reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Kojarzę Cię! Fajnie, że wróciłaś 😊 Zapisałam na ławeczkę i dawaj znać po monitoringu jak to się tam prezentuje. Mam nadzieję, że będzie ładnie i równo rosło 😄
Ja w tym cyklu podchodzę do drugiej IUI, jak się nie uda, to w kwietniu pewnie podejdziemy do kolejnej, ale myślę, że zapiszę nas już też na wizytę kwalifikacyjną.
U mnie też KIR AA, ale szczęśliwie nie taki najgorszy układ z HLA-C + obie MTHFR w homozygocie. Z tymże tutaj, to po prostu biorę metylowane formy kwasu foliowego i B12. Plus lekkie PCOS i IO.
Pewnie, że dam znać. Dopiero 3 dzień stymulacji, dopiero w czwartek mam mieć monitoring - myślałam, że szybciej mnie tam przebadają 😂 Póki co jest super, psychicznie i fizycznie ale zobaczymy. Podchodzę na krótkim protokole.

Wgl wiedziałyście, że metformina potrafi obniżyc AMH przy pcos? Ja bylam w totalnym szoku. Po prawie roku przyjmowania metforminy z 8 spadło mi na 3.45. OCzywiście za tym przyszły też owulacje, choć jak widać i tak nic tu nie dały 😅

reklama
Ja mam prawidłowe PAI-1, ale wróciła mi nadpłytkowość (chociaż nieduża) i mam pozwolenie od hematologa na Acard od owulacji, ale bardziej na zasadzie - można, nie zaszkodzi 😉 jak przychodzi @ to odstawiam.

Jak masz Bx to raczej nie spodziewałabym się jakiejś długiej listy badań od immunologa. Nawet jak ktoś ma KIR AA (jak ja), to też nie zawsze chcą z tym cokolwiek robić. Jest już na mamusiach parę dziewczyn z tym genotypem, u których doszło do implantacji bez wdrożonych leków 🤷🏻‍♀️ A są i takie, u których się nie udało nawet z lekami.
Generalnie immunologia rozrodczości dopiero się rozwija i na razie nie ma jednoznacznych, potwierdzonych badań, że rzeczywiście to leczenie immunologiczne (typu Accofil, szczepienia limfocytami itp) było tym, co pozwoliło dać i donosić ciążę.

To prawda, mi wyszedł kir AA, mam tylko jeden obecny implantacyjny a mimo to Paśnik powiedział, że pierwszy transfer zrobiłby bez leków. No chyba, że będziemy mieć tylko 1 lub 2 zarodki to wtedy accofil podskornie. Wlewu nie zlecił bo w Salve rutynowo robią scratching endometrium a to sie podobno wyklucza. @Ladycaa Ty miałas scr.?

@Futrzak1987 bo ja tu czekam na Twój test 😁
Dzisiaj zrobiłam i tylko się wkurzyłam, znowu cień cienia ani mniejszy ani większy 😶 Kupię dzisiaj jeszcze test, a jak wyjdzie niejednoznaczny wynik, to jutro zwolnię się z pracy i skoczę na betę. Niecierpliwa jestem niemiłosiernie 😁😁 ale te kłucia w podbrzuszu i te ciągnięcia nie dają mi spokoju.
Tak sobie myślę, strasznie dużo piję w ciągu dnia, może mocz mam rozwodniony 🤔 albo przyjdzie 🐒 nadzieja umiera ostatnia 😂 a co u Ciebie?

Dzisiaj zrobiłam i tylko się wkurzyłam, znowu cień cienia ani mniejszy ani większy 😶 Kupię dzisiaj jeszcze test, a jak wyjdzie niejednoznaczny wynik, to jutro zwolnię się z pracy i skoczę na betę. Niecierpliwa jestem niemiłosiernie 😁😁 ale te kłucia w podbrzuszu i te ciągnięcia nie dają mi spokoju.
Tak sobie myślę, strasznie dużo piję w ciągu dnia, może mocz mam rozwodniony 🤔 albo przyjdzie 🐒 nadzieja umiera ostatnia 😂 a co u Ciebie?
dawaj zdjęcie 😄 my tu lubimy oglądać teściki 😁😁🤭

Zdjęcie! 😀

dawaj zdjęcie 😄 my tu lubimy oglądać teściki 😁😁🤭
Ja też tym ostatnio namiętnie się zajmuję 😅😅 aparat nie łapie, już nigdy nie zamówię tych testów z Allegro bo chyba felerne. I nie wzięłam go do pracy, żeby nad nim czarować i brać pod światło 😂😂 tak też robię 🤫🤭
Ostatni cień cienia bodajże z piątku po wyschnięciu zostawił krechę, ale po wyschnięciu się nie liczy 😮‍💨

reklama
Kibicuję, powodzenia! Wiesz już kiedy masz punkcje? Ja mam dziś 3 dzień stymulacji. Jak się czujesz? Pierwsze podejście?
Dziękuję :)
Jeszcze nie wiem kiedy, ale spodziewam się piatek/sobota/poniedziałek. Ja dziś 9 dzień stymulacji, czuje się dobrze, lekko czuje już jajniki, jestem na tych hormonach osłabiona i senna, ale ogólnie znoszę bardzo dobrze.
To moje drugie podejście, w pierwszym mieliśmy tylko jeden zarodek i nie chwycił.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry