reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

W luxmedzie. A oni wysyłają do diagnostyki. To może nie bojkotujmy xD
kurde, infolinia do 20…

Na przyszłość, to ja jak robiłam w luxmedzie badania i zadzwoniłam do diagnostyki to podali mi numer zlecenia i już na ich stronie mogłam sprawdzać, wiec ominęłam ten „lag” zaciągania wyników przez systemy.

reklama
W moim mieście nie ma placówki Luxmedu, tylko partnerskie, ale jak tak czytam co piszesz, to chyba się cieszę że tak jest. Oszalabym gdyby mnie tyle przetrzymywanie.
Ale to chyba pierwszy raz tyle czekam. Chyba coś jest u nich nie tak, bo właśnie napisała do mnie koleżanka że też dzisiaj rano w LX robiła badania i jak zawsze miała wyniki w 3h, tak dzisiaj nie ma do tej pory

kurde, infolinia do 20…

Na przyszłość, to ja jak robiłam w luxmedzie badania i zadzwoniłam do diagnostyki to podali mi numer zlecenia i już na ich stronie mogłam sprawdzać, wiec ominęłam ten „lag” zaciągania wyników przez systemy.
Dzięki! Cenna podpowiedź na przyszłość!

wiadomo :D będę jeszcze czatować czy się kiedyś nie zwolni termin do tego Twojego lekarza, bo póki co pusto 😄
Aa i u mnie słowo klucz przy takiej teleporadzie, gdzie chcę dostać skierowanie: "z racji że mam w swoim pakiecie badania, które zlecił mi mój lekarz prywatnie, nie chciałabym za nie płacić dodatkowo, stad moja prosba o wystawienie skierowania na nie". Mówię to za każdym razem, może dlatego nie robią mi problemów 😄

Aa i u mnie słowo klucz przy takiej teleporadzie, gdzie chcę dostać skierowanie: "z racji że mam w swoim pakiecie badania, które zlecił mi mój lekarz prywatnie, nie chciałabym za nie płacić dodatkowo, stad moja prosba o wystawienie skierowania na nie". Mówię to za każdym razem, może dlatego nie robią mi problemów 😄
Ja też już to mówiłam i lipa 😏

reklama
Ale jak oni to wtedy sprawdzają? Jak stwierdzają, że faktycznie ktoś jest na potrzebnym l4 a nie wymuszonym?
Na kontroli domowej z tego co kiedyś czytałam sprawdzają czy masz leki, czy pijesz czy stosujesz się generalnie do zaleceń. Czy np w trakcie załamania nerwowego zastaną jakaś domówkę u cb w domu 🤣 Nie sprawdzą stanu zdrowia, bo to podobno nie lekarz jeździ tylko urzędnicy. Do oceny zdrowia wzywają na komisje i tam jest lekarz ale nie koniecznie psychiatra. I to jest zwykła rozmowa o tym co ci jest, o leczeniu, co bierzesz jak się czujesz po lekach, czy widzisz poprawę, itd. Generalnie uważam że nie ma czego się bać jeśli się nie wyłudzilo L4. Zdrowie psychiczne jest cięższe do oceny niż złamana noga czy coś innego namacalnego.

Do góry