reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
Przeszłam dwa dni temu na pełną dawkę metforminy 2x750, nigdy w życiu nie miałam takiego problemu z apetytem 🫣 jestem głodna, ale na widok jedzenia aż mnie mdli. A jeszcze sobie nagotowałam ostatnio na parę dni i nic nie jestem w stanie z tych rzeczy przełknąć 🙈 nie wiem czy zacisnąć zęby i się przemęczyć czy zejść jeszcze póki co do jednej tabletki..
Z doświadczenia wiem, że po dwóch tygodniach przyjmowania pełnej dawki mija i czasem jeszcze niestety wraca... 🤪 Możesz spróbować jeszcze brania np. 750 na wieczór i rano np. połowę tabletki albo 500 przez tydzień i później zwiększyć do całej.

Przeszłam dwa dni temu na pełną dawkę metforminy 2x750, nigdy w życiu nie miałam takiego problemu z apetytem 🫣 jestem głodna, ale na widok jedzenia aż mnie mdli. A jeszcze sobie nagotowałam ostatnio na parę dni i nic nie jestem w stanie z tych rzeczy przełknąć 🙈 nie wiem czy zacisnąć zęby i się przemęczyć czy zejść jeszcze póki co do jednej tabletki..
Ja na początku byłam 2 tyg na małej dawce 500mg , potem zwiększyłam odrazu do 2000 jak zalecił endo, było troche mdłości, ale przetrzymałam- ale potem już się ustabilizowałam i organizm ogarną co jest grane.

Z doświadczenia wiem, że po dwóch tygodniach przyjmowania pełnej dawki mija i czasem jeszcze niestety wraca... 🤪 Możesz spróbować jeszcze brania np. 750 na wieczór i rano np. połowę tabletki albo 500 przez tydzień i później zwiększyć do całej.
No to odliczam dni 😂 dobrze że święta w domu i bez gości to mogę sobie marudzić nad talerzem ile chce 😅

@anyżowa a jak tam u Ciebie nastrój przed jutrzejszym testowaniem? 🙈🤞🏻
Jakoś tak bez emocji podchodzę, nie czuje się inaczej, nie mam żadnych przeczuć, więc pewnie jak zwykle wysikam nic🙈Twardo bez podsikiwania wytrzymałam i to mnie najbardziej cieszy, bo to oznacza mniej dni w dołku przed @ 😆 leki na kolejną stymulacje czekają już w lodówce😜 ale oczywiście dziękuję za kciuki🙂
Jak jutro będzie biel to odstawiam proga i heparyne i nastawiam się na kolejny cykl.

Jakoś tak bez emocji podchodzę, nie czuje się inaczej, nie mam żadnych przeczuć, więc pewnie jak zwykle wysikam nic🙈Twardo bez podsikiwania wytrzymałam i to mnie najbardziej cieszy, bo to oznacza mniej dni w dołku przed @ 😆 leki na kolejną stymulacje czekają już w lodówce😜 ale oczywiście dziękuję za kciuki🙂
Jak jutro będzie biel to odstawiam proga i heparyne i nastawiam się na kolejny cykl.
Podziwiam za opanowanie i wytrwałość 😄

reklama
Kurde, ładnie Cię przetrzymała ta @ 😑Super, że już ruszyłaś z tematem! 😍🙂przyzwyczaisz się, jaki masz lek i na ile dni rozpisaną stymulację? Kiedy podgląd jak rosną?
Mam jeszcze 1 pytanie, kiedyś wspominałaś o brakujących kirach, czy w związku z tym można wspomagać się jakimiś lekami?
szału dostawałam przez te 6dni spóźnienia 🤣🤣 biorę gonal 125 i wizytę mam we wtorek więc zobaczymy jak rosną 🙂 Od immunologa dostałam w zaleceniach acard od owulacji do 8tyg ciąży, encorton do brania 3dni przed transferem do 12tyg ciąży i heparynę od dnia transferu min do 12tyg ciąży.. mój gin jest przeciw immuno i stwierdził że dr Paśnik nic specjalnego nie wymyślił i że on też mi to samo przepisze także zobaczymy 😅

Do góry