reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
Co sądzicie o tych wynikach badań?
Mi lekarz powiedział, że ciut wyższa glukoza u mnie (95,7) jest troszkę za wysoka i dobrze by ją było trochę zbić.
Sód, potas, kreatynina wyszły mi prawie identyczne i powiedział, że bardzo dobrze 🙂
TSH przy staraniach ponoć im bliżej 1, tym lepiej, ale niech się mądrzejsze wypowiedzą jak to się ma jeszcze w kontekście stosunku fT3 do fT4 😉
Natomiast jeśli chodzi o żelazo, to najlepiej oznaczać je równocześnie z ferrytyną, która jest odpowiedzialna za jego transport. Ja miałam zrobione odwrotnie (tylko ferrytyna) i lekarz powiedział, że bez sensu, dlatego za tydzień będę powtarzać i już oznaczać oba.
Co do B12 nie mam pojęcia niestety.

Jezu dziewczyny, te testy to faktycznie ktoś nienormalny chyba stworzył 🤣🤣🤣

Załączniki

• 20240319_152316.jpg
    20240319_152316.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 187
Co sądzicie o tych wynikach badań?
b12 zdecydowanie za niskie - podnieś do co najmniej 600

Glukoza u osoby bez cukrzycy na czczo nie powinna nigdy przekraczać 90

Kwas foliowy moim zdaniem mega niski (czy bierzesz metylowaną formę na pewno?)

Homocysteina super

na reszcie się nie znam + ja tez nie jestem lekarzem pamiętaj 🤪

Ostatnia edycja:
b12 zdecydowanie za niskie - podnieś do co najmniej 600

Glukoza u osoby bez cukrzycy na czczo nie powinna nigdy przekraczać 90

Kwas foliowy moim zdaniem mega niski (czy bierzesz metylowaną formę na pewno?)

Homocysteina super

na reszcie się nie znam + ja tez nie jestem lekarzem pamiętaj 🤪
dziękuje, a co sprawdzić w kierunku jeszcze glukozy? Jak ta glukozę zbić?

reklama
a jak się odżywiasz? Czy jesz wytrawne śniadania? Czy pijesz do posiłków? Czy masz jakiekolwiek napoje z cukrem w diecie?
ogólnie to nie jadam śniadań, pierwszy posiłek jem o 12-13 obiad np. Gulasz z kaszą, makaron z kurczakiem, później pół batonika kinder country ( staram sie nie jeść słodyczy, ale czasem muszę bo bardzo mnie ciągnie)
na kolację sałatkę z kurczakiem, lub kanapki, parówki
W ciągu dnia
Piję 2kawy małe z mlekiem 1,5% wodę 1,5l-2l oraz jak mam ochotę do szklankę coli zero cukru

Do góry