reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
szału dostawałam przez te 6dni spóźnienia 🤣🤣 biorę gonal 125 i wizytę mam we wtorek więc zobaczymy jak rosną 🙂 Od immunologa dostałam w zaleceniach acard od owulacji do 8tyg ciąży, encorton do brania 3dni przed transferem do 12tyg ciąży i heparynę od dnia transferu min do 12tyg ciąży.. mój gin jest przeciw immuno i stwierdził że dr Paśnik nic specjalnego nie wymyślił i że on też mi to samo przepisze także zobaczymy 😅
Ooo to mamy stymulacje tym samym , też mam Gonal, tylko mniejszą dawkę bo 75 j.m. 🙂
Dobrze, że masz obstawe lekową 💪 czekamy na wieści we wtorek, oby jajniki ładnie pracowały 🙂

Dobra dziewczyny potrzebuje porady, wiem że żadna z was lekarzem nie jest, do swojej Pani Doktor nie mogę zadzwonić bo jest na urlopie.
Biorę ten Cyclogest dopochwowo. Ale ta infekcja mnie wykańcza, pół nocy nie spałam 😔 Myślicie że mogę przejść na progesteron doustny ? Wtedy bym użyła leków przeciwgrzybiczych dopochwowo. Wiem że kombinuje.. Chyba że się przemęczę do 12 DPO czyli do poniedziałku i odstawię leki i dopiero przeleczę infekcje... Ale to będą ciężkie 3 dni...

Dobra dziewczyny potrzebuje porady, wiem że żadna z was lekarzem nie jest, do swojej Pani Doktor nie mogę zadzwonić bo jest na urlopie.
Biorę ten Cyclogest dopochwowo. Ale ta infekcja mnie wykańcza, pół nocy nie spałam 😔 Myślicie że mogę przejść na progesteron doustny ? Wtedy bym użyła leków przeciwgrzybiczych dopochwowo. Wiem że kombinuje.. Chyba że się przemęczę do 12 DPO czyli do poniedziałku i odstawię leki i dopiero przeleczę infekcje... Ale to będą ciężkie 3 dni...
Ja bym zamieniła jeśli masz doustny progesteron w domu i startowała z tym leczeniem infekcji, szczególnie że objawy mocno Ci dokuczają.
Ale może jakaś teleporada z innym ginem dla pewności?

Przeszłam dwa dni temu na pełną dawkę metforminy 2x750, nigdy w życiu nie miałam takiego problemu z apetytem 🫣 jestem głodna, ale na widok jedzenia aż mnie mdli. A jeszcze sobie nagotowałam ostatnio na parę dni i nic nie jestem w stanie z tych rzeczy przełknąć 🙈 nie wiem czy zacisnąć zęby i się przemęczyć czy zejść jeszcze póki co do jednej tabletki..
Duza dawka jak na początek, ja po 3 miesiącach dopiero doszłam do 1500 dziennie, a przy próbie 2000 zaczęły się rewolucje i jeszcze wróciłam do 1500.

Ja kiedyś doraźnie przy infekcji skorzystałam z globulki pojedynczej. Pomogło na wyciszenie objawów. Jakby Ci pomogła to może udałoby się przyjmować wciąż proga

Dobra ja już po wizycie w aptece. Zapas lametki wykupiony i jutro startuje z kolejną stymulacją. Zakupiłam również resveratol, bo wyczytałam że bardzo dobrze wpływa na jakość komórek jajowych i wracając autem pomyślałam sobie, że ja to już chyba na takim etapie jestem że bym chyba nawet własne siki wypiła gdybym miała pewność że pomoże 🤣
A z ciekawości, jaki resweratrol kupiłaś? Niewykluczone, że ja jednak też będę kupować, a może nawet będę to miała zalecone przez lekarkę ze względu na ten wysoki cholesterol podobnie jak @Dorka66. Powtórzyłam lipidogram w środę (po miesiącu) i jest na pewno dużo lepiej (na razie zmiany tylko w diecie), ale nadal normy TC i LDL przekroczone 😉

Ja bym zamieniła jeśli masz doustny progesteron w domu i startowała z tym leczeniem infekcji, szczególnie że objawy mocno Ci dokuczają.
Ale może jakaś teleporada z innym ginem dla pewności?
Właśnie się umówiłam z jakimś ginekologiem na teleporade na znanym lekarzu zobaczymy co mi powie.

reklama
Do góry