Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam MTHFR homozygotyczny. PAI 1 heterozygotycznyA robiłaś badania na trombofilię? Bo ja mam MTFHR w heterozygocie i mi hematolog zaleciła do Pueri Uno którą ma 400mg zwykłego kwasu i 400mg metylowanego brać jeszcze dodatkowo 400mg metylowanego osobno, żeby razem było 800
Na początku na pewno nie powinien wystawiać na taki okres. Jeśli wprowadza leki, to musi kontrolować ich wpływ na pacjenta, więc wizyta kontrolna powinna być po 3-4 tygodniach i wtedy przedłużenie L4.małe pytanie. Czy jest szansa,że psychiatra wystawi dłuższe zwolnienie np. 3 miesiące?
Mega I już mam totalną bezsilność w sobie.Oj nie mam pojęcia. Mi wystawił na trzy tygodnie i za trzy tygodnie ponowna wizyta więc wtedy pewnie będzie można przedłużyć. Jeśli masz potrzebę to warto spróbować, Ty z tego co pamiętam masz w pracy bardzo słabą sytuację?
Krótko zwięźle i na tematA ja dopiero dzisiaj odebrałam wypis po drożności, bo musiał opisać radiolog. Tak sobie myślę, przeczytam, dowiem się coś więcej, a w wypisie dosłownie jedno zdanie: „oba jajowody drożne”
No to nie zwlekaj. Ja nawet nie zdawałam sobie sprawy, że było mi aż tak ciężko do momentu jak mi te łzy do oczu napłynęłyMega I już mam totalną bezsilność w sobie.
U mnie było identycznie - na pytanie od lekarza co się dzieje, wybuchłam płaczem.No to nie zwlekaj. Ja nawet nie zdawałam sobie sprawy, że było mi aż tak ciężko do momentu jak mi te łzy do oczu napłynęły
W aptece mieli tylko z Ekamedica w formie płynnej. Nie wiem na ile jest godny polecenia ale pije się go dobrze. Dla mnie ta forma jest super bo mam już po uszy picia tabletekA z ciekawości, jaki resweratrol kupiłaś? Niewykluczone, że ja jednak też będę kupować, a może nawet będę to miała zalecone przez lekarkę ze względu na ten wysoki cholesterol podobnie jak @Dorka66. Powtórzyłam lipidogram w środę (po miesiącu) i jest na pewno dużo lepiej (na razie zmiany tylko w diecie), ale nadal normy TC i LDL przekroczone