reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
Jak tak czytam Wasze historie, to dochodzę do wniosku, że wszystkie teściowe są takie same. I zawsze się mówiło, że te złe tesciowe to matki kobiet, ale na ten moment wychodzi, że są to matki mężczyzn.

Z moją teściową obecnie się nie odzywamy, ale ja nie wnikałam w konflikt. To była decyzja męża, sam podjął decyzję, że nie chce mieć z nimi kontaktu, więc ja stoję za nim. Przynajmniej mamy święty spokój.
Ja nie mam złej teściowej, ale ma tak że nie wszystko jej pasuje co ja robię 😉 już się w sumie przyzwyczaiła i ona też. Nawet mi kiedyś mówił, że nie była przekonania do mojego wychowania jeśli chodzi o dziecko, ale jednak widzi że jest dobre 😁 no o robi mielone moim sposobem 😁🙂🙂

Jestem po wizycie w klinice niepłodności
Podłamałam się.
Lekarka oddając mnie w inne ręce proponowała drożność i 3 cykle inseminacje natomiast lekarz stwierdził że w moim przypadku inseminacja jest niewystarczająca i nie szedł by w tą drogę tylko w in vitro . Zaniepokoiło go moje amh (0.83) 27 lat.
Chce jeszcze mnie zobaczyć w okolicach 4-5 dc bo chce zobaczyć ile zostało tych jajeczek czy jak to się tam nazywa.
Nie wiem co robić czy dobrze on mi to mówi czy nie.
I jeszcze kazał jeszcze raz powtórzyć to badanie amh bo ostatnio robiłam w czerwcu także jest już trochę czasu od tego.
I jest ciekaw czy spadło i o ile.
Zrób AMH w laboratorium gdzie próbka jest analizowana na miejscu. Przewożenie próbki może mieć wpływ na wynik.

A przypomnisz ile się staracie? Jak wyniki nasienia?

Zrób AMH w laboratorium gdzie próbka jest analizowana na miejscu. Przewożenie próbki może mieć wpływ na wynik.

A przypomnisz ile się staracie? Jak wyniki nasienia?
Dwa lata już bedzie.
Wyniki nasienia okej tylko koncentracja była poniżej normy ale dziewczyny tu z forum mówiły że całościową ładnie wyniki wyglądają.

Tylko czy jak już raz robiłam to amh i później powtarzałam dla pewności czy to nie błąd labolatoryjny to czy to nie znaczy że wynik jest taki prawidlowy

Dwa lata już bedzie.
Wyniki nasienia okej tylko koncentracja była poniżej normy ale dziewczyny tu z forum mówiły że całościową ładnie wyniki wyglądają.

Tylko czy jak już raz robiłam to amh i później powtarzałam dla pewności czy to nie błąd labolatoryjny to czy to nie znaczy że wynik jest taki prawidlowy
Ja do inseminacji podchodziłam z amh 1,5 a po 8 miesiącach wynik jest już 0,7 (29 lat) i podchodzę do in vitro bo mam mało pęcherzyków antralnych, więc po paru miesiącach mam duży spadek.

Miał być ślub, a przez teściów chyba nie będzie nic 🥲 miało być kameralnie rodzice, rodzeństwo i chrzestni a teraz teściowa płacze że matka chrzestna mojego niemęża powiedziała że nie przyjdzie jeśli nie zaprosimy jej córek, a ja mam ich tak gdzieś… a że to jedyna siostra teścia to zadymę robią…. Serio… nie dziwię się że tyle osób żyje bez ślubu. Ale mój chłop musi robić jak rodzice chcą …. Eh…
O matko.. serio?
Co za chrzestna że wymusza byście zaprosili jej córki bo inaczej nie przyjdzie.. no nie wierzę że ludzie potrafią tak się zachowywać.
To Wasz ślub, więc prosicie kogo chcecie.
Mam nadzieję że się z mężem dogadacie w tej sprawie i będzie to Wasz najpiękniejszy dzień. ❤️

Ja do inseminacji podchodziłam z amh 1,5 a po 8 miesiącach wynik jest już 0,7 (29 lat) i podchodzę do in vitro bo mam mało pęcherzyków antralnych, więc po paru miesiącach mam duży spadek.
Czyli inseminacja wiąże się ze spadkiem amh?.
Może dlatego nie chce iść tą drogą.?
Mówił jeszcze ze in vitro w moim przypadku nie gwarantuje ciąży ze jest 26 % szansy.

reklama
Czyli inseminacja wiąże się ze spadkiem amh?.
Może dlatego nie chce iść tą drogą.?
Mówił jeszcze ze in vitro w moim przypadku nie gwarantuje ciąży ze jest 26 % szansy.
Możesz jeszcze w skrócie jak polega to in vitro.
Szczerze myślałam że nigdy mnie to dotyczyć nie będzie i nie zagłębiałam się nad tym.
Ale los bywa okrutny 😪

Do góry