reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Boże zapomniałam... Zaraz mam wizytę u lekarza to poproszę o skierowanie 🤦‍♀️🤦‍♀️
Ale raczej nie mam na co liczyć, pik miałam 5 marca (13dc) więc w najlepszym wypadku mam dzisiaj 13dpo, a w najgorszym 16dpo (dzisiaj 29dc, 2 dni po terminie okresu). To i tak już beta powinna być wyższa i progres też dużo bardziej widoczny
Mam nadzieję że dziś wyniki będą szybciej 😆

reklama
Ja dziś idę do trzeciego lekarza 🫡
Jestem zagubiona to mało. Przed plastrami troszkę wysokie tsh ale zbite z 3 na 2, prolaktyna tez się pojawiła 30 zbita na 16, miesiączki w miarę regularne (28-35 dni przez 3 lata 5 cykli dłuższych tylko). Chodziłam często do ginekologów na usg i mam 7! potwierdzeń owulacji z tamtego czasu i to z płynem w zatoce wiec było pęknięcie. Każdy mówił ze jestem taka zdrowa i płodna.
Plastry na 1,5 roku w międzyczasie problem z żołądkiem / helicobater / schudłam na 41, potem ważyłam 45kg ale już od pół roku wazę ok.
Teraz lekarz ze ja mam pcos, ze nie mam owulacji, ze clo. AMH 14. W głowie mi się to nie mieści. Nagle jestem chora? I co 3 lata miałam 7 razy owulacje i to akurat na randomowe usg? Oczywiście po mnie nic nie widać, cera porcelanowa, owłosienia nawet za mało. „No bo to inny fenotyp”.
Dodatkowo we wrześniu hormony idealne, a w lutym już zła relacja lh/fsh i testosteron z 40 na 70. To co można jeden miesiąc mieć pcos a drugi już nie ?
Nic nie rozumiem 😑 ale będę wyjaśniać.
Jeśli ktoś ma poleconego lekarza od takich spraw to proszę Lublin/Warszawa!
Niestety nie pomogę, ale muszę powiedzieć, że dziwna sprawa, że nagle się tak wyniki rozjechały 😦

14 marca dostałam miesiączki, przedwczoraj już tylko plemienie, wczoraj czysto, więc zaczęłam stosować gynoflor od gina,przed chwilą wróciłam ze sklepu czułam, że jest mokro,ale pomyślałam,że tabletka wypływa, tymczasem to nie tabletka tylko krew i to w ilości takiej jak w pierwszych dniach miesiączki...
Myślicie,że to może mieć związek z tymi tabletkami ?
A ile zazwyczaj trwa u Ciebie okres?
Wygooglowalam co to ten Gynoflor i wygląda na to, że go pałeczki kwasu mlekowego, to wydaje mi się, że nie mogą spowodować krwawienia 🤔 nawet w skutkach ubocznych jest tylko jakieś pieczenie w razie alergii.

Ja wracam na chate ogarniać chate, ogarniać listę zakupów, ogarniać pranie. A najchętniej bym nic nie robiła, ale teściowa ma przyjść o 16. I ja mam jechać na zakupy.
A jednak byłam na becie. Co.ma być to będzie;) czekam na wyniki , bo może beta będzie całkiem negatywna ahahah

Niestety nie pomogę, ale muszę powiedzieć, że dziwna sprawa, że nagle się tak wyniki rozjechały 😦
Dlatego właśnie chce szukać odpowiedzi, zamiast podejścia „po co drążyć temat, chcesz ciąże cisniemy clo i po sprawie” :) bo prawie dokładnie tak mi wczoraj powiedział lekarz 😂
przecież pcos jest wrodzone i coś by się działo wcześniej 🙄 a ja się dużo badałam bo mama miała raka jajnika i regularnie wysyłała mnie na usg.
Edit: a tez dla mnie dziwne. Przecież celem jest nie tylko ciąża, ale urodzenie zdrowego dziecka. Skoro coś się w organizmie dzieje i nie wiemy co, to co z tego ze „sztucznie” clo da mi super owu i zajdę. Chce wiedzieć ze jest okej nie narazić dziecka na jakieś złe warunki w ciąży :p szczególnie ze pcos czytam może powodować narażenie na wysokie androgeny w życiu płodowym, a te widzę ze mam teraz podwyższone. To co sprzedać dziecku na start choroby 🙈

Ostatnia edycja:
Pomęczę Was jeszcze trochę:* ;P
Wyników jeszcze nie ma. Ale zrobiłam pinka. I macie porównanie wczoraj z rana i dzisiaj po południu. A w ogole do.mnie teściowa może jesteś w ciąży, że Ci smalec nie smakuje ahahahah
Nie musiałam rozbierać tego pinka, bo zczajcie, że ten był bez szybki! Serio, taki kupiłam w aptece xd

Załączniki

• 17109388685076435313337285821277.jpg
    17109388685076435313337285821277.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 191
Wyników jeszcze nie ma. Ale zrobiłam pinka. I macie porównanie wczoraj z rana i dzisiaj po południu. A w ogole do.mnie teściowa może jesteś w ciąży, że Ci smalec nie smakuje ahahahah
Nie musiałam rozbierać tego pinka, bo zczajcie, że ten był bez szybki! Serio, taki kupiłam w aptece xd
Gratulacje!! 😊😊 Który dpo?

Ewidentnie widać, oby beta była pozytywna.
A.progesteron też robiłaś?

reklama
Gratulacje ❤️ niech rośnie

Do góry