reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

No tak, już była mowa na forum i były ciążę z tego co pamiętam z przechwyconych jajeczek z przeciwległego jajowodu, także spoko🙂 sądzisz że zdążysz zadziałać jeszcze w tym cyklu? Kiedy wychodzisz?
Nie ważne czy to jeszcze działanie leków- ważne że czujesz się ok i oby tak dalej! 🙂
Postaram się jeszcze uprosić jakieś USG przed wyjściem żeby zobaczyć jak się ma ten wczorajszy 20mm pecherzyk i zobaczymy 😄 ale nie mam parcia, jak się uda to spoko jak nie to zawsze jest następny cykl 🙂 wychodzę w niedzielę niestety. Standardowo tak trzymają wszystkie pacjentki

reklama
Moje kochane po 1.5 roku staran I jednej stracie oto dzisiaj 5 dni przed planowana miesiaczka zatestowalam z ciekawosci poniewaz 13.03 mialam 1 minutowy bol w dole brzucha jak by ktos mi noz wlozyl i ustal do tego uderzenia goraca I uczucie jak by mnie mialo zaraz rozlozyc plus zapchany nos tak nagle. I oto jest pozytywny test 20 mIU z drugiego moczu . Trzymajcie kciuki . Za 4 dni lece do Polski na wielkanoc. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok
Gratulacje ❤️ piękna krecha 😊

Postaram się jeszcze uprosić jakieś USG przed wyjściem żeby zobaczyć jak się ma ten wczorajszy 20mm pecherzyk i zobaczymy 😄 ale nie mam parcia, jak się uda to spoko jak nie to zawsze jest następny cykl 🙂 wychodzę w niedzielę niestety. Standardowo tak trzymają wszystkie pacjentki
Nooo, nie wiadomo jak szybko rośnie i przy ilu mm pęknie. Zobaczysz.
Byle do niedzieli, bo nie ma to jak w domu🙂

Pytanie - widzę ze test owu wyszedł mi dzień później niż miesiąc temu i owu przypadnie na 15/16 dzień cyklu, a luteinę mam od 16-25. Wiecie może czy to coś może namieszać np zahamuje pęknięcie albo coś czy już „w trakcie” owulacji można brać? Nie chce nic rozlegulować braniem za późno, a z drugiej strony, wiem ze w styczniu wzięta za wcześnie luteina „w ciemno” zahamowała mi wzrost pęcherzyka 🙁 z tym ze wtedy była brana już pare ładnych dni przed owulacją. Mogłabym wcale nie brać, ale skoro ułatwia to szkoda mi ja odpuścić 😅

Pytanie - widzę ze test owu wyszedł mi dzień później niż miesiąc temu i owu przypadnie na 15/16 dzień cyklu, a luteinę mam od 16-25. Wiecie może czy to coś może namieszać np zahamuje pęknięcie albo coś czy już „w trakcie” owulacji można brać? Nie chce nic rozlegulować braniem za późno, a z drugiej strony, wiem ze w styczniu wzięta za wcześnie luteina „w ciemno” zahamowała mi wzrost pęcherzyka 🙁 z tym ze wtedy była brana już pare ładnych dni przed owulacją. Mogłabym wcale nie brać, ale skoro ułatwia to szkoda mi ja odpuścić 😅
Wzięta za szybko może zablokować owulacje, także musisz uważać. Testy testami, ale nie wiesz dokładnie kiedy owulka nastąpi. A mierzysz temperaturę? Lepiej wg mnie wziąć później, niż za szybko,a jeśli masz jak najlepiej skoczyć na monitoring, wtedy masz czarno na białym.

Wzięta za szybko może zablokować owulacje, także musisz uważać. Testy testami, ale nie wiesz dokładnie kiedy owulka nastąpi. A mierzysz temperaturę? Lepiej wg mnie wziąć później, niż za szybko,a jeśli masz jak najlepiej skoczyć na monitoring, wtedy masz czarno na białym.
Właśnie mam monitoring, ale w poniedziałek wieczorem także to już będzie 17 dzień cyklu, a zalecenie było 16-25 i tak się bije z myślami co robić 🙄

reklama
Właśnie mam monitoring, ale w poniedziałek wieczorem także to już będzie 17 dzień cyklu, a zalecenie było 16-25 i tak się bije z myślami co robić 🙄
Poczekałabym do poniedziałku, skoro masz i tak wizytę, to od "16dc" to myślę taka "orientacyjna" wartość, chodzi o to żeby było po owulacji, a jak wiemy bywają owulacje po 16 dc, sama nieraz miewałam np. w 17 dc.

Do góry