reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
Witajcie,
podczytuje wątki kreseczkowe od sierpnia. Od dwóch lat staramy się o nasze pierwsze dziecko, nie mamy dzieci z poprzednich związków. W sierpniu zeszłego roku rozpoczęłam diagnostykę niepowodzeń. Zdiagnozowano u mnie PCOS, IO oraz Hashimoto.
Partner ma badania nasienia w normie.

@fckathy Proszę o wpisanie mnie w tym miesiącu na ławeczkę. Testować będę w kwietniu.

Myślałam, że zajdę w ciążę dużo wcześniej, cztery lata temu podjęliśmy decyzję, że już się nie zabezpieczamy. Przez ten czas nawet cienia drugiej kreseczki nie widzialam. Zdążyłam zmienić dwukrotnie pracę i się przeprowadzić do innego miasta. Stresowałam się czy nie zajdę szybko w ciąże w nowej pracy a teraz już mam umowę na czas nieokreślony.

Witajcie,
podczytuje wątki kreseczkowe od sierpnia. Od dwóch lat staramy się o nasze pierwsze dziecko, nie mamy dzieci z poprzednich związków. W sierpniu zeszłego roku rozpoczęłam diagnostykę niepowodzeń. Zdiagnozowano u mnie PCOS, IO oraz Hashimoto.
Partner ma badania nasienia w normie.

@fckathy Proszę o wpisanie mnie w tym miesiącu na ławeczkę. Testować będę w kwietniu.

Myślałam, że zajdę w ciążę dużo wcześniej, cztery lata temu podjęliśmy decyzję, że już się nie zabezpieczamy. Przez ten czas nawet cienia drugiej kreseczki nie widzialam. Zdążyłam zmienić dwukrotnie pracę i się przeprowadzić do innego miasta. Stresowałam się czy nie zajdę szybko w ciąże w nowej pracy a teraz już mam umowę na czas nieokreślony.
Hej, rozgościć się, fajnie, że chcesz do nas dołączyć 🙂
Czy masz jakieś leczenie wdrożone? Monitoringi owu już za Tobą?

@Kitsune ja tylko sprawdzam czy czasem jednak nie wrzuciłas tu bety z dobrym przyrostem... 😥
Krwawienie zaczęło się podczas brania luteiny?
Jakąś taką wiarę miałam, że teraz będzie dobrze. Przytulam 😥

Hej, rozgościć się, fajnie, że chcesz do nas dołączyć 🙂
Czy masz jakieś leczenie wdrożone? Monitoringi owu już za Tobą?
Pierwszy ginekolog stosował u mnie clo i luteinę przez dwa cykle, niestety bezskutecznie. Odesłał mnie do kliniki leczenia niepłodności. Nie miałam wówczas monitoringu.

Zmieniłam lekarza, stwierdziłam, że przed klinika spróbuję jeszcze z innym. W obecnym cyklu miałam stymulacje lametta po dwie tabletki od 3 do 7 dc. Monitoring 14 dc- były widoczne dwa pęcherzyki 18 i 19 mm. Teraz mam zbadać progesteron 7 dni po owulacji i zobaczymy co dalej. Jeżeli w tym cyklu nie wyjdzie to w przyszłym cyklu będzie podobny schemat tylko dodatkowo zastrzyki na pęknięcie.
A od endokrynologa mam zlecony euthyrox rano, glucophage wieczorem i raz w tygodniu solderol.

reklama
Dziękuję dziewczyny. Jesteście wspaniałe.
Wiem, ze nie jestem zapisana na wątek, ale... tak bardzo mi przykro to wszystko czytać😔 mocno wierzę , ze tym razem Ci się uda. Ściskam Cię mocno, bo tylko tyle mogę. ❤ Trzymam kciuki, żeby los się w końcu do Ciebie uśmiechnął! Jak i do wszystkich z Was! ❤

Do góry