reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Dziewczyny to są chyba jakieś jaja…
Czy macie jakieś pomysły co może być nie tak?
Żaden owulak według apki nie wyszedł „high” a teraz nagle 0??
Nic nie rozumiem.. ☹️
Moim zdaniem chodzi o światło masz zdjecia w różnym swietle i pod roznymi kątami i moze apka tego nie łapie.

reklama
Widze u Ciebie parę ciemnych kresek. Zauważyłam, że apka średnio mi działała, jak zmieniało się światło/pozycja z której robiłam zdjęcie (nawet taka różnica czy stoję przodem czy tyłem do okna). A u Ciebie widzę jakby różne światło podczas robienia tych zdjęć. W tym cyklu robię za zawsze z tym samym światłem i z tej samej strony i ten wzrost wygląda naprawdę dobrze (bez jakiegoś nagłego 0 w srodku wzrostu).

Moim zdaniem chodzi o światło masz zdjecia w różnym swietle i pod roznymi kątami i moze apka tego nie łapie.
Faktycznie zmieniam miejsca gdzie skanuje testy ;/ bo za dnia robię przy oknie w świetle dziennym, a wieczorami w łazience.
Teraz zrobiłam owulaka i wyszedł normalny
Zobaczymy jutro rano czy kreska jeszcze ściemnieje. Jeśli nie, to który według Was oznaczyć jako peak?
Przepraszam że Was kolejny dzień męczy z tym samym, ale pierwszy raz mam taką sytuacja z apka, wcześniej normalnie wyłapywało mi peaka. Załączam też zrzut ekranu testów z poprzedniego cyklu.

Załączniki

• IMG_1864.png
    IMG_1864.png
    356,3 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_1863.jpeg
    IMG_1863.jpeg
    210,1 KB · Wyświetleń: 55
Faktycznie zmieniam miejsca gdzie skanuje testy ;/ bo za dnia robię przy oknie w świetle dziennym, a wieczorami w łazience.
Teraz zrobiłam owulaka i wyszedł normalny
Zobaczymy jutro rano czy kreska jeszcze ściemnieje. Jeśli nie, to który według Was oznaczyć jako peak?
Przepraszam że Was kolejny dzień męczy z tym samym, ale pierwszy raz mam taką sytuacja z apka, wcześniej normalnie wyłapywało mi peaka. Załączam też zrzut ekranu testów z poprzedniego cyklu.
Przesuwasz z prawej strony, klikasz peak i save :)
Edit matko sory teraz doczytałam ze to nie o to chodziło xd

Załączniki

• A8C4FF95-4309-432C-98A4-73D9B60F2811.png
    A8C4FF95-4309-432C-98A4-73D9B60F2811.png
    210 KB · Wyświetleń: 46
Dziewczyny to są chyba jakieś jaja…
Czy macie jakieś pomysły co może być nie tak?
Żaden owulak według apki nie wyszedł „high” a teraz nagle 0??
Nic nie rozumiem.. ☹️
Wtrącę się kochana bo zauważyłam jedną rzecz.

Wklepujesz te testy pod "easy@home" a to są testy innej firmy :) Dlatego apka może mieć problem z ich odczytywaniem ;) Musisz je wklepywać jako "Others". Na górze masz zakładki :)

Mogę się oczywiście mylić, ale wydaje mi się że o to chodzi

Wtrącę się kochana bo zauważyłam jedną rzecz.

Wklepujesz te testy pod "easy@home" a to są testy innej firmy :) Dlatego apka może mieć problem z ich odczytywaniem ;) Musisz je wklepywać jako "Others". Na górze masz zakładki :)

Mogę się oczywiście mylić, ale wydaje mi się że o to chodzi

Ooo faktycznie! Bardzo Ci dziękuję, nie zwróciłam na to uwagi. Jutro spróbuję tam wbić 🫶🏼

Wiesz co, na grupie na fejsie kliniki, w której się leczę, dwie babeczki pisały o finalnym koszcie in vitro 50 i 60 tys, ale czy to dobre kwoty czy jakieś wypasione opcje/badania to totalnie nie mam pojęcia, bo nie interesowałam się tym.
siemanko! ja tylko z krótką informacją odnośnie kosztów leczenia - u nas akurat szybko poszło, ja mam wysokie AMH a problemem był czynnik męski, udało się za pierwszym podejściem, dostaliśmy dofinansowanie miejskie (Warszawa), część badań laboratoryjnych (hormony z krwi itp) ogarnelam na pakiet z roboty ale koniec końców wydaliśmy 10 500 zł. Także Dziewczyny, to wszystko jest bardzo indywidualna kwestia i w razie czego może się okazać, że nie jest tak strasznie 😉 niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie kreskowe staraczki 🤞🏻

reklama
siemanko! ja tylko z krótką informacją odnośnie kosztów leczenia - u nas akurat szybko poszło, ja mam wysokie AMH a problemem był czynnik męski, udało się za pierwszym podejściem, dostaliśmy dofinansowanie miejskie (Warszawa), część badań laboratoryjnych (hormony z krwi itp) ogarnelam na pakiet z roboty ale koniec końców wydaliśmy 10 500 zł. Także Dziewczyny, to wszystko jest bardzo indywidualna kwestia i w razie czego może się okazać, że nie jest tak strasznie 😉 niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie kreskowe staraczki 🤞🏻
To jest naprawdę pocieszająca kwota. Dzięki za info. :) myślę że nie tylko mi ulżyło. 😅

Do góry