reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Ja mogę polecić ginekolog p. Izabelę Mazurkiewicz, bodajże z Trójmiasta. Mi przepisuje skierowania na wszystkie badania, które może wypisać w ramach swojej specjalizacji (hormony płciowe itp), ostatnio wypisała mi też receptę na progesteron. Chciałam 1 opak a wypisała mi 2 z odroczonym terminem wykupienia. Byłam miło zaskoczona. Na dwie wizyty 2 razy byłam zadowolona. Mam zalecenia powtórzenia kolejnych badań, wiec na pewno bd do niej sie umawiać znowu.
A mówiłaś że to badania w ramach diagnostyki niepłodności?

reklama
Wiadomo, że na żadne wakacje nie będę wyjeżdżała, ale bardziej mi chodziło o np. spacery, zakupy, może kino. Żeby po prostu nie siedzieć cały czas w domu.
Ja miałam zalecane spacery przez lekarza i podczas jednej z kontroli mnie nie było w domu, akurat wyszłam na spacer i takie wyjaśnienie mojej nieobecności zostało zaakceptowane. Ale mówię to było zalecenie mojego lekarza. Myślę że u ciebie może być podobnie, bo zamknięcie w 4 ścianach na miesiąc może cię doprowadzić do depresji albo jakiegoś doła zamiast poprawy stanu zdrowia psychicznego. Ale najlepiej zapytać lekarza kierującego, w sumie on sam powinien ci powiedzieć co powinnaś robić żeby wrócić do równowagi.

Ja też nie, ale mieliśmy warsztaty z couchem, które zorganizowała nam firma po tym jak nasz mobber został odsuniety od nas. I tam Pani nam otworzyła oczy, że nasze zdrowie psychiczne jest w opłakanym stanie i połowa z nas powinna być na l4. I wtedy następnego dnia umówiłam się do psychiatry.
Bardzo dobrze 🙂 Ja od kiedy nie chodzę do poprzedniej pracy zdecydowanie mam lepsza formę psychiczną. Mąż też....a biedny prawie rok pracował tam beze mnie. Jestem dumna, że stanął na nogi, otworzył własną firmę i rozwija skrzydła 🥰

Ja miałam zalecane spacery przez lekarza i podczas jednej z kontroli mnie nie było w domu, akurat wyszłam na spacer i takie wyjaśnienie mojej nieobecności zostało zaakceptowane. Ale mówię to było zalecenie mojego lekarza. Myślę że u ciebie może być podobnie, bo zamknięcie w 4 ścianach na miesiąc może cię doprowadzić do depresji albo jakiegoś doła zamiast poprawy stanu zdrowia psychicznego. Ale najlepiej zapytać lekarza kierującego, w sumie on sam powinien ci powiedzieć co powinnaś robić żeby wrócić do równowagi.
Wyślę do niego wiadomość na znanym lekarzu, gdzie rezerwowałam wizytę. Niech mi potwierdzi. Tak byłam dziś przerażona tą wizytą, że nawet nie zapytałam.

reklama
Do góry