i stąd ten test, a On właśnie do mnie, że na zachodzi każda kobieta bez względu czy ma 19 czy 40 lat ma robione te testy i to norma, a skoro mam w pakiecie za darmo to czemu mam sobie nie zrobić.

Do góry