reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Przyznam że samo usg genetyczne mnie stresowalo i odetchnelam z ulga jak dowiedzialam sie ze nie bedziemy robic badan prenatalnych z krwi bo usg wypadlo dobrze. Ale zanim sie dowiedzialam że moj gin w taki sposob podchodzi do badan prenatalnych poczytalam duzo na ten temat i tym bardziej nie mialam ochoty ich robic. Nie rzadko zdarza sie że wyniki sa niepokojące a dziecko rodzi sie jednak zdrowe. Nie lubie badan ktore nie daja 100% informacji tylko podejrzenie. Jak sie nie denerwowac w ciazy slyszac takie podejrzenie?
oj tak, ja też tuż przed badaniami miałam z nich zrezygnować bo stwierdziłam, że mogą więcej złego niż dobrego przynieść... no ale poszłam.

reklama
Kleinekatia jeśli masz możliwość pojechać do swojego gina to pojedź! Na izbie przyjęć musialabys czekać nie wiadomo ile bo bez krwawienia i zagrożenia życia to cholera wie jak by to potraktowali! A tak Twój lekarz to sprawdzi i będziesz spokojna! Napisz jak będziesz po wizycie! [emoji11]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Jego te testy to właśnie dla naszego bezpieczeństwa bo czasem się zdarza że jest nie wykryte jakas wada genetyczną, ktora powoduje obumarcie plodu i może spowodować nawet zgon matki! Ja też się zastanawiałam ale stwierdziliśmy że lepiej sprawdzić niż cała ciążę chodzić z obawą czy dzidziuś będzie zdrowy! A ryzyko u nas wyszło naprawdę minimalne!

Jego te testy to właśnie dla naszego bezpieczeństwa bo czasem się zdarza że jest nie wykryte jakas wada genetyczną, ktora powoduje obumarcie plodu i może spowodować nawet zgon matki! Ja też się zastanawiałam ale stwierdziliśmy że lepiej sprawdzić niż cała ciążę chodzić z obawą czy dzidziuś będzie zdrowy! A ryzyko u nas wyszło naprawdę minimalne!

u nas na całe szczęście też :)

Kleinekatia ja zwykle bagatelizuje objawy, ale jakby mnie ból budził to raczej bym udała się do lekarza.... daj znać jak się czujesz.

Doktor odpisal na smsa. Opisalam w sms co mi dolega i pytalam czy z tym należy już pilnie na izbe czy moge do niego do gabinetu - odpisal bym do niego przyszla. Wiec mam nadzieje że te objawy nie sa takie zle skoro nie musze pedzic na izbe... odezwe sie po wizycie. Buziolki

Cala noc nieprzespana. Jak zasnelam to w ciagu godziny budzil mnie ten ból. Troche mniej go czuje w pozycji półleżącej.
Napisalam do mojego ginekologa smsa jeszcze nie odpisal ciekawe czy odpisze... jak ból bedzie taki caly czas nie silniejszy to mysle pojechac do niego na nieplanową wizyte sprawdzic czy wszystko ok. W necie straszą odklejajacym sie łożyskiem... oby nie.. Izba przyjec mnie "odstrasza" troche takim faktem ze trafie tam na przypadkowego lekarza a i usg maja gorsze na izbie. Nie wiem czy ich opinia że wszystko ok by mnie uspokoiła.
Dzieki A'gusia :***
Spróbuj nospe a jak nie to na IP nie mecz sie kochana, bo to stres i w ogole :*

Ja nie robiłam badania z krwi, mi akurat powiedziano ze jak usg wyjdzie podejrzliwe to wtedy test, ja pakietu nie miałam,badania z krwi chyba kolejne 200 zł. No,ale wszystko było bardzo dobrze także ufff :)

reklama
Do góry