reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
Ja mam identyczne podejście, teraz muszę testować przed planowana miesiączka, że względu na odstawienie progesteronu, gdyby nie to, to albo bym czekała na okres albo jeden test dzień przed może bym wykonała. Ja po prostu nie lubię testować, bo tam zawsze wychodzi to samo. Jak widać nawet na owulacyjnych mi dwie kreski wyjsc nie chcą 🤷‍♀️
ja Ci mega mega mega mega polecam te testy easy@home, poniżej powody:

1. Mi było szkoda kasy na testy, a te kupiłam chyba 100 sztuk za 100 pln, wiec mam ich dużo i się nie muszę zastanawiać czy kupować czy nie.
2. Aplikacja je ładnie zczytuje i automatycznie porównuje, znowu się nie musze zastanawiać czy ta kreska to peak czy jednak nie.
3. Wiem, ze bardzo dużo dziewczyn jest z nich zadowolonych i mam zaufanie, ze nie „pracuje” na czymś marnej jakości, tylko ze rzeczywiście to weryfikuje, co się dzieje w moim organizmie (No oczywiście nie zastąpi to monitoringu, ale still).

wiesz co, mi mąż zwrócił na to uwagę, żeby robić zdjecia w takim samym oświetleniu oraz zawsze po tym samym czasie. W appce premom jest timer, którym można sobie odliczac czas, a jezeli chodzi o światło to ja zawsze zapalam w łazience takie samo. Plus jest taki, ze nie mam okna.
No u mnie z jednakowym oświetleniem problem, bo mam okno w łazience. Dzięki za info o timerze! Przyda się🙂

jeżu, super, ze jesteś z nami z powrotem w końcu!
Jakoś ostatnio brakło mi czasu na życie 😅 teraz już będę na bieżąco 👌👌

Aktualnie jestem 6dpo i biorę się za zamawianie testów 😅 biorę chyba standardowo pinki.
A które z takich paseczkowych ciążowych polecałyście? Wydawało mi się, że robiłam jakiegoś screena, ale nie umiem odnaleźć 😛

Przepraszam że się wtrącę, ale ja np. zastrzyk z heparyny robię o 15, dwa razy była wpadka z tym i o 18 miałam zastrzyk, pytałam o to lekarza (co prawda nie prowadzącego więc nie jest moim guru ginekologii) to mówił, że najważniejsze to wziąć dawkę, jeśli biorę o 15 to nie stanowi to problemu.
Dlaczego więc rano jest najlepiej? Powiedzcie proszę to najwyżej zmienię porę 🥰🤪
Bo Acard powinno się brać na noc, a między acardem i heparyną powinno być 12 godzin odstępu :)

Chodzi o nie łączenie dwóch preparatów ze sobą. Acard musi być na noc więc heparyna zostaje na rano/po południu. (Oczywiście są wyjątki od reguły jak np. Zastrzyk z heparyny 2x dziennie).
Dodatkowo należy pilnować godziny przyjęcia gdyż heparyna działa 24h. Moja ginekolog mnie uczulała na to. Przesunięcia 10/20 minut okay, Ale nie powinny być zastrzyki raz o 8 a raz o 15.
Dodatkowo nie powinno się łączyć leków gdyż: przy niskiej masie wagowej możliwe są krwawienia z dziąseł, z nosa.
To ja też tylko wtrącenie :)
ale niedługo mogę tu wrócić.
Mam nadzieję, że wielu z Was już tu nie będzie :)
Niezmiennie trzymam kciuki za Was wszystkie!
Trzymam kciuki, żebyś jednak nie musiała tu wracać w najbliższym czasie 🤞

reklama
Szansa jest, jeszcze wczoraj się śmiałam do męża, że mam bóle owulacyjne, a wg testów to jeszcze daleko do owu. Jeśli była wcześniej, to trochę źle, bo pierwszy seks w tym cyklu był dopiero dzisiaj rano. Tylko ja w poniedziałek miałam jeszcze okresowe plamienia, trochę za szybko by się to działo.

Trzymam się instrukcji, ale może faktycznie to wina testów, bo są jakiejś firmy widmo. Czy domowe laboratorium są dostępne w rosmanie?
Jesli chcesz kupic testy domowe laboratorium polecam kupic na allegro sa tansze . W Rossmanie zapłacisz za 5szt 20 zl . A na allegro 25szt za 33zl

Do góry