reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Ja wiem, że to facelka. Ale one same wpadają do koszyka. Potem kupie te z dozu. Na żywo ta kreska jest różowa, wybarwiła się o czasie ;) a na tych fejkach miałam takie fioletowo szare. No nic muszę czekać czy z tym progiem biochemiczna nie wyłapałam. A mocz na żadnym teście nie był ten "po nocy".

Załączniki

• 20240319_111556.jpg
    20240319_111556.jpg
    579,3 KB · Wyświetleń: 142
reklama
Ja nie mam co owijać w bawełnę, już 3 razy byłam w ciazy pracując w tej firmie więc na wstępie każdy będzie wiedział o co chodzi ;) Pytanie tylko czy bez zaświadczenia od lekarza będą mogły cokolwiek zrobić żebym nie musiała robić pewnych rzeczy. Bo wiadomo, że to im się potem po łbach dostanie jak będzie obsuwa 🤷‍♀️🤷‍♀️
No to super, ze masz taki luz w związku z tym. Ja bym dziś na pewno nic nie nosiła, pamiętaj co jest na szali. A jak będziesz u lekarza to bym poprosiła o zaświadczenie.

Ja nie mam co owijać w bawełnę, już 3 razy byłam w ciazy pracując w tej firmie więc na wstępie każdy będzie wiedział o co chodzi ;) Pytanie tylko czy bez zaświadczenia od lekarza będą mogły cokolwiek zrobić żebym nie musiała robić pewnych rzeczy. Bo wiadomo, że to im się potem po łbach dostanie jak będzie obsuwa 🤷‍♀️🤷‍♀️
Nie wyobrażam sobie żeby ktoś nie był wyrozumiały w takiej sytuacji. Jeśli by tak było, to zawsze możesz jutro wysłać zwolnienie też za dzisiaj, lekarz na pewno je wystawi. Na pewno nie ma co ryzykować powikłań za czyjeś łby, jestem pewna, że to nie kwestia życia i śmierci. Zadbaj o siebie, to priorytet!

Ja wiem, że to facelka. Ale one same wpadają do koszyka. Potem kupie te z dozu. Na żywo ta kreska jest różowa, wybarwiła się o czasie ;) a na tych fejkach miałam takie fioletowo szare. No nic muszę czekać czy z tym progiem biochemiczna nie wyłapałam. A mocz na żadnym teście nie był ten "po nocy".
Widać :) Ja chyba dzisiaj też kupię facelle, zobaczymy co pokaże. Tu mam z DOZu robiony przed wyjściem z domu

Załączniki

• 20240319_103741.jpg
    20240319_103741.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 175
Widać :) Ja chyba dzisiaj też kupię facelle, zobaczymy co pokaże. Tu mam z DOZu robiony przed wyjściem z domu
No! Wiec ani mi się waż cokolwiek dziś dźwigać! I tak jak @mammania mówi - jak bedzie problem to po prostu weź zwolnienie wsteczne.

Obecnie mamy rynek pracownika, nie pracodawcy, wiec to pracodawca ma się dostosować. Wiem co mówię - każda osoba u mnie w rodzinie zajmuje stanowisko kierownicze i pośrednio lub bezpośrednio rekrutuje - od czasu kowida jest mega problem z pracownikami w wielu branżach. Moi pracownicy są dosyć mocno roszczeniowi i ja robię wszystko, żeby się do nich dostosować i jakoś korona mi z głowy nie spada.

Oczywiscie jesli Twoja praca wymaga wysilku fizycznego to pewnie mow. Tez pamietam jak bylam w 1 ciazy i pracowalam w hotelu na recpejci i musialam pomagac ludziom z walizkami to od razu powiedzialam. Dzidzia najwazniejsza.

Dziewczyny, bo rozpoczęłam przedowulacyjne testowanie i pytanie - czy jest się co przejmować tą kreska na niebieskim? 😱 Nie miałam jej w zeszłym cyklu ani razy i zastanawiam się co to jest/za długo moczę/za głęboko zanurzam/etc.
to jest cień, tam jest mały spadek i pojawia się cień:)

Załączniki

• IMG_7232.jpeg
    IMG_7232.jpeg
    54 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Do góry