fckathy
Fanka BB :)
porobiona to na melanżŻyje idę spać nic póki co nie wiem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
porobiona to na melanżŻyje idę spać nic póki co nie wiem
Hahaha Prawda Dziekujeledwo co wpisana, a od razu z brzuchem taka to pożyje! Gratulacje!!!
tak, TSH ma wpływ na ciąże. To jedno z podstawowych badań, które powinno się robić przy planowaniu. Mówi się, ze im bliżej 1 tym lepiej, a koniecznie poniżej 2.5. Rozsądnie tez oznaczyć sobie FT3 i FT4. Podsylalalm tu fajny live ostatnio na temat wyników w ciazy, podpinam raz jeszcze, a w zdjęciu moje notatki z tego live’a.Dziewczyny moze wy wiecie czy poziom tsh moze wplywac na zajscie w ciaze / jej utrate ? ide sprawdzic w poniedzialek,
W niedziele za tydzien ginekolog i zobacze czy mi da zielone swiatlo do staran czy nie.
Tylko w maju mam wakacje w turcji zaplanowane. Co myslicie? zaczekac czy dzialac?
kochana, a czemu myślisz o anulowaniu wakacji?Szczerze to bardzo sie boje tego badania. Po ciazy przytylam 20 kg i nie schudlam jeszcze. Boje sie, ze moja nadwaga moze spowodowac wysokie tsh. Ale moze bede miala kopa zeby w koncu schudnac.
Mysle ze bede gotowa zaczac za miesiac, naqwet jesli musze anulowac majowy wyjazd ale zobacze jak badania wyjda. cukier mam okey, cholester leciutko zawyzony. TSH nie sprawdzalam ale sprawdze w poniedzialek. Dziekuje za video.
kochana, a czemu myślisz o anulowaniu wakacji?
absolutnie nie rezygnuj z wakacji, tam odpoczniesz psychicznie fizycznie.. a może tam zajdziesz w ciążę jeśli będzie zielone światłoSzczerze to bardzo sie boje tego badania. Po ciazy przytylam 20 kg i nie schudlam jeszcze. Boje sie, ze moja nadwaga moze spowodowac wysokie tsh. Ale moze bede miala kopa zeby w koncu schudnac.
Mysle ze bede gotowa zaczac za miesiac, naqwet jesli musze anulowac majowy wyjazd ale zobacze jak badania wyjda. cukier mam okey, cholester leciutko zawyzony. TSH nie sprawdzalam ale sprawdze w poniedzialek. Dziekuje za video.
koniecznie jedź na wakacje! Odprężysz się, zregenerujesz po bądź co bądź trudnych doświadczeniach, będziesz miała przestrzeń o zadbanie o siebie. Turcja to nie koniec świata i jak najbardziej trzeba podróżować i odpoczywać. Ja Ci powiem tak - ja przez pierwsze półtora roku całe życie pod potencjalną ciąże dyktowałam, a ta się nie wydarzyła. Trzeba żyć z dnia na dzień, i to najwiecej spokoju daje w głowieNie wiem, ponoc nie powinno sie podrozowac w 1 trymestrze ciazy. Ale wiem, nie wiadomo czy w ogole udaloby nam sie znow zajsc- gdybym za wczasu
Za rowno ja, jak i maz chcemy dalej probowac i nie czekac ale za zgoda lekarza.
a czemu się boisz ?Szczerze to bardzo sie boje tego badania. Po ciazy przytylam 20 kg i nie schudlam jeszcze. Boje sie, ze moja nadwaga moze spowodowac wysokie tsh. Ale moze bede miala kopa zeby w koncu schudnac.
To prawda, zgadzam sie. Tylko ja bede leciec sama z synem Istanbul- Antalya, wiec dzwiagnie plecakow, wozka, przemieszczanie sie- zeby nie byl za duzy wysilek w razie czego.koniecznie jedź na wakacje! Odprężysz się, zregenerujesz po bądź co bądź trudnych doświadczeniach, będziesz miała przestrzeń o zadbanie o siebie. Turcja to nie koniec świata i jak najbardziej trzeba podróżować i odpoczywać. Ja Ci powiem tak - ja przez pierwsze półtora roku całe życie pod potencjalną ciąże dyktowałam, a ta się nie wydarzyła. Trzeba żyć z dnia na dzień, i to najwiecej spokoju daje w głowie