Pierwsze 🥰
Fanka BB :)
Sprawdziłam.Ok rozumiem. AMH powtórz ale jeśli będziesz robić badanie nie bezpośrednio przy laboratorium to nie skupiałabym się na wyniku dokładnie tylko patrzyła czy spada szybko czy idzie powoli w dół. A lekarz spojrzy dodatkowo na pęcherzyki antralne i oceni sytuację. Dla porównania ja pierwszy raz sprawdzałam AMH w sierpniu 2022 i miałam ponad 2,10. Rok później w sierpniu miałam 1,8 a teraz robiłam w styczniu i mam już 1,5. W międzyczasie miałam 5 msc stymulacji i dwa IUI. Miesiąc temu po obrazie USG lekarka jednak stwierdziła że widzi lepszy widok niż by się spodziewała po samych numerkach.
Niestety ivf to też nie jest gwarancja urodzenia dziecka. Jego skuteczność w Polsce jest szacowana na okolo 30 procent. Statystycznie sukces będzie większy im mniej lat ma kobieta.
Link do: O skuteczności leczenia niepłodności metodą in vitro słów kilkaProcedura in vitro - przebieg, rodzaje i wspomaganie skuteczności
W Polsce 20% par ma problem z zajściem w ciążę. Procedura In vitro to jedna z dostępnych i skutecznych metod leczenia niepłodności.nasz-bocian.pl
I tam gdzie robiłam badanie amh mają odrazu laboratorium.
Powtórzę i zobaczymy a wszystko się okaże na tym badaniu oceny ilości pęcherzyków anatralnych.