reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
Witajcie,
podczytuje wątki kreseczkowe od sierpnia. Od dwóch lat staramy się o nasze pierwsze dziecko, nie mamy dzieci z poprzednich związków. W sierpniu zeszłego roku rozpoczęłam diagnostykę niepowodzeń. Zdiagnozowano u mnie PCOS, IO oraz Hashimoto.
Partner ma badania nasienia w normie.

@fckathy Proszę o wpisanie mnie w tym miesiącu na ławeczkę. Testować będę w kwietniu.

Myślałam, że zajdę w ciążę dużo wcześniej, cztery lata temu podjęliśmy decyzję, że już się nie zabezpieczamy. Przez ten czas nawet cienia drugiej kreseczki nie widzialam. Zdążyłam zmienić dwukrotnie pracę i się przeprowadzić do innego miasta. Stresowałam się czy nie zajdę szybko w ciąże w nowej pracy a teraz już mam umowę na czas nieokreślony.

Witajcie,
podczytuje wątki kreseczkowe od sierpnia. Od dwóch lat staramy się o nasze pierwsze dziecko, nie mamy dzieci z poprzednich związków. W sierpniu zeszłego roku rozpoczęłam diagnostykę niepowodzeń. Zdiagnozowano u mnie PCOS, IO oraz Hashimoto.
Partner ma badania nasienia w normie.

@fckathy Proszę o wpisanie mnie w tym miesiącu na ławeczkę. Testować będę w kwietniu.

Myślałam, że zajdę w ciążę dużo wcześniej, cztery lata temu podjęliśmy decyzję, że już się nie zabezpieczamy. Przez ten czas nawet cienia drugiej kreseczki nie widzialam. Zdążyłam zmienić dwukrotnie pracę i się przeprowadzić do innego miasta. Stresowałam się czy nie zajdę szybko w ciąże w nowej pracy a teraz już mam umowę na czas nieokreślony.
Hej, rozgościć się, fajnie, że chcesz do nas dołączyć 🙂
Czy masz jakieś leczenie wdrożone? Monitoringi owu już za Tobą?

@Kitsune ja tylko sprawdzam czy czasem jednak nie wrzuciłas tu bety z dobrym przyrostem... 😥
Krwawienie zaczęło się podczas brania luteiny?
Jakąś taką wiarę miałam, że teraz będzie dobrze. Przytulam 😥

Hej, rozgościć się, fajnie, że chcesz do nas dołączyć 🙂
Czy masz jakieś leczenie wdrożone? Monitoringi owu już za Tobą?
Pierwszy ginekolog stosował u mnie clo i luteinę przez dwa cykle, niestety bezskutecznie. Odesłał mnie do kliniki leczenia niepłodności. Nie miałam wówczas monitoringu.

Zmieniłam lekarza, stwierdziłam, że przed klinika spróbuję jeszcze z innym. W obecnym cyklu miałam stymulacje lametta po dwie tabletki od 3 do 7 dc. Monitoring 14 dc- były widoczne dwa pęcherzyki 18 i 19 mm. Teraz mam zbadać progesteron 7 dni po owulacji i zobaczymy co dalej. Jeżeli w tym cyklu nie wyjdzie to w przyszłym cyklu będzie podobny schemat tylko dodatkowo zastrzyki na pęknięcie.
A od endokrynologa mam zlecony euthyrox rano, glucophage wieczorem i raz w tygodniu solderol.

reklama
Dziękuję dziewczyny. Jesteście wspaniałe.
Wiem, ze nie jestem zapisana na wątek, ale... tak bardzo mi przykro to wszystko czytać😔 mocno wierzę , ze tym razem Ci się uda. Ściskam Cię mocno, bo tylko tyle mogę. ❤ Trzymam kciuki, żeby los się w końcu do Ciebie uśmiechnął! Jak i do wszystkich z Was! ❤

Do góry