reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
A'gusia HM ma spodnie ciążowe mama super skinny low - one są bez pasa, wycięte pod brzuch i z gumowymi wstawkami po bokach. Noszę je od 2 ms bo pasy mnie nie przekonują poki co ;) Są super, ale niestety nie przecenili ich, bo bym zamówiła
drugą pare. Ale ja lubię rurki akurat :)

U mas do sr można dopiero od 26tc najwcześniej.

A'gusia HM ma spodnie ciążowe mama super skinny low - one są bez pasa, wycięte pod brzuch i z gumowymi wstawkami po bokach. Noszę je od 2 ms bo pasy mnie nie przekonują poki co ;) Są super, ale niestety nie przecenili ich, bo bym zamówiła
drugą pare. Ale ja lubię rurki akurat :)

U mas do sr można dopiero od 26tc najwcześniej.
Eh w takie super skinny to ja nie wejdę...

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Tak czytam wpisy i zastanawiam sie tz że wiekszosc z nas chodzi na wizyty ciążowe na nfz? Przyznam że na nfz chodzilam jak nic sie ze mna nie dzialo. Na ciąże wiedzialam że poszukam prywatnego gina ze szpitala. Usg ma dobre, sam wykonuje u siebie genetyczne i polowkowe... w razie co zabiera do siebie na oddział. Nic nie dopłacałam wiecej za to usg genetyczne/połowkowe.
A jaki to koszt jak sie tylko na to idzie do nowego/obcego gabinetu?

Ja rownież chodzę prywatnie. Jednak za badania prenatalne nie płace, mój ginekolog wypisuje mi skierowanie i idę na nie bezpłatnie do kolegi mojego lekarza który robi te badania bardzo dobrze i starannie:)

Ale z tego co sie orientuje u mnie koszty badań prenatalnych to ok 350 zł chyba, ze wykonujemy same USG bez badań krwi to 280 zł.

Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy! Gdzie i i kogo robilyscie polowkowe? Ja się będę zapisywać i zastanawiam się nad lekarzem innym niż ten zaproponowany przez NFZ.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
ja jestem zapisana do szpitala medicover, ale tam jest oddział nfz i dr Sołowiej Piotr

reklama
Ja do gin chodze na nfz. Chodze do niego od lat i on prowadzi moja ciaze. On tez na luxmed przyjmuje ale u niego bylam1 na luxmed i 2 razy u innej kobitki po skierowanie ktore nfz nie obejmuje np.

Za to te usg robie prywatnie za kazdym razem. Teraz zaplace 250 zl z filmem juz i fotami. Moj tego nie robi. Sprawdza sobie sam to samo ale i tak wysyla dalej dla pewnosci

f2w3d5qpw0s0yqcb.png

Do góry