reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Chciałam Wam życzyć dziewczyny też spokojnych, słonecznych, radosnych jajecznych świąt 🙂 🐣🐤
Ja po tym dzisiejszym teście nie mam jakiegoś cudownego humoru. Wręcz mam jakieś takie myśli, że ja sobie odmawiam wielu rzeczy i w ciąży nie jestem. Inne piją, palą itd bez problemu. Wiem że to truizm.
Przyznam się bez bicia, popalałam e-papierosa, starania, problemy, rzuciłam. Czasami kupowałam sobie jednorazówkę elektroniczną na imprezę, potem miałam wyrzuty sumienia. Dzisiaj po tym białym teście mam taką ochotę usiąść przed domem, puścić chmurkę i sobie poryczeć żeby się oczyścić.
Sorry za ten wywód ale musiałam wyrzucić z siebie 😅
Tobie również najlepsze życzenia, chociaż wiadomo jak to wygląda w obliczu wkurwu i smutku zarazem🙂 Łącze się w bólu ze swoim negatywem dzisiejszym, a także w postrzeganiu rzeczywistości, bo dlaczego niby "nas" musiało to spotkać...z jakiej racji ta niesprawiedliwość. DLACZEGO tego co inni planują, bądź mają na pstryknięcie palcami( albo i nie)i powinno to być w zasięgu ręki , my nie możemy mieć? Ten żal jest oczywisty i w takich momentach jak święta dodatkowo mnie to wkurwia... Możemy wszystko...ale jak widać najważniejsze kwestie czasami okrywa podły chichot losu.
Rzuciłam papierosy już kilka lat temu ( decyzja o staraniach) , akurat za to jestem wdzięczna i nie ciągnie , ale też jednocze się w bólu, bo już troche bezsilność w wielu momentach bierze górę i akurat pije dzisisiaj piwo, dlatego nie czuj się gorsza. Momenty słabości w tej rzeczywistości jaką zgotował Nam los, to naturalna sprawa myślę...nie rób sobie za nadto wyrzutów, każdy ma prawo do słabości i nikt nie jest cyborgiem😉
Masz jakiś plan dalszy?

reklama
Ehh no to jest takie trudne
Też często mam ochotę napic się i zapomnieć.
Rozumiem Ciebie.
Wczoraj mialam taka.ochote, bo po wizycie u lekarza okazało się, że nie ma zadnego pęcherzyka więc cykl bezowulacyjny, za to po stymulacji pojawił się jakiś dziwny mięśniak.

A tak propo fajek i alko , to ja dziś rozmnazalam kwiatki na balkonie, wyglądam przez balkon a pod blokiem stoi para , dziewczyna w zaawansowanej ciąży na moje ok 7-8 m, w jednej ręce piwo w drugiej papieros.
Wypiła 2 browary, i nie wiem wypalila może z 6 fajek.

Kur... szlag mnie trafiał :( tak bardzo przykro mi bylo, ze ta niesprawiedliwosc,chciałam jej coś krzyknąć przez balkon, ale moj niemaz uznał, że to i tak nic nie da.
I tak to jest. Sensu bez.
🤮 masakra😡

Dziewczyny z okazji Świąt Wielkanocnych,
wszystkiego najlepszego,
smacznego 'święconego’,
deszczu szczęścia,
spokojnych spotkań rodzinnych bez poczucia, że jest się kimś gorszym,
szczęścia wielkiego na przyszłe cykle !
Wesołego Alleluja!
Jesteście piękne, silne, wartościowe i kompletne w miłość dzięki Waszym połówkom bezwzględu na to, co przyniesie przyszłość. 💚
Odpoczywajcie.

Dziewczyny z okazji Świąt Wielkanocnych,
wszystkiego najlepszego,
smacznego 'święconego’,
deszczu szczęścia,
spokojnych spotkań rodzinnych bez poczucia, że jest się kimś gorszym,
szczęścia wielkiego na przyszłe cykle !
Wesołego Alleluja!
Jesteście piękne, silne, wartościowe i kompletne w miłość dzięki Waszym połówkom bezwzględu na to, co przyniesie przyszłość. 💚
Odpoczywajcie.
Piękne życzenia, dziękuję. Aż mi łzy naplyneły do oczu i sobie zapłakałam. Nie wiem czy Wy też tak macie, ale na codzień głowa wysoko do góry i jestem ponad wszystko, a jak jestem w gabinecie prychoterapeuty i ona mi powie, że jestem silna, że zasługuje na coś dobrego, że ma prawo być mi smutno, to z miejsca ryczę, bo tak mnie wzrusza, jak ktoś powie mi coś miłego tak od serca. Jak poszłam do rodzinnej, nastawiona na walkę i wykłócanie się o skierowanie, a ona wypisała mi co mogła od ręki, to się popłakałam, że ktoś zechciał mi pomóc. 🙈

Także - wesołych świąt! 🐣 Nie napisze już nic lepszego niż to, co Wy napisałyście i życzyłyście.

A i @królowa_kresek😉🙃 zawczasu wszystkiego najlepszego! 🎂🥳 Bo jutro mogę nie mieć czasu złożyć życzeń.

Tobie również najlepsze życzenia, chociaż wiadomo jak to wygląda w obliczu wkurwu i smutku zarazem🙂 Łącze się w bólu ze swoim negatywem dzisiejszym, a także w postrzeganiu rzeczywistości, bo dlaczego niby "nas" musiało to spotkać...z jakiej racji ta niesprawiedliwość. DLACZEGO tego co inni planują, bądź mają na pstryknięcie palcami( albo i nie)i powinno to być w zasięgu ręki , my nie możemy mieć? Ten żal jest oczywisty i w takich momentach jak święta dodatkowo mnie to wkurwia... Możemy wszystko...ale jak widać najważniejsze kwestie czasami okrywa podły chichot losu.
Rzuciłam papierosy już kilka lat temu ( decyzja o staraniach) , akurat za to jestem wdzięczna i nie ciągnie , ale też jednocze się w bólu, bo już troche bezsilność w wielu momentach bierze górę i akurat pije dzisisiaj piwo, dlatego nie czuj się gorsza. Momenty słabości w tej rzeczywistości jaką zgotował Nam los, to naturalna sprawa myślę...nie rób sobie za nadto wyrzutów, każdy ma prawo do słabości i nikt nie jest cyborgiem😉
Masz jakiś plan dalszy?
Jeśli chodzi o ciąg dalszy starań to plan to poradnia genetyczna i badania genetyczne. I najprawdopodobniej jak tylko ruszą fundusze z NFZ to IVF. Moja Pani Doktor pracuje w klinice która już bierze udział w dofinansowaniach z miasta, wie że u nich będzie IVF z NFZ więc mam "obiecane" że włączy mnie do programu 🙂 Bo się kwalifikuje 🙂

Jeśli chodzi o ciąg dalszy starań to plan to poradnia genetyczna i badania genetyczne. I najprawdopodobniej jak tylko ruszą fundusze z NFZ to IVF. Moja Pani Doktor pracuje w klinice która już bierze udział w dofinansowaniach z miasta, wie że u nich będzie IVF z NFZ więc mam "obiecane" że włączy mnie do programu 🙂 Bo się kwalifikuje 🙂
No i super, nic tak nie motywuje jak dalszy plan!😍 A jakie badania genetyczne, jeśli mogę zapytać?

Załączniki

• 58a50825-74be-43c9-8e37-5e69e5818ba1.jpeg
    58a50825-74be-43c9-8e37-5e69e5818ba1.jpeg
    39,9 KB · Wyświetleń: 104
reklama
Piękne życzenia, dziękuję. Aż mi łzy naplyneły do oczu i sobie zapłakałam. Nie wiem czy Wy też tak macie, ale na codzień głowa wysoko do góry i jestem ponad wszystko, a jak jestem w gabinecie prychoterapeuty i ona mi powie, że jestem silna, że zasługuje na coś dobrego, że ma prawo być mi smutno, to z miejsca ryczę, bo tak mnie wzrusza, jak ktoś powie mi coś miłego tak od serca. Jak poszłam do rodzinnej, nastawiona na walkę i wykłócanie się o skierowanie, a ona wypisała mi co mogła od ręki, to się popłakałam, że ktoś zechciał mi pomóc. 🙈

Także - wesołych świąt! 🐣 Nie napisze już nic lepszego niż to, co Wy napisałyście i życzyłyście.

A i @królowa_kresek😉🙃 zawczasu wszystkiego najlepszego! 🎂🥳 Bo jutro mogę nie mieć czasu złożyć życzeń.
Kurde a chciałam z przyczajki nad ranem jako pierwsza uczynić honory dla królowej i złożyć moc życzeń Anka uprzedziłaś😆
@królowa_kresek😉🙃 życzę Ci cudu, zdrówka, spełnienia i żeby udało Ci się wszystko ogarniać jak dotychczas- radości z życia, bo to giga ważne. Smutno będzie bez Twoich wykresów😇🙂 może się rozmyślisz?😆
Dziękuję bardzo 💚💚💚

Do góry